TRČAO KAO NAVIJEN /

Daniel Šarić: 'Marcelo je bio klasa u reprezentaciji Hrvatske. Nedostajat će jako'

Image
Foto: Profimedia

Daniel Šarić prokomentirao je za Net.hr oproštaj Marcela Brozovića od najdražeg mu dresa, onog Hrvatske

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

15.8.2024.
12:36
Profimedia
VOYO logo

Daniel Šarić, bivši hrvatski nogometaš koji je igrao na poziciji desnog bočnog, nastupio je za reprezentaciju Hrvatske u nogometu 30 puta (jedan nastup na U-21 Hrvatsku), prema Transfermartu. Sudjelovao je i na SP-u 2002. u Japanu i Južnoj Koreji.

Image
Foto: Profimedia
Image
ODLAZAK SENATORA /

Marcelo Brozović se oprostio od hrvatske reprezentacije

Image
ODLAZAK SENATORA /

Marcelo Brozović se oprostio od hrvatske reprezentacije

Šarić je za Net.hr prokomentirao reprezentativno umirovljenje Marcela Brozovića od Hrvatske u nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brozović je u svojim najboljim godinama bio jedan od najboljih veznih igrača na svijetu i u tandemu s Kovačićem i Modrićem činili su okosnicu naše reprezentacije. Oni su bili predvodnici jedne velike generacije hrvatske reprezentacije. Ne znam, ima tek 31. Jednostavno, očito je odlučio i prelomio da je dosta, da je brojka od 99. nastupa njemu dovoljna, da je to kraj. Valjda se tako osjeća", rekao nam je u uvodu Daniel Šarić.

Istina, takve igrače teško je nadomjestiti i ne dolaze svako malo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će jako teško dobiti takvog igrača. Godine čine svoje, rade svoje, smjena generacija se ne može izbjeći, to je normalna stvar. Mora doći do toga. Svi starimo. Nedostajat će, sigurno da hoće, ali Hrvatska će morati bez njega", priča Daniel Šarić.

Hrvatska bez Marcela više nema ponajbolji vezni red na svijetu, za neke i najbolji.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

"Nije to bez Marcela Brozovića, ali godine čine svoje i svemu dođe kraj. Kako drugima, tako i nama. Imali smo vezni red sastavljen od igrača koji su bili nositelji igre u najboljim klubovima na svijetu. Dobro, tu su još Luka i Mateo koji i dalje igraju u velikim klubovima na vrhunskom nivou. Treba doći do nekog igrača, pronaći ga uopće, da uopće i dođe do razine nositelja igre jednog Intera, što je Marcelo i bio. Ili u Realu ili u Chelseaju, kao Luka i Mateo. Do takvih igrača treba doći, a Marcelo je karika, važna karika uhodanog mehanizma koji će jako nedostajati."

Image
Foto: Profimedia

Hrvatska na SP-u 2002. u Japanu u Južnoj Koreji.

Trčao je Broz kao navijen svaku utakmicu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbilja je, da. Ako dođete do tog nivoa, zbilja morate biti klasa. A Marcelo je to bio u reprezentaciji Hrvatske".

Neki govore da mu je nogometne kvalitete pojela pustinja. Od kad je otišao u Al Nassr, nije to više onaj Marcelo na kojeg smo naviknuli u reprezentaciji Hrvatske. Na Euru u Njemačkoj nije se proslavio, ali tko, na kraju krajeva i je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko nije bio na razini. Znate, imao jako puno igrača koji igraju u Saudijskoj Arabiji, nije to europski nogomet, ali tamo igraju vrhunski stranci. Zaduženja koja on ima u Al Nassriju nisu razlog, nego je reprezentacija Hrvatske u nogometu u kompletu bila ispod nivoa. Nije to samo radi Marcela ili nekog drugog", zaključio je Daniel Šarić.

Image
Foto: Profimedia

POGLEDAJTE VIDEO: Prosinečki otvorio dušu u studiju Net.hr-a: 'Stari mi je teško podnio odlazak u Zvezdu. Priče su da nisam volio trenirati, ali jednu naviku nikad nisam skrivao'

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo