ŽIVOTNA PRILIKA ZA ZVIJEZDU VATRENIH: / Slavni francuski klub stigao po Dinamova vratara, odšteta će biti rekordna

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Navodno će Francuzi brzinski pokušati dovesti vratara zagrebačkog Dinama i hrvatske reprezentacije Dominika Livakovića

24.9.2020.
14:55
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Engleski prvoligaš Chelsea potpisao je sa senegalskim vratarom Edouardom Mendyem, kojeg je doveo iz francskog klub Rennes, petogodišnji ugovor, objavljeno je u četvrtak na klupskim stranicama.

Financijske pojedinosti ugovora nisu objavljene, ali britanski mediji javljaju da je Chelsea platio oko 22 milijuna funti za 28-godišnjaka kojem su ostale još tri godine ugovora s Rennesom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E sada, kako je Rennes ostao bez prvog vratara, a do kraja prijelaznog roka ostalo je još deset dana, navodno će Francuzi brzinski pokušati dovesti vratara zagrebačkog Dinama i hrvatske reprezentacije Dominika Livakovića.

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Dominik Livaković

Nije jedina opcija

O interesu Rennesa piše se već danima, a kako je sada službeno Mendy potpisao za Chelsea, klub kreće u aktivnu potragu za novim golmanom. Navodno su već poslali i službenu ponudu u visini od deset milijuna eura, ali za sada se još ništa nije realiziralo. Inače, u slučaju da Dinamo proda Livakovića za cijenu veću o deset milijuna eura, on će postati najskuplji hrvatski vratar svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Livaković nije jedina opcija. Rennes navodno prati i Trabzonsporova vratara Ugurcana Cakira, ali njegova je cijena zantno veća od Livakovićeve. Turci ga ne žele pustiti ispod 18 milijuna eura, a to je Francuzima pak previše.

France Football pak tvrdi da će se Rennes ipak dogovoriti s Alfredom Gomisom, vratarom Dijona, ali ovi pak također traže veću svotu novca, preciznije, 15 milijuna eura. Čini se na koncu kako je Livaković najbolja i najisplatljivija kupovina jer radi se o reprezentativcu Hrvatske, vrataru koji se još razvija, velikom profesionalcu i nogometašu koji se još razvija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo