KONAČNA ODLUKA / Zekić najavio odlazak s klupe Slavena: Neke stvari vuku se već dulje vrijeme, puno toga se priča po gradu

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Trener Slaven Belupa Zoran Zekić na kraju sezone napušta klupu koprivničkog kluba. On je to potvrdio na konferenciji za medije uoči utakmice 30. kola SuperSport HNL-a, u kojem će Slaven u Koprivnici ugostiti Osijek. "Ostajem još sedam kola i nakon toga više nisam trener Slavena. To je isključivo moja odluka. Neke stvari vuku se već dulje vrijeme, puno toga se priča po gradu, meni to više nije prihvatljivo i o tome sam obavijestio ljude iz kluba", rekao je Zekić.

20.4.2023.
15:46
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Tvrdi kako njegovu odluku neće promijeniti ni ako Slaven Belupo osvoji treće mjesto i time se plasira u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. "Takve stvari se događaju, nijedan trener nije vječan u jednom klubu. Puno se pisalo o svemu, istina je da sam imao ponuda u prosincu, odbio sam ih i moram reći da trenutno nemam ništa, ni s kim nisam razgovarao niti bilo što dogovorio, usmjeren sam na Slaven i tako će biti još narednih mjesec dana", dodao je.

"Nije floskula, klub treba biti iznad svih nas i moramo usred toga svega biti još više koncentrirani i napaljeni. Igrači su upoznati s tom odlukom i siguran sam da će me pratiti, da će maksimalno odraditi ovih sedam kola. Još smo u borbi za četvrto mjesto i nema sumnje da će dati sve od sebe", rekao je Zekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek nije pobijedio 11 utakmica u nizu

Zekićeva odluka došla je nakon ispadanja Slavena od Hajduka (0:1) u polufinalu SuperSport Hrvatskog kupa te nakon teškog poraza od Dinama (0:4) na Maksimiru u HNL-u. Tada se u hrvatskim medijima pojavila informacija kako vodstvo kluba želi smijeniti Zekića, što se na kraju nije dogodilo, već je on sam rekao da će otići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idući protivnik Slavena je Osijek, Zekićev bivši igrački i trenerski klub, koji se nalazi u teškoj situaciji jer 11 kola u nizu nije ostvario pobjedu, čime je izgubio treću poziciju koja vodi u Europu. "Malo je čudna situacija, ali zato moramo biti oprezniji. Ne volim računanja, po tome sam uvijek bio slab u školi. Nadam se da ćemo mi biti pravi protiv Osijeka", rekao je Zekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo