VRIJEDI LI MESSI S 'OSCAROM' VIŠE? / Argentinska nogometna ikona rješava vječitu dvojbu i najavljuje SP

Image
Foto: AFP

'Ne smijemo si umisliti na da smo najvišoj razini'

5.6.2018.
9:58
AFP
VOYO logo

Pripreme za Svjetsko nogometno prvenstvo koje argentinska reprezentacija odrađuje u Barceloni prolaze pod budnim okom medija iz njihove domovine, ali i onih španjolskih koji pozorno prate što Lionel Messi i društvo rade. Ono što je zajedničko u njihovim napisima jest sukus misli sastava kojeg vodi Jorge Sampaoli a prema kojem oni ulogu favorita nadolazećeg Mundijala odguruju od sebe. Jasno, to ne znači i da nisu svjesni svoje snage i prvenstveno snage svog kapetana Messija.

"Ne smijemo si umisliti na da smo najvišoj razini, moramo biti pametni. Francuska, Njemačka, Brazil, Španjolska, sve su to reprezentacije koje su iznad nas što dokazuju igrom i postojanošću. Ipak, u nogometu ne pobjeđuje uvijek favorizirana momčad", kazao je Javier Mascherano za argentinsku televiziju TyC Sports.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Realni i puni želje

Mascherano, 33-godišnjak koji je nakon godina igranja na najvišoj razini u Liverpoolu (2007.-2010.) i Barceloni (2010.-2018.) preselio u kineski Hebei Fortune, dodaje i ovo:

"Naš svaki trening dokazuje da smo puni želje. Realni smo, svjesni naše situacije, ali i puni motiva da na Svjetsko prvenstvo stignemo što bolje pripremljeni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finalisti prošlog SP-a u pripremama su sa 4-0 svladali Haiti, a u subotu će odigrati prijateljski susret protiv Izraela prije no što se otisnu u Rusiji gdje u natjecanje kreću iz skupine D u kojoj su i Hrvatska, Island i Nigerija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi

Jasno, najviše će očiju biti okrenuto u smjeru Lionela Messija za kojeg se tvrdi da će tek po osvajanju SP-a moći ući u istu rečenicu sa najvećim imenima ovog sporta. Također, ima ih mnogo koji na to samo odmahuju rukom tvrdeći da Messi ondje već i jest, a među njima je i Mascherano.

"Mene ne zanima ima li od sedam ili deset Zlatnih lopti, jedno ili dva osvojena Svjetska prvenstva ili koje već trofeje, ono što je bitno jest da on nastavi igrati nogomet jer kad ja uključim TV i okrenem program na Barceloninu utakmicu znam da ću vidjeti nešto drugačijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kojeg glumca volite i zašto ga volite? Zbog onog što radi u filmovima i serijama, to je ono što vas privlalči, ono što želite vidjeti. Mijenja li osvajanje Oscara nešto? Ne, sve je u potpunosti jednako, a ista je stvar s Leom. Mijenja li išta ono što osvaja? Ja znam koliko je teško ono što on radi i zbog toga mu se divim", zaključio je Mascherano, igrač sa 143 nastupa za reprezentaciju, za Ole.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo