VELIKA ANKETA NET.HR-A / Treba li Hajduk odati počast Dinamu i napraviti špalir prije derbija na Maksimiru?

Image
Foto: Milan Šabić/PIXSELL

U brojnim zemljama nogometna tradicija nalaže da protivnik pripremi tzv. špalir za prvaka u sljedećoj utakmici nakon što osigura titulu, iako, to nije nikakva obaveza i nema pisano pravilo, a u sportu, gdje su emocije visoke, takvo što ponekad baš i ne prolazi i teško je ostvarivo

17.5.2022.
15:04
Milan Šabić/PIXSELL
VOYO logo

Po dobrom starom običaju, da ne bude dosadno u posljednjem kolu HNL-a, u hrvatskom sportskom medijskom eteru potegla se tema, odnosno pitanje treba li Hajduk Dinamu odati počast i napraviti špalir prije derbija u subotu od 20.00 na Maksimiru?

Naravno, sve je odjeknulo na društvenim mrežama, reakcije su podijeljene i uglavnom se hajdukovci, odnosno navijači Bijelih, ne slažu da bi trebali špalirom usred Maksimira odati priznanje dinamovcima, rivalima, za novi naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk - Istra

Image
VRUĆA TEMA /

'Da Hajduk to napravi, pokazao bi veličinu. No, vrlo je upitno kako bi na to reagirala okolina dolje. To je veći problem'

Tradicija nalaže jedno, individualna odluka i emocije su nešto sasvim drugo

Naime, u brojnim zemljama nogometna tradicija nalaže da protivnik pripremi tzv. špalir za prvaka u sljedećoj utakmici nakon što osigura titulu, iako, to nije nikakva obaveza i nema pisano pravilo, a u sportu, gdje su emocije visoke, takvo što ponekad baš i ne prolazi.

Često pada u vodu kad je riječ o rivalima, poput Dinama i Hajduka ili Atletico Madrida i Reala

Ova tradicija, dakle, često pada u vodu kad je riječ o rivalima, kao što se početkom svibnja moglo vidjeti i u derbiju Atletico Madrida i Reala, u kojem Rojiblancosi na svom stadionu nisu priredili špalir Kraljevima, već su ih nokautirali i otpratili u svoj dio grada porazom, u premijeri Realovog naslova, prvoj utakmici nakon matematičkog osvajanja La Lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donesite sud i pošaljite poruku

Stoga, za očekivati je kako hajdukovci u sljedećem kolu ipak neće dodatnim gestama čestitati novim/starim prvacima. No, bi li trebali, bi li hajdukovci trebali baš u dišpet svima pokazati veličinu i na terenu rezultatski pokvariti proslavu naslova Dinamu, te ispasti baš ono, face i gospoda istodobno? Upravo to pitanje, dragi naši čitatelji Net.hr-a, odlučili smo postaviti vama, da donesete sud, da ispitamo kako diše bilo nacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo