U jakoj skupini / Ždrijeb u Kremlju: Maradona Hrvatskoj 'dodijelio' Messija i protivnika koji nam je zagorčao kvalifikacije

Argentina na Messijevom zadnjem Mundijalu, Island, stari znanac iz zadnjih kvalifikacijskih ciklusa i Nigerija na otvaranju bit će hrvatski protivnici na ruskom Svjetskom prvenstvu.

1.12.2017.
17:27
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija danas će saznati svoje protivnike u skupini na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Ždrijeb u velebnoj palači Kremlj, koja se nalazi pored one u kojoj stoluje predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin, bit će kostur nada i snova 32 države koje će igrati na Mundijalu.

Tijek svečanosti u Moskvi:
Maradona, Cafú, Cannavaro, Puyol, Forlan, Blanc i druge legende svojim odabirom određuju kostur Svjetskog prvenstva. Rusija je kao domaćin u skupini A na prvoj poziciji. Otvorit će sa Saudijskom Arabijom. Nositelji idućih skupina od B do H redom su: Portugal, Francuska, Argentina, Brazil, Njemačka, Belgija i Poljska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalu je izvučena Španjolska, koji će odmah igrati u prvoj utakmici skupine B. Hrvatska je u izvučena u skupinu D, gdje je nositelj Argentina. Bit će to zadnja prilika Lionelu Messiju da osvoji svjetski naslov. Vatreni su na poziciji D3, što znači da s Argentinom neće igrati u prvoj utakmici. 

Argentini i Hrvatskoj pridružen je Island, koji će otvoriti s Messijevom reprezentacijom. Vatreni će u prvoj utakmici na Nigeriju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će u prvom kolu 16. lipnja u Kalinjingradu igrati protiv Nigerije, u drugom kolu će odmjeriti snage protiv Argentine 21. lipnja u Nižnji Novgorodu, dok će u trećem kolu igrati 26. lipnja u Rosotvu na Donu protiv Island.

Kompletan ždrijeb:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina A: Rusija, Urugvaj, Egipat, Saudijska Arabija.
Skupina B: Portugal, Španjolska, Iran, Maroko.
Skupina C: Francuska, Peru, Danska, Australija.
Skupina D: Argentina, Hrvatska, Island, Nigerija.
Skupina E: Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija.
Skupina F: Njemačka, Meksiko, Švedska, Koreja.
Skupina G: Belgija, Engleska, Tunis, Panama.
Skupina H: Poljska, Kolumbija, Senegal, Japan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladimir Putin i predsjednik FIFA-e GianniInfantino zajedno su izašli na pozornicu odmah na početku svečanosti. Prvi je govor održao ruski predsjednik, koji je u Svjetsko prvenstvo uložio deset milijardi dolara. S obzirom na njegovu autokratsku politiku, dio komentatora navedeni događaj naziva "Putinovim prvenstvom".

"Proslavimo nogomet", istaknuo je prvi čovjek FIFA-e Infantino, koji je od stupanja na najvišu nogometnu dužnost autokratskim metodama sličnima Putinovima pokušao očistiti tu organizaciju od korupcijskih skandala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miroslav Klose, najbolji strijelac svjetskih prvenstava u povijesti, donio je trofej koji će 15. srpnja iduće godine na moskovskom Lužnikiju podići pobjednik Mundijala.

Krah Italije protiv Švedske u dodatnim kvalifikacijama gurnuo je Hrvatsku u drugu jakosnu skupinu, što znači da će reprezentacija na ždrijebu 1. prosinca izbjeći: Španjolsku, Peru koji još treba potvrditi plasman, ŠvicarskuEnglesku, Kolumbiju te stare znance Meksiko Urugvaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska dakle, neće dobiti ni jednog protivnika iz svoje jakosne skupine, a iz svake od preostalih jakosnih skupina može dobiti jednog protivnika.

Jedino dvije europske reprezentacije mogu biti zajedno u skupini zbog većeg broja momčadi (14) u odnosu na broj skupina (8).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najteži mogući protivnici koje Hrvatska može dobiti nalaze se u prvoj jakosnoj skupini, a to su: domaćin Rusija, Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska. 

U trećoj jakosnoj skupini nalaze se Švedska, Island, Kostarika, Tunis, Egipat, Iran, Senegal i Danska. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrtu jakosnu skupinu sačinjavaju Srbija, Nigerija, Japan, Panama, Maroko, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Australija. 

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo