VIDEO: / Hrvati briljirali u Bundesligi

Mario Mandžukić s dva je pogotka sudjelovao u domaćoj pobjedi Bayerna protiv Herthe (3:2) i nakon desetog je kola Bundeslige preuzeo vodeće mjesto na ljestvici strijelaca.

26.10.2013.
16:57
VOYO logo

Europski su prvaci kao i u prošlom kolu protiv Mainza prvi primili gol, ali su se do kraja pribrali i došli do osme pobjede, te zadržali prvo mjesto na ljestvici. Allianz Arenu je u četvrtoj minuti šokirao Adrian Ramos, ali Berlinčani nisu uspjeli zadržati prednost ni do poluvremena.

Mandžukić je u 26. minuti ušao u igru umjesto ozlijeđenog Arjena Robbena, a samo četiri minute kasnije je glavom smjestio loptu u mrežu nakon nabacivanja Francka Riberyja iz slobodnog udarca. U šestoj minuti drugog poluvremena vrlo sličan scenarij: ovaj je put iz ''slobodnjaka'' s desne strane nabacio Bastian Schweinsteiger, a Mandžukić je opet na vrijeme utrčao i zabio glavom za vodstvo Bavaraca. Osmi mu je to pogodak ove sezone u prvenstvenim utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prednost Guardioline momčadi je na 3-1 u 54. minuti povećao Mario Götze, također glavom na dodavanje Rafinhe. Hetha je četiri minute kasnije vratila nadu pogotkom Änisa Ben-Hatire, ali na tome je i ostalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na krilima sjajnih hrvatskih reprezentativaca Ivice Olića i Ivana Perišića nogometaši Wolfsburga su pobijedili Werder s 3:0 u posljednjoj subotnjoj utakmici. Olić i Perišić su ubilježili po pogodak i asistenciju svaki i bili su ključne figure na putu do pobjede koja je Wolfsburg lansirala na visoko peto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wolfsburg - Werder 3-0 Bayern - Hertha 3-2 Schalke - Borussia (D) 1-3 Bayer Leverkusen - Augsburg 2-1 Hannover - Hoffenheim 1-4 Mainz - Braunschweig 2-0

Ljestvica: 1. Bayern 26, 2. Borussia (D) 25, 3. Bayer Leverkusen 25, 4 Hertha 15, 5. Wolfsburg 15

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo