MANDŽUKIĆ I ALVES ODVELI JUVENTUS U FINALE: / Sjajni Subašić i hrabri Monaco nisu imali šanse protiv Stare dame

Image
Foto: AFP

Juventus se plasirao u finale Lige prvaka.

9.5.2017.
22:37
AFP
VOYO logo

JUVENTUS - MONACO 2-1 (Ukupno 4-1)

Pred 42.000 gledatelja na stadionu Juventusa sudio je Bjoern Kuipers iz Nizozemske.

Strijelci: 1-0 Mandžukić (33), 2-0 Alves (44), 2-1 Mbappe (69)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JUVENTUS: Buffon - Barzagli (Benatia, 85), Bonucci, Chiellini - Dani Alves, Khedira (Marchisio, 10), Pjanic, Alex Sandro - Dybala (Cuadrado, 54), Higuain, MANDŽUKIĆ

MONACO: Subašić - Raggi, Jemerson, Glik, Sidibé - Mendy (Fabinho, 54), Bakayoko (Germain, 78), Moutinho , Bernardo Silva (Lemar, 69)- Falcao, Mbappé

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Golove za torinsku "Staru damu" zabili su Mario Mandžukić (33) i Dani Alves (44), dok je strijelac za momčad iz Kneževine bio ubojiti Kylian Mbappe (68). Bio je to prvi pogodak koji je Juve primio u posljednjih 689 minuta Lige prvaka. Posljednji pogodak Juventus je primio 22. studenog prošle godine u susretu 5. kola H skupine na gostovanju kod Seville, a strijelac je bio Nicolas Pareja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi pogodak Mandže ove sezone u LP, odlični Subašić

Hrvatskom reprezentativcu je to bio drugi pogodak ove sezone u Ligi prvaka nakon što je zabio i Sevilli u natjecanju po skupinama. Mandžukiću je za pogodak asistirao Alves koji je namjestio i oba Juventusova pogotka u prvoj utakmici, a sjajnu predstavu Brazilac je okrunio eurogolom u 44. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda talijanskog prvaka mogla je biti i uvjerljivija da nije bilo raspoloženog Danijela Subašića. Vratar hrvatske reprezentacije je u prvom poluvremenu skinuo zicere Gonzalu Higuainu, Paulu Dybali i našem 'super Mariju'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni dobio žuti karton

Mandžukić je odigrao cijeli susret za Juve, a u samoj završnici dobio je žuti karton. Marko Pjaca je i dalje izvan stroja zbog ozljede koljena.

Bila je to izvanredna predstava u Torinu, u kojoj je Juventus u prvom poluvremenu utakmice mogao zabiti i šest golova da nije bilo sjajnog Subašića, koji je praktički spasio Monaco katastrofe. Zadranin je tako omogućio francuskoj momčadi da u drugom dijelu zabije gol i ode iz Torina s podnošljivim porazom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu šansu imao je Juventus u 22. minuti kada je Higuain pokušao lobati Subašića, ali je njegov udarac bio preslab, a u 25. minuti je puno bolju šansu imao mandžukić izbio sam ispred Subašića i odlično pucao, no hrvatski reprezentativni vratar je čudesno obranio njegov šut. Juventus je propustio i treću priliku u 27. minuti kada udarac Pjanića u posljedni trenutak blokira branič Raggi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juve poveo preko Mandžukića u 33. minuti

I napokon, u 33. minuti domaćini su poveli pogotkom Mandžukića koji je nakon preciznog ubačaja Alvesa s desnog krila uputio šut glavom, Subašić ponovno reagira fantastično, ali Mandžukić je prvi na odbijenoj lopti i iz blizine nogom trese mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to drugi gol Madžukića u ovosezonskoj Ligi prvaka. U 44. minuti Subašić ponovno spašava vrata Monaca obranivši šut Dybale iz blizine, no u nastavku akcije ni svemoćni Zadranin nije mogao spriječiti drugi gol talijanskog prvaka. Subašić je loptu ubačenu iz kornera uspio boksati, ali je na 18 metara od gola sačekao Alves i volejem pogodio lijevi donji kut.

Buffon skinuo zicer Mbappeu

U 67. minuti najbolja prilika za Monaco, Mbappe se sjurio sam prema Buffonu, ali je iskusni čuvar mreže Juventusa pročitao njegov udarac. Ipak, dvije minute kasnije Mbappe postiže gol, a obrana Juventusa pada nakon 689 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moutinho je obavio ogromni dio posla, prošao je po lijevoj strani i praktički pogodio mladog Francuza, koji s metra unosi loptu u mrežu nemoćnog Buffona.

U 72. minuti se zaoštrilo na terenu nakon što je Glik namjerno, ali nekažnjeno nagazio Higuaina, a potom Madžukić udario laktom u grlo Sidibea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus će u finalu 3. lipnja u Cardiffu igrati protiv Real Madrida ili Atletico Madrida. Real je u prvom susretu slavio 3-0, a uzvrat je u srijedu na Vicente Calderonu.Juventus u će to biti deveto finale Kupa/Lige prvaka, a do sada je slavio dva puta (1985, 1996).


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

GOTOVA JE UTAKMICA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'+2 - Žuti karton dobio je Mario Mandžukić zbog verbalnog sukoba s Glikom.

89' - Pjanić je izveo slobodni udarac, pokušao ubaciti u kezneni prostor, ali obrana Monaca to izbija u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Pjanić je ubacio iz slobodnjaka s lijeve strane s nekih 18 metara, ali čisti to obrana Monaca. Allegri je lud uz aut liniju, nešto nisu napravili kod postavljanja dobro igrači Stare dame.

71' - Vatreno je na travnjaku. Glik je nagazio Higuaína po koljenu pa mu je ovaj s poda pokušao uzvratiti. Nakon svega je, zbog prosvjedovanja, žuti karton dobio Leonardo Bonucci. Nakon povratka na teren, Higuain je odmah otišao prema Gliku i onda nakon jednog duela ga grubo odgurnuo. Sudac to nije vidio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - Brza zamjena Monaca nakon gola, Bernardo Silva je izašao, a ušao je Lemar, veznjak koji je prvi polufinalni susret u Kneževini započeo od prve minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - GOOOOL: Mbappe je zabio za 1-2 Juvea. Brzu akciju nakon slobodnog udarca po lijevoj strani završio je Mbappé, Moutinho mu je dao slatki zadatak ugurati loptu u mrežu sa svega nekoliko metara udaljenosti. Monacu trebaju još tri gola za finale Lige prvaka. Primivši pogodak Juventus je prekinuo niz bez primljenog pogotka koji je trajao čak 689 minuta.

67' - Buffon je skinuo čisti zicer Mbappeu na dodavanje Sidibeua.

62' - Alves je ubacio s desne strane, Mandžukić je u kaznenom prostoru bio u skoku, ali odbilo se to od Hrvata pokraj gola. Priznao je to i Mandžo, napad je za Monaco.

56' - Ako se plasiraju u finale, a vrlo su blizu tome, Juventusu će to biti deveto finale Lige prvaka.

54 - Dybala izlazi, umjesto njega ulazi opasni Cuadrado. Jardim priznaje pogrešku i Mendyja izvlači iz igre. Mijenja ga Fabinho.

52- Mendy je dobio žuti karton zbog povlačenja Dybale, a potom je i napucao loptu i umalo pogodio pomoćnog suca.

48' - Monaco unatoč teškoj situaciji ne odustaje, nego i dalje ide po taj gol Staroj dami.

46' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

45' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME: Sve dobro što je napravio Monaco u uvodu utakmice brzo je palo u vodu. Juve je zagospodario terenom i, nakon nekoliko nerealiziranih akcija, zabio dva gola u razmaku od 11 minuta. Monaco sad treba napraviti čudo i zabiti četiri gola za prolaz u finale koje se igra u Cardiffu.

44' - KAKVA GOOOLČINA ALVESA. Fantastičan pogodak, stadion je u transu. Juve je sve riješio u prvom poluvremenu. Ništa ovaj put Subašić nije mogao! Lopta se nakon kornera odbila do Danija Alvesa koji je potegao volej izvan šesnaesterca i iznenadio sve na terenu! Briljantno. Sjajno. Čudesno...

42' - Mendes je poput vjetra prošao po lijevoj strani u oštro ubacio prizemnu loptu, a Falcao je bio za djelić sekunde prespor. Chiellini je izbacio i spasio Buffona

40' - Žuti karton dobio je Falcao.

33' - GOOOL: Marioooooo Mandžuuuukić. Iskupio se Mandžo za promašaj osam minuta ranije. Dugu akciju Juventusa po desnoj strani završio je Dani Alves ubačajem na drugu stativu za Hrvata čiji je šut glavom obranio Subašić, ali ništa nije mogao na popravni pokušaj nogom. Monacu sada trebaju velika tri gola za prolazak dalje, produžetaka neće biti. Mandžukić je tako prekinuo svoj najduži golgeterski post u Ligi prvaka od šest utakmica. Bio je ovo 15 pogodak za Mandžu u Ligi prvaka u 45 utakmica.

25' - LUDA OBRANA SUBAŠIĆA: Reprezentativna jedinica skinula je čisti zicer Mariju Mandžukiću. Dybala je pametno poslužio Mandžukića koji se našao oči u oči s reprezentativnim kolegom i solidno pucao, ali Suba je to rukom čudesno skinuo i ostavio Monaco na životu. Hrvati u glavnoj ulozi u Torinu. Nije loše...

21' - NAJBOLJA PRILIKA ZA JUVE DO SAD! Udario je Juventus kontru, lopta je došla za Higuaina koji je u kaznenom prostoru pokušao nadmudriti Subašića i prebaciti ga, ali spašava to obrana Monaca. Bilo je to blizu.

15' - Prva šansa za Juventus. Mandžukić je prsima sjajno spustio loptu Paulu Dybali koji je opalio malo izvan šesnaesterca iz voleja, ali lopta mu nije dobro sjela i otišlo je to u prazno. Monacova obrana stoji visoko i ne dopušta domaćinu da razvije igru.

10' - Novi problemi za Juventus. Sami Khedira primio se za zadnju ložu i neće moći nastaviti. Allegri mora uvesti Claudija Marchisija.

Image

7' - Falcao je okušao udarac s nekih 27 metara iz nezgodne pozicije. Buffon je bio spreman, a udarac opasan.

5 - KAKVA PRILIKA ZA MONACO! UF... Mbappé se nalazio u zaleđu nakon blokiranog udarca Moutinha, no pomoćnik to nije vidio, a napadač gostiju pogodio je stativu! Sreća Juventusova što to nije ušlo u gol, momčad iz Kneževine žestoko je ušla u utakmicu.

3' - Monaco u ovih prvih tri minute utakmice ima loptu u svojim nogama. Postavili su se nogometaši Jardima šefovski na terenu, uzeli igru u svoje noge. Juve igra oprezno, prepušta igru svojem protivniku.

1' - Korner za Monaco nakon 35 odigranih sekundi. Silva je u napadu gurnuo opasnog Mbappea koji je iznudio korner. Buffon je bio izletio u prazno, ali lopta je otišla u aut. Napad je za Talijane.

1' - POČELA JE UTAKMICA

20.44 - Utakmicu sudi Bjorn Kuipers.

20.37 - Juventini uistinu glasno najavljuju svoje junake u Torinu. Nema sumnje, stadion Juventusa večeras će gorjeti.

19. 52 - Objavljeni su sastavi Juventusa i Monaca. Juventus će ponovno nastupiti u formaciji 3-4-3 kakvu je Allegri koristio u Monacu. Iako neki grafički prikazi Juve prikazuju u formaciji 4-3-3, to ipak nije precizno stanje jer će ispred Buffona zaigrati moćni obrambeni trio Barzagli - Bonucci - Chiellini. Naš Mario Mandžukić igrat će lijevo u napadačkom trojcu. Radit će pritisak po lijevoj strani i prema potrebi priključivat se Dybali i Higuainu. Mandžukić je postao tajno oružje Allegrija na toj lijevoj strani terena.

Što se tiče Monaca, trener Leonardo Jardim je na klupi ostavio važnog veznjaka Lemara koji je započeo prvi sraz u Kneževini, a u sastavu je stoper Andrea Raggi. Tako će Dirar zaigrati ofenzivnije te pomagati Falcau, Mbappeu i Bernardu Silvi. I to je iznenađenje Jardima u ovom dvoboju. Allegri na klupi ima još jakog aduta Cuadrada, koji možda ne igra tako dobro u obrambenom dijelu, ali je u napadu itekako opasan i prodoran.

19.51 - Legendarni vratar Stare dame Gianluigi Buffon postaje deset nogometaš u povijesti koji je dosegnuo brojku odigranih susreta od 150 u natjecanjima pod ingurencijom Uefe. Time će se izjednačiti s Liverpoolovom ikonom Jamieom Carragherom.

19.11 - Čitav nogometni svijet gleda prema Torinu i uzvratnom spektakularnom susretu polufinala Lige prvaka između Juventusa i Monaca. Još nas malo dijeli do utakmice koju će pratiti više od 700 medija diljem planete.

"Ispred nas je iznimno težak zadatak, međutim moramo ostati pozitivni. Igrat ćemo svoju igru", kazao je Monacov trener Leonardo Jardim.

Image
BUFFON STREPI UOČI UZVRATA: /

'Monaco je težak suparnik, barem koliko i Barcelona'

Image
BUFFON STREPI UOČI UZVRATA: /

'Monaco je težak suparnik, barem koliko i Barcelona'

'Ako zabijemo prvi...'

Portugalski stručnjak smatra kako će ključ uspjeha biti zabiti prvi gol na utakmici.

"Ukoliko postignemo prvi pogodak na utakmici, tko zna...", dodao je Jardim.

Do sada su samo dva kluba nadoknadila domaći poraz u prvim susretima u fazi na ispadanje, Ajax i Inter. Ajax je 1996. kod kuće izgubio od Panathinaikosa 0-1, ali je u Ateni slavio 3-0 i izborio finale u kojem je izgubio od Juventusa. Inter je 2011. u prvom susretu osmine finala na San Siru izgubio od Bayerna 0-1, ali je u Münchenu pobijedio 3-2. Međutim, već u idućoj rundi Talijani su ispali od Schalkea.

Dodatan problem Monacu predstavlja činjenica da nikada nije pobijedio u Italiji. Na sedam gostovanja je doživio šest poraza i izvukao jedan remi. U redovima talijanskog prvaka su svjesni prednosti koju imaju iz prve utakmice, ali Massimiliano Allegri poziva na oprez.

"Bilo bi pogubno kada bismo se opustili. Monaco je velika momčad, prepuna talentiranih igrača. Moramo pobijediti i u uzvratu", poručio je strateg torinske Stare dame.

Juve primio samo dva gola

Juventus je kroz svoju povijest jedanaest puta igrao protiv francuskih klubova u fazi na ispadanje i svaki put je prošao dalje. Protiv Monaca je igrao dva puta, u polufinalu 1998. i četvrtfinalu 2015. i oba puta je slavio. U te četiri utakmice nije izgubio nijednom, a primio je samo jedan gol. Zanimljivo, Juve je u obje sezone kada je izbacio Monaco igrao finale i izgubio ga. Prvo od Real Madrida, a 2015. od Barcelone.

Ove sezone Juventus je u Ligi prvaka u 11 utakmica primio samo dva gola i to oba u skupini. U pet susreta faze na ispadanja nije primio niti jedan gol. Mrežu Gianluigija Buffona zatresli su Corentin Tolisso u susretu protiv Lyona (1-1) i Nicolas Pareja u pobjedi protiv Seville (3-1).

Juventus lovi deveti finale Kupa/Lige prvaka, a do sada je slavio dva puta (1985. i 1996.), dok se Monaco nada svom drugom plasmanu u finale nakon što je u prvom 2004. poražen.

Dvoboj između Juventusa i Monaca sudit će Nizozemac Björn Kuipers. Na Monacovim vratima branit će Danijel Subašić, dok bi za Juve od prve minute trebao zaigrati Mario Mandžukić.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo