VIDEO: / Izvadite šampanjac! Najgora reprezentacija na svijetu napravila senzaciju!

Najlošije rangirana svjetska nogometna reprezentacija prema FIFA-inoj ljestvici Butan, napravila je pravu senzaciju plasiravši se u drugi krug kvalifikacija za SP 2018. godine u Rusiji.

17.3.2015.
14:58
VOYO logo

Butan je trenutno 209. reprezentacija na FIFA-inoj ljestvici dok je Šri Lanka 174. Stoga su svi mislili kako će za Šri Lanku ovo biti samo odrađivanje posla na putu prema drugom krugu kvalifikacija za SP u Rusiji 2018. godine. Ali, prevarili su se. Nogometaši Butana kreirali su senzaciju svladavši Šri Lanku u uzvratu s 2:1. Junak ovog povijesnog uspjeha za Butan bio je Chencho Gyeltshen koji je postigao oba gola u revanšu.

Kapetan reprezentacije Kharma Shedrup Tshering zaposlen je kao pilot u nacionalnoj avio kompaniji. Nogometom se bavi iz hobija, a sad je sa svojom reprezentacijom ostvario uspjeh kojeg će se zasigurno sjećati čitav život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Život nogometaša u Butanu i nije baš neki, od njega se ne može živjeti. Ja osobno radim kao pilot u jednoj avio kompaniji i oni imaju razumijevanja za moje utakmice. Slobodno mogu izostati sa posla ili promijeniti raspored leta. Puno njih u reprezentaciji imaju 18, 19 godina, studiraju, a neki od njih su još u srednjoj školi", objašnjava Shedrup Tshering.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, za one koji ne znaju, Butan je mala kraljevina koja se nalazi na istočnom dijelu Himalaja, između Kine i Indije, te broji 800 000 stanovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od nogometnih zanimljivosti o ovoj reprezentaciji, vrijedi istaknuti kako je Butan prije 15 godina u kvalifikacijama izgubio od Kuvajta sa 20:0. Butan od 2008. godine nije ostvario niti jednu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo