BIVŠI DINAMOVAC ZALUDIO EUROPU / Veliki Pep Guardiola pričao o transferu Danija Olma u Manchester City, evo kako stoje stvari

Image
Foto: Profimedia

Leipzig za Olma traži odštetu od 75 milijuna eura

6.12.2021.
16:31
Profimedia
VOYO logo

Španjolski nogometaš Dani Olmo (23) prošle godine je prešao iz zagrebačkog Dinama u njemački RB Leipzig, a već dugo kruže glasine kako bi mogao ponovno promijeniti sredinu.

Image
BOMBASTIČAN POSAO /

Bit će mu to životni transfer i Dinamo će trljati ruke. Pep Guardiola kreće po bivšu zvijezdu Modrih

Image
BOMBASTIČAN POSAO /

Bit će mu to životni transfer i Dinamo će trljati ruke. Pep Guardiola kreće po bivšu zvijezdu Modrih

Na početku se najviše pričala o Olmovom povratku u klub u kojemu je napravio prve nogometne korake, španjolskog velikana Barcelonu, a prošlog tjedna je ugledni talijanski novinar i ekspert za transfere Nicolo Schira objavio da bi Španjolac uskoro mogao preseliti u engleski Manchester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pep Guardiola voli španjolsku zvijezdu Leipziga", piše Schira i podsjeća da Olmo ima ugovor s RB Leipzigom do ljeta 2024. godine. Plan je ovakav. City navodno planira prodati svog Ferrana Torresa upravo Barceloni i ovaj je, kako tvrde španjolski i engleski mediji, već postigao dogovor s Kataloncima te se samo čeka dogovor klubova oko odštete.

Schira je ustvrdio da će novac dobiven od transfera Torresa Man. Cityjev menadžer Pep Guardiola uložiti u Olma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leipzig za Olma traži nemalih 75 milijuna eura odštete, a dio tog novca otići će i prema Zagrebu. Podsjetimo, Dinamo je Olma prodao Leipzigu za 22 milijuna eura, ali je dogovoren i čitav niz bonusa, a onaj najvažniji sada jest taj da bi Dinamu pripalo 20 posto od razlike između Olmova transfera iz Dinama u Leipzig i Leipziga u City.

Dakle, ako će transfer biti 75 milijuna eura, cijena od koje bi se oduzimao taj postotak bila bi 53 milijuna eura. A 20 posto od 53 milijuna eura iznosi negdje oko deset i pol milijuna eura, što znači da će se trljati ruke na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pep objasnio

U ponedjeljak je priču o Olmovom transferu u City prokomentirao i trener 'Građana' Guardiola.

"Odgovor je ne. Ne pregovaramo oko Olmovog transfera.On je fantastičan igrač i član Leipziga", rekao je Guardiola, a prenio pouzdani stručnjak za transfere Fabrizio Romano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo