LOV NA TRI BODA / Za Dinamo je stadion u Trnavi bio sretan, sad se to treba ponoviti i s Hrvatskom

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Stadion po Uefinoj kategorizaciji ima najveće četiri zvijezdice, a kapaciteta je 19.200 gledatelja

6.9.2019.
11:16
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

Utakmica između slovačke i hrvatske nogometne reprezentacije igrat će se na prekrasnom malom stadionu Anton Malatrinsky u Trnavi.

Stadion po Uefinoj kategorizaciji ima najveće četiri zvijezdice, a kapaciteta je 19.200 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgrađen je 2015. godine, a troškovi gradnje procijenjeni su na 25 milijuna eura. Zanimljivo, u sklopu stadiona nalazi se shopping centar s kino dvoranama, nekoliko restorana i fan shop.

Na otvaranju stadiona gostovao je brazilski Atletico Paranaense pobijedivši sa 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stadion nosi ime po poznatom slovačkom nogometašu i treneru koji je preminuo 1992. godine. Malatinsky je rođen u Trnavi, a za Spartak je upisao 219 ligaških nastupa i postigao 79 golova. U tri navrata je vodio Spartak, a radio je i u Nizozemskoj i Austriji.

Prošle sezone u Trnavi je gostovao zagrebački Dinamo u skupini Europske lige. Modri su slavili 2:1, načinivši važan korak prema 'europskom proljeću'. Utakmica u Trnavi je igrana pred praznim tribinama jer je slovački klub bio kažnjen zbog rasističkog skandiranja svojih navijača u prvom kolu kada su nogometaši Spartaka pobijedili na svom terenu belgijski Anderlecht.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovoga puta stadion će biti pun. Gostovanje svjetskih doprvaka veliki je mamac za Slovake i ulaznica više nema. Na tribinama će biti i više od 2.000 hrvatskih navijača, a ulaznice su planule za pola sata.

"Sve ulaznice na koje smo imali pravo su rasprodane. Imali smo pravo na 1.800 ulaznica na tibini za gostujuće navijače i još 400 ulaznica. Sve su prodane u kratkom roku," kazao je glasnogovornik HNS-a TomislavPacak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo