Vatrenima na Islandu prijeti velika opasnost! 'To neće utjecati na moj izbor!'

Uoči puta na Island, Niko Kovač još je jednom stao pred novinare. Izbornik Vatrenih pobliže je objasnio situaciju u hrvatskom taboru.

12.11.2013.
14:43
VOYO logo

"Zdravstveni bilten? Stanje Ivice Olića je takvo da još nije trenirao. Ali osjeća se sve bolje i bolje. Sutra će ići na teren, a dosad je radio u teretani. Zadovoljni jesmo, ali još ne znamo tko će sve biti na raspolaganju. Subašić je imao problem sa zglobom, ali sad je u redu. Strinića smo pustili kući zbog ozljede. Umjesto njega tu je Pranjić, a svi ostali su zdravi. Svi će putovati, pa i Olić. Tražimo zajedništvo, zato na put idu svi, neka svi vide kako Island igra uživo kako bi nam to pomoglo u drugoj utakmici. Imamo dosta žutih kartona i svi moraju biti upućeni u suparnika, njegov sustav igre."

Umjesto ozlijeđenog Strinića pozvan je Pranjić, kojeg je Kovačev prethodnik Igor Štimac prekrižio iz reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pranjić može igrati više pozicija i pozvan je jer je kvalitetan igrač. Igrao je u velikim klubovima, opet nastupa i za njega znam što zna. Zato sam ga pozvao. A na kojoj poziciji će igrati? Tamo gdje je potreban, a može igrati na tri, četiri mjesta."

A kako će Hrvatska izgledati na Islandu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isprobavamo varijante, mislim da sam sastav definirao na 90 posto, ali i to se može promijeniti. Svi se trude na treningu i stvarno sam zadovoljan. Nije nam toliko naporno fizički koliko psihički. Dečki moraju puno razmišljati, puno smo radili na taktičkom dijelu. Već imamo jednu percepciju kako bi to trebalo izgledati na terenu. Šimunić je već igrao lijevog beka, i Lovren, i Ćorluka i Pranjić. Kad sam bio u mladoj reprezentaciji, govorio sam da će moji igrači prvi saznati tko će igrati. Ne, igrači još nisu saznali sastav. Već se nešto vidi, ali ima još dosta do utakmice."

Kovač zna odakle mu prijeti najveća opasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pazite, Island je veoma kvalitetan, ima dobrog izbornika i zasluženo je tu s nama. To je organizirana momčad, igra taktički moderno. Njihov nogomet izgleda tako da se igra prebacuje, lovi se odbijanac, traži se lopta. I toga ćemo se paziti, ima tu nekoliko visokih igrača i prekidi su im oružje, ne samo korneri, nego i slobodni udarci i bacanje auta. Takva je njihova igra, najbolje bi bilo da nema prekida i auta u korist Islanda. Što manje toga, to manja opasnost po nas. Moramo se paziti prekršaja."

Boji li se Kovač neuspjeha?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećete vjerovati, bolje spavam nego kad sam bio u mladoj reprezentaciji. Normalno je da tenzije iz minute u minutu rastu. Bio bih robot da nemam osjećaje. Kako nisam robot, imam osjećaje, ali to je pozitivna nervoza."

Izbornik Islanda Lars Lagerbäck je istaknuo da Kovač u tako kratkom vremenu ne može preporoditi Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je rekao? Vidjet ćemo..."

Veliki problem Vatreni imaju sa žutim kartonima. Suspenzija prijeti Ćorluki, Modriću, Rakitiću, Mandžukiću, Kranjčaru...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To što moji igrači imaju kartone neće utjecati na moj izbor prve postave. Igramo nogomet, a ne košarku, tu se mora ući u duel. Ako je potrebno požutjeti, onda će požutjeti."

Bi li izbornik bio zadovoljan remijem na Islandu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovisno kako će se utakmica odvijati. Pozitivan rezultat je sve gdje zabijemo gol i ne izgubimo. Cilj je prvenstveno dati gol, golove. To znači da u Zagrebu možemo primiti gol, a da nam to ne pogorša situaciju."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo