VIDEO: / NOVI KRAH UNITEDA! Sredio ih igrac kojeg su odbacili prije pola godine

Nogometasi Arsenala plasirali su se u polufinale engleskog FA Cupa nakon sto su u cetvrtfinalnoj utakmici na Old Traffordu bili bolji od Manchester Uniteda s 2:1.

9.3.2015.
22:52
VOYO logo

Topnici su poveli u 25. minuti kada je sjajni Alex Oxlade-Chamberlain napravio rusvaj u obrani domacih, prosao pored trojice Unitedovih igraca i gurnuo loptu do Nacha Monreala koji je iskosa s lijeve strane matirao spanjolskog sunarodnjaka Davida de Geu. Vodstvo Arsenala ipak nije dugo trajalo. Samo cetiri minute kasnije Angel di Maria je nabacio s desne strane, a domaci kapetan Wayne Rooney se ubacio izmedu Laurenta Koscielnyja i Pera Mertesackera i glavom pospremio loptu u mrezu.

Nista manje uzbudljivo nije bilo ni u drugom poluvremenu, a u junaka se prometnuo 24-godisnjak roden u Manchesteru. Istina, Welbeck to moze zahvaliti prvenstveno katastrofalnoj reakciji bivseg suigraca Antonija Valencije koji je pokusao vratiti loptu De Gei, ali napravio je to ocajno. Welbeck se dokopao lopte i zabio tek osmi ovosezonski pogodak, ali itekako bitan. Na izlasku iz igre u 74. minuti Old Trafford ga je pozdravio mjesavinom pljeska i zvizduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.dailymotion.com/embed/video/x2j2yxo

Posao Arsenalu do kraja je nepromisljenom reakcijom olaksao Di Marija. Skupocjeni Argentinac je u 76. minuti dobio zuti karton, a onda povukao suca za majicu. Bio je to, dakako, drugi zuti, odnosno iskljucenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unitedovom menadzeru Louisu van Gaalu je tako propala i posljednja sansa da se u premijernoj sezoni na klupi Crvenih vragova dokopa trofeja, a Arsenal je ostao u igri za obranu lanjskog naslova. Bila je ovo, inace, prva pobjeda Topnika na Old Traffordu jos od rujna 2006. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo