VIDEO: / Arsenal u lovu na mjesto u povijesti nogometa

16.3.2015.
15:11
VOYO logo

Do sada su samo dvije momcadi u Ligi prvaka uspjele proci nakon sto su izgubile prve utakmice na svom terenu. No, obje su izgubile s pogotkom razlike. Ajax je 1996. u Amsterdamu izgubio od Panathinaikosa 0:1, no u Ateni je slavio 3:0, dok je Inter 2011. u Milanu izgubio od Bayerna 0:1, a u Munchenu je pobijedio 3:2.

Poraz od dva gola razlike na domacem terenu nitko nije nadoknadio. Zanimljiv je podatak kako je Monaco posljednji put kod kuce u Europi izgubio s tri razlike prije 40 godina i to od Leeds Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem kako to nece uspjeti niti Arsenalu. Znam da nece biti lako," kazao je Monacov veznjak Joao Moutinho, dodavsi: "Niko nije vjerovao u nas, ali smo u Londonu odigrali sjajno. Zasluzili smo prolaz dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji put Monaco je izborio plasman u cetvrtfinale Lige prvaka 2004. godine kada je stigao do finala u kojem je izgubio od Porta. Tada je jedan od kljucnih igraca Monacove momcadi bio hrvatski napadac Dado Prso. Ovoga puta u jednoj od naslovnih uloga je vratar hrvatske vrste Danijel Subasic. U posljednjih 15 susreta u kojima je branio Subasic je primio svega tri gola, a ove sezone momcad iz Knezevine je u samo jednoj utakmici primila vise od tri gola, protiv Bordeauxa (1:4) na pocetku sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi pogubno kada bi se opustili. Arsenal je preozbiljna momcad," dodao je stozerni igrac Monacove obrane Ricardo Carvalho. Monaco je posljednjih osam domacih europskih utakmica bez poraza, a zadnji poraz na Louis II dozivio je 2005. od PSV Eindhovena.

Utakmicu na stadionu Louis II obiljezit ce i povratak Arsena Wengera koji je vodio Monaco od 1987. do 1994. godine. Iz Knezevine je preselio u Japan gdje je jednu sezonu vodio Nagoya Grampus Eight, a od 1996. je za kormilom londonskih 'topnika'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

"Momcad je u uzlaznoj formi. Nakon poraza od Monaca ostvarili smo cetiri uzastopne pobjede i postigli devet golova. Decki su dobili dodatno samopouzdanje i usprkos minusu od dva gola vjerujemo u prolaz," porucio je Wenger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo