donijeli im sreću / Velika ljubav Downovaca i Dinamovaca: nogometaši posjetili udrugu Down, sa sobom poveli vlastitu djecu

Zabava je zagarantirana kad vam u goste stignu Dinamovci, osobito ako je domaćin Udruga koja okuplja mlade s Down sindromom. Neki od igrača na druženje su došli sa svojom djecom, a nakon toga Downovce su poveli na utakmicu

22.2.2016.
18:24
VOYO logo

Štićenici Udruge Down 21 već se dobro poznaju s Dinamovcima pa je posve normalno da jedni druge posjećuju. Igrači njih u Udruzi, a oni igrače na Maksimiru. Uoči utakmice s Rijekom, Schildenfeld i Machado, u ime cijele momčadi pozvali su svoje prijatelje da ih dođu bodriti s tribina.

"Jako mi je drago što imamo tu suradnju s ovom udrugom i da imamo njih, odlične navijače i plesače", rekao je Gordon Schildenfeld.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz plesnu točku za goste, prije polaska na stadion pokazali su nam i kako se navija za omiljeni klub.

Uz to što navijaju i pomno prate sve utakmice, i oni sami znaju driblati i zabijati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno od 700 djece na svijetu rodi se s kromosomom više, odnosno Down sindromom. U ovoj Udruzi ima ih 14-ero, svi imaju oko 20 godina. Tko god im dođe u posjet, kući odlazi s osmijehom, zaražen ljubavlju i pozitivnom energijom.

"Meni je jako velika čast i da svoju djecu upoznam s njima i da se naravno druže i dalje", dodao je Schifo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štićenici se u Udruzi sastaju triput na tjedan kada uvježbavaju plesne korake, ali i druge zavidne vještine koje su nam ponosno pokazivali. 

"Oni se jako vesele tome i važno nam je zato što imamo velike planove s plesom. Već devet godina plešu i to im jako dobro ide", otkrila je Zrinka Minčir Sabolčec, tajnica Udruge Down 21.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sreću su donijeli i Dinamu koji je Rijeci nanio prvi poraz sezone, a to će nastaviti i dalje jer se rodilo pravo prijateljstvo.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo