ZESTOKO NA DINAMOVU FILIJALU / Hajduk prijavio Lokomotivu zbog krsenja propisa

1.5.2015.
18:34
VOYO logo

Iako su Splicani slavili u toj utakmici rezultatom 2:1, i tako zasjeli na trecu poziciju prvenstvene ljestvice koja vodi u Europsku ligu, Hajduk je prijavio Dinamovu filijalu Lokomotivu zbog sumnje da su Lokomotiva i delegat utakmice Darko Matosic u zapisnik unijeli lazne podatke o tome tko su lokalno trenirani igraci Lokomotive.

Naime, prema propisima HNS-a u zapisniku moraju biti s tretmanom lokalno treniranih igraca. Radi se o igracima koji su tri godine kontinuirano registrirani za klub. Bez obzira na dob i drzavljanstvo, ili su u razdoblju od tri godine, izmedu 15 i 21 godine, bili u klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokosi su kao lokalno trenirane igrace prijavili Karla Bartoleca, Denisa Ceraja, Jana Dolezala i Karla Brucica, a Hajduk sada od Breznog trazi da provede postupak protiv Lokomotive i delegata utakmice. Splicani vjeruju kako je Lokomotiva unijela lazne podatke, i to su odlucili istjerati na vidjelo.

"Izvjescujemo vas da su delegat utakmice i NK Lokomotiva u zapisnik s utakmice 31. kola 1. HNL Hajduk – Lokomotiva unijeli neistinite podatke te trazimo od vas da prijavite disciplinskim organima i da se provede postupak protiv delegata, odgovornih osoba i kluba. Radi se o cinjenici da je delegat u sluzbeni zapisnik unio da su gosti kao lokalno trenirane igrace prijavili Bartoleca, Dolezala, Brucica i Ceraja. Prema Comet sustavu HNS-a, putem kojeg se i unose igraci i provjeravaju podaci koji ulaze u zapisnik, nijedan od navedenih igraca nije lokalno trenirani igrac NK Lokomotive", stoji, izmedu ostalog, u Hajdukovu obracanju Breznom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Splicani traze i da se pregledaju svi zapisnici od 1. kola HNL-a i da se utvrdi zasto se nisu postivale propozicije od pocetka sezone.

Splicani su malo kopali pa su pronasli podatke po kojima je Bartolec od 2007. godine pa do 2014. bio igrac Dinama, da je Ceraj manje od tri godine u Lomotivi, da je njegov suigrac Dolezal u Lokosima tek deset mjeseci da je Brucic tek od 1. rujna 2014. godine igrac Lokomotive, a do tada je bio pod ugovorom s Dinamom, samo na posudbi u Lokomotivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Lokomotiva dosla pod povecalo. Iako, Lokosi su stalno pod povecalom nogometne javnosti i prvoligaskih klubova jer ima etiketu druge momcadi Dinama koja, kao takva, ne bi smjela igrati prvu ligu zajedno sa svojim velikim bratom Dinamom.

No, vrijedi istaknuti kako je Udruzenje prvoligasa na sjednici u lipnju prosle godine tu odluku stavilo izvan snage za ovu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo