S NIŽELIGAŠKIH TRAVNJAKA / VIDEO Kakav urnebes, kakva kreativnost! Sudac uz pomoć improviziranog VAR-a provjeravao ključnu odluku

Image

Brojni navijači su snimali utakmicu te su suca pozvali da se posluži snimkama iz čak dva ugla kako bi mogao provjeriti svoju odluku

15.9.2022.
19:36
VOYO logo

Niželigaški tereni su mjesta na kojima se još uvijek može uživati u nogometnoj romantici. Dok profesionalni nogomet već desetljećima u zubima drži krupni kapital, a FIFA i UEFA inovacijama izluđuju navijače, vikend lige su posljednje utočište iskonskog nogometa. Improvizacija je često sastavni dio amaterskog nogometa, a i romantici nekad trebaju pomoć novih tehnologija.

Snimka jednog takvog slučaja nam stiže iz susjedne Srbije. Naime, na utakmici 5. kola Međuopćinske lige FSRO Popovići Vrnjci – Apolon 2018 rezultat je pred sam kraj susreta bio izjednačen (1:1), a u 90. minuti je domaćin postigao pogodak no glavni sudac Lazović je poništio gol zbog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VAR kakav niste vidjeli do sada

Valja napomenuti kako Lazić je imao pomoć samo jednog linijskog suca te je i njemu bilo jasno da nije bio u idealnoj poziciji. Brojni navijači su snimali utakmicu te su suca pozvali da se posluži snimkama iz čak dva ugla kako bi mogao provjeriti svoju odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lazić je nakon protesta otrčao do ograde te na mobitelu jednog od gledatelja pregledao situaciju, priznao pogrešku i priznao pogodak što je izazvalo veliko slavlje među okupljenima, a čak se ni gosti nisu žalili.

Improvizirani VAR je pomogao da se donese ispravna odluka. Treba istaknuti kako je konzultiranje VAR-a u ovom slučaju trajalo znatno kraće nego što je to slučaj u HNL-u, Premiershipu i drugim profesionalnim ligama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Lazić je ponio mobitel na igralište kako bi lakše obrazložio svoju odluku svim uključenim stranama. Zaključak je da bi UEFA mogla ponešto naučiti iz ovog primjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo