Nikica Jelavić? 'Shvaćam koliko smo samo pogriješili!'

19.5.2012.
19:50
VOYO logo

U finalnoj utakmici doigravanja za plasman u Premiership, momčad West Hama pobijedila je na Wembleyju Blackpool s 2:1 i izborila brzi povratak u društvo najjačih.

West Ham je zasluženo proslavio pobjedu koju im je osigurao 25-godišnji portugalski napadač Ricardo Vaz Te pogotkom iz blizine u 88. minuti. Bio je to njegov 10. pogodak zu zadnjih 11 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poveli su Čekićari u 35. minuti, kada je Carlton Cole odlično primirio jednu dugu loptu s lijeve strane, othrvao se svojem čuvaru, te je odmjerenim udarcem iskosa s desne strane svladao suparničkog vratara Gilksa. Gotovo na isti način je 20-godišnji Thomas Ince izjednačio u 48. minuti na 1:1. Bio je to njegov prvi gol u zadnjih 14 nastupa za Blackpool.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknimo kako je londonska momčad bila vrlo aktivna na tržištu ove sezone, odnosno pokušala je dovesti nekoliko vrhunskih igrača kako bi povećala šanse za povratak u najviši rang engleskog nogometa. Suvlasnik kluba David Sullivan je priznao da je između ostalih pokušao dovesti i Jelavića.

"Nikica je bio igrač koji nam je izmaknuo. Nitko u klubu nije imao dovoljno znanja o njegovoj kvaliteti, jer ga nismo imali priliku puno puta pogledati kako igra. Bilo je jako riskantno dati 5.5 milijuna funti za igrača o kojem ne znamo puno. Kada sada pogledamo njegov učinak u Evertonu, shvaćam koliko smo samo pogriješili", zaključio je Sullivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, srećom i bez našeg napadača West Ham se uspio vratiti među elitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo