ZBOG KORONAVIRUSA ODGOĐENE DVIJE UTAKMICE SLJEDEĆEG KOLA 1. HNL: / Istra i Šibenik imaju po šest zaraženih igrača u svojim redovima

Istra i Šibenik u svojim redovima imaju po šestoricu zaraženih

4.12.2020.
12:35
Srecko Niketic/PIXSELL

U 14. kolu Prve HNL zbog koronavirusa odgođene su dvije utakmice, dvoboji Istre i Gorice, te Lokomotive i Šibenika.

Odluka je donesena temeljem članaka 4. i 54. Propozicija natjecanja Hrvatski telekom Prve lige za natjecateljsku godinu 2020./21. Poslije obavljenog testiranja kompletne momčadi 3. prosinca, zaraza koronavirusom utvrđena je kod šestorice igrača Istre 1961. Na osnovu utvrđenog i u iščekivanju odluke nadležnog epidemiologa o broju igrača koji moraju u samoizolaciju, NK Istra 1961 ne može nastaviti redovito natjecanje pa je zatražila odgodu utakmice 14. kola protiv Gorice.

Ukupno 12 zaraženih

Drugi susret, onaj između Lokomotive i Šibenika je odgođen jer je poslije obavljenog testiranja kompletne momčadi 3. prosinca, zaraza koronavirusom utvrđena je kod šestorice igrača Šibenika. Na osnovu utvrđenog i u iščekivanju odluke nadležnog epidemiologa o broju igrača koji moraju u samoizolaciju, HNK Šibenik ne može nastaviti redovito natjecanje pa je zatražio odgodu utakmice 14. kola protiv Lokomotive.

U obrazloženju odluke povjerenika natjecanja HT Prve lige, Josipa Breznog, između ostaloga stoji:

“Sukladno propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a sa sjednice održane 6. kolovoza 2020. godine, kojom je dano ovlaštenje povjerenicima natjecanja za odgodom pojedine utakmice u slučaju da u samoizolaciji bude šest ili više igrača istog kluba, na osnovu zahtjeva HNK-a Šibenik donesena je odluka o odgodi utakmice. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja, odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu, o čemu će se odluka donijeti naknadno.”, objavljeno je na stranicama Prve HNL.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali