uvertira u derbi / Željko Kopić uoči derbija u Splitu: 'Radim svoj posao najbolje što mogu'

Image
Foto: Emica Elveđi/PIXSELL

Dinamo i Hajduk sutra od 19 sati igraju utakmicu na Poljudu koja može riješti prvenstvo.

19.4.2022.
12:55
Emica Elveđi/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama u srijedu s početkom u 19 sati igraju protiv Hajduka na Poljudu zaostalu utakmicu devetog kola Prve HNL. Prvi derbi u aktualnoj sezoni odgođen je na zahtjev Modrih zbog nastupa u grupnoj fazi Europa lige.

Uoči ove utakmice Hajduk se nalazi na trećem mjestu prvenstvene tablice s osvojenih 59 bodova u trideset utakmica, odnosno sedam manje od trenutno vodećeg Dinama. Uoči derbija trener Dinama Željko Kopić stao je pred medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kalinić i Livaja? Obojica imaju kvalitetu. trener Hajduka kao i ja gleda tko je najbolja opcija u nekom trenutku. Teško mi je ulaziti u analizu s kojim sastavom će oni početi. iz utakmice u utakmicu gledamo prvenstveno sebe. što se tiče sastava hajduka to ćemo vidjeti na početku utakmice"; poručio je Kopić.

Komentar o atmosferi na Poljudu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Kvalitetna atmosfera nešto je za što živimo. Svi vole igrati pred dobrom atmosferom - kako je bilo protiv West Hama, Seville, na Poljudu - sve dok je to u gabaritima nečega normalnoga", odgovorio je Kopić na pitanje o poljudskoj atmosferi.

Kakvo je Kopićevo mišljenje o Hajduku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odigrali su utakmice te imali manji pad. To ovisi o mikrociklusu trenera, treninzima, stanju igrača... Idealno je samo u Football Manageru. Igrači su ljudska bića koja nose svoje emocije te zdravstveni status, u boljoj su i lošijoj formi. Teško je reći zašto su odigrali bolju ili lošiju utakmicu. Na nama je pripremiti utakmicu za najbolje što mogu pružiti." 

Govori se o dolasku Josipa Drmića u Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je dobar igrač. Vidjet ćemo što će biti kada krene prijelazni rok."

O odlasku s klupe Dinama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, zašto bi me smetalo što pišu da neću više biti trener Dinama? Vi pišete što morate, svatko ima svoj obraz. Netko će te nekada pogledati u oči, netko će spustiti pogled.

Radim svoj posao najbolje što mogu, dajem sve od sebe za klub, momčad, svakog igrača. Trener sam Dinama, no svaki trener ima svoj rok trajanja. Bitno je što i kako radim i do onoga trenutka dok sam tu dati sve od sebe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Petkoviću i Krovinoviću

"Svi od Brune Petkovića imaju visoka očekivanja. Igrači prolaze kroz periode kad odlično igraju, ali prolaze i kroz blato. Mora biti pravi koliko god igrao",

Tekst se nastavlja ispod oglasa

komentirao je Kopić svojeg napadača Brunu Petkovića, nakon čega je upitan o Filipu Krovinoviću

 "On je dobar igrač, može usmjeravati igru u zadnjoj trećini. Moramo, u kontekstu momčadi, biti bolji od protivničke ekipe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo