VATRENI SU PUNI OPTIMIZMA: / 'Mnogi su se mučili s Fincima, ali valjda mi nećemo. Još ako rano zabijemo gol...'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija doputovala je u utorak u Opatiju, a u večernjim satima odradila i prvi trening na riječkoj Rujevici.

3.10.2017.
19:51
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Na Rijekinom će stadionu Vatreni u petak (20.45) odigrati pretposljednju utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a suparnik će im biti Finska. Poslije treninga su se novinarima obratili bivši i sadašnji igrač Rijeke, Andrej Kramarić i Filip Bradarić.

"Uvijek je gušt biti u reprezentaciji, a meni povratak u Rijeku budi i neke lijepe uspomene. Tu sam proveo najljepše dane karijere, vjerujem da ću jednako uspješan biti i ovih dana. Svi očekujemo dvije pobjede, ali najvažnije je da se plasiramo u Rusiju. Ne smijemo preskakati korake, prvo razmišljamo o Finskoj, pa tek onda o Ukrajini. Dosta se reprezentacija namučilo s Fincima, vjerujem da nećemo i mi", rekao je Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
KRUNOSLAV JURČIĆ ZA NET.HR: /

'Puno se toga lomi na leđima reprezentacije, pojedinci Hrvatsku vide kao poligon za vlastite obračune'

Image
KRUNOSLAV JURČIĆ ZA NET.HR: /

'Puno se toga lomi na leđima reprezentacije, pojedinci Hrvatsku vide kao poligon za vlastite obračune'

'Da ne vjerujem, ne bih bio ovdje'

"Moramo biti motivirani i koncentrirani, sve je u našim rukama. Još ako nas posluži sreća i rano zabijemo gol, sve će biti puno lakše. Imamo dosta problema s ozljedama, no one su dio nogometa. Sreća da imamo toliko dobrih igrača da mnogi u svakom trenutku mogu uskočiti u prvi plan", dodao je napadač Hoffenheima.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kramarić nimalo ne sumnja u sretan rasplet kvalifikacija.

"Vjerujem da ćemo dohvatiti Rusiju, da ne vjerujem, ne bih ni bio ovdje. Spreman sam, konačno sam zdrav, sve je kako treba. Svi znaju što znam i mogu, meni je uvijek zadovoljstvo igrati za Hrvatsku. Naravno da bi stalno volio biti na terenu, ali o tome ne odlučujem ja. Vjerujem da ću dobiti priliku, ali najvažnije je da budemo pravi i odemo na Svjetsko prvenstvo", zaključio je Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Teren je u odličnom stanju'

Optimizma ne manjka ni kod Filipa Bradarića koji je jedna od opcija za zamjenu za suspendiranog Milana Badelja.

"Imamo sve u svojim rukama i moramo napraviti sve kako bismo ostali prvi u skupini. Utakmica protiv Finske bit će izuzetno teška, no drago nam je da igramo na Rujevici, stadionu koji mi je postao dom. Teren je u odličnom stanju i to nam odgovara, podloga je skliska i brza. Oni koji prvi puta dođu, moraju se malo naviknuti, ali radi se o pravom europskom travnjaku za brze lopte", poručio je Bradarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Normalno da vjerujemo u prolazak na SP, ali o Ukrajini ćemo razgovarati tek nakon Finske. Danas se nikoga ne može lako pobijediti, no nadamo se punim tribinama, navijačkoj podršci i pobjedi. Tko god izađe na teren, dat će sve od sebe i odraditi dobar posao. Sigurno da bih volio zaigrati, zdrav sam, spreman i u dobroj formi, a izbornik će odlučiti o postavi", dodao je Rijekin veznjak.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo