ZBOG KORONAVIRUSA VATRENI NEĆE IGRATI PROTIV RONALDOVOG PORTUGALA? / 'Vlada neizvjesnost, sigurno im ne odgovara da se igra bez zvijezda...'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prema službenim podacima u Kataru je u ovom trenutku 12 zaraženih od koronavirusa, isto kao u Hrvatskoj

10.3.2020.
16:25
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su Talijani otkazali sva sportska natjecanja zbog epidemije koronavirusa i cijeli svijet je u srahu od opasne bolesti, postavlja se pitanje što će biti s ovogodišnjim Europskim prvenstvom, ali i prijateljskimn turnirom u Kataru, natjecanjima na kojima bi trebala zaigrati hrvatska nogometna reprezentacija, europski prvak Portugal, Švicarska i

Image
EURO POD ZNAKOM UPITNIKA: /

Uefa strahuje od crnog scenarija, traži se odgoda, prvenstvo bi se moglo igrati idućeg ljeta?

Image
EURO POD ZNAKOM UPITNIKA: /

Uefa strahuje od crnog scenarija, traži se odgoda, prvenstvo bi se moglo igrati idućeg ljeta?

Kao i usostatku svijeta, i u Katru vlada velika panika zbog koronavirusa te, ako se situacija ne promijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjere sve rigoroznije

Hrvatski trener na kormuli drugoligaša iz Dohe Al Mesaimeera DraganTadić za Sportske novosti progovorio je o toj situaciji.

"U ponedjeljak su zatvorene sve škole, vrtići i fakulteti. Otkazana su sva javna okupljanja, sajmovi, kongresi… mjere su sve rigoroznije. Ni sam nisam siguran jesu li to samo odluke zbog prevencije ili što je u pitanju. Prema službenim podacima 12 je zaraženih od koronavirusa, to je trenutačno kao u Hrvatskoj", rekao je Tadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Neće im odgovarati da se igra bez Cristiana Ronalda'

Na turniru u Kataru trebala bi nastupiti i reprezentacija Portugala, predvođena superstarom Cristianom Ronaldom koji igra za talijanski Juventus.

"Upravo se vode razgovori da se obustavi i nogometna liga. Postoji pritisak na nogometni savez da donese takvu odluku. Ovaj tjedan, doduše, nemamo prvenstvene utakmice nego Kup. O turniru nitko ništa ne kaže. Uložili su golem novac i to je problem. Sigurno im neće odgovarati da se igra bez Cristiana Ronalda i drugih zvijezda. Vlada neizvjesnost."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi koji su bili u Italiji u zadnje dva tjedna pri dolasku u tu državu moraju u 14-dnevnu karantenu. Vjerojatno bi po tom pitanju bili čvrsta stava kad se jedan ne bi zvao Cristiano Ronaldo. Zvijezda Juventusa prva je atrakcija turnira Qatar Airways, među glavnim razlozima što su skupo prodali televizijska prava, a i gledatelji ga žele vidjeti", izjavio je Tadić.

'Idemo biti optimistični i ne razmišljati o crnom scenariju'

Što se tiče održavanja Europskog prvenstva, koje bi se ovog ljeta trebalo igrati u 12 europskih gradova, talijanski Tuttosport objavio je da postoji veliki pritisak nacionalnih saveza na Uefu da se prvenstva u njihovim državama odigraju do kraja zbog čega su navodno zatražili odgodu Eura. Tuttopsort tvrdi da se šef Uefe Aleksander Čeferin protivi tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U organizaciju Eura uložen je ogroman novac. Oko 2,5 milijardi eura je u igru, što je 600 milijuna više nego 2016. Zbog svega toga teško se ljudima iz Uefe pomiriti s tim da se ono ne odigra jer bi im to donijelo ogromne gubitke od TV prava i sponzora. Jedno od rješenja koje se nameće je da se ono odigra iduće godine, a kao žrtva toga bila bi Liga nacija.

“Hajmo biti optimistični. Uvjereni smo da se možemo nositi s time. Niste niti svjesni koliko briga imamo. Osiguranje, politička nestabilnost, a jedna od njih je i virus. Ali, hajmo biti optimistični i ne razmišljati o crnom scenariju. Imat ćemo vremena za to”, poručio je Čeferin početkom mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo