[VIDEO] CRNI SCENARIJ PANDEMIJE KORONAVIRUSA: / Hajduk traži pomoć Fife, dok u Dinamu imaju samo jedan plan ako kriza potraje

Image
Foto: PIXSELL

Iz Hajduka traže pomoć Fife, dok u Dinamu poručuju kako je za sad - u redu, ali

20.3.2020.
20:19
PIXSELL
VOYO logo

"Posljedice COVIDA-19 ne zaobilaze niti svijet sporta. Sve je više klubova koji su prestali plaćati igrače, dok je sezona obustavljena. Posljednji u nizu je francuski Lyon kome su, dok je pauza, stopirana primanja", javlja RTL.

Osmorica dobila otkaz u Sionu

Prvi su to osjetili nogometaši švicarskog Siona, čiji su najplaćeniji nogometaši, njih osmorica, dobili otkaz jer su odbili smanjenje plaće u klubu. Nogometaši Borussije Monchengladbach pristali su, pak, na smanjenje plaća dok traje pandemija koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pandemija koronavirusa stvorila velike probleme

Pandemija koronavirusa stvorila je velike probleme sportskim savezima i klubovima koji ostaju bez dobrog dijela prihoda, zbog cjelokupne paralize svjetskog sporta.

Španjolski nogometni prvak Barcelona, za koju igra i hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić, mogao bi svojim igračima smanjiti plaće zbog pada prihoda uzrokovanog zaustavljanjem prvenstva te odlaskom turnista iz grada, izvijestile su novine La Vanguardia u petak sa sjedištem u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Eventualno rezanje plaća moglo bi pogoditi i košarkašku te rukometnu ekipu'

Eventualno rezanje plaća moglo bi pogoditi i košarkašku te rukometnu ekipu za koje nastupaju hrvatski košarkaš Ante Tomić i rukometaš Luka Cindrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojne kompanije u Kataloniji, ali i čitavoj Španjolskoj, najavile su otpuštanja jer im je poslovanje obustavljeno ili ugroženo izostankom klijenata.

Ulice Barcelone puste, vlada zatvorila i sve hotele te hostele

Ulice Barcelone puste su nakon što od prošle nedjelje stanovnici smiju izlaziti iz kuća samo prilikom odlaska na posao, trgovine s hranom, farmacije, bolnice, banke, kioske, benzinske crpke te kako bi prošetali psa. Muzeji, uključujući Barcelonin s posjetom stadionu, zatvoreni su baš kao i klupska trgovina. U petak je vlada zatvorila i sve hotele te hostele što dodatno pogađa Kataloniju na obali Sredozemnog mora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj klubovi zasad izdržavaju

U Hrvatskoj, što se tiče sporta, klubovi zasad izdržavaju, ali neki najavljuju određene mjere. Iz Nogometnog sindikata poručuju kako skupljaju podatke i prosljeđuju ih krovnoj organizaciji koja će napraviti strategiju.

No, iz Hajduka traže pomoć Fife iako plaće u klubu za sad idu redovno, dok u Dinamu poručuju kako je za sad - u redu, ali ako potraje, opstanak kluba bit će nam na prvom mjestu. Više o ovoj aktualnoj temi pogledajte u prilogu RTL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo