VATRENI SE NE BOJE RONALDA: / 'Ovo je prilika generacije, pamtit će nas samo ako napravimo veliki iskorak'

Image

Velika pobjeda protiv Španjolske (2-1) u posljednjem kolu grupne faze je arhivirana i sve misli u taboru hrvatske reprezentacije su usmjerene prema osmini finala Europskog prvenstva.

23.6.2016.
13:09
VOYO logo

Situacija se za Vatrene baš nije rasplela prema željama, od svih protiv kojih su mogli igrati na startu nokaut-faze dobili su najtežeg. U subotu u Lensu će igrati protiv Portugala i jednog od najboljih svjetskih nogometaša Cristiana Ronalda.

'Mogli smo dobiti i lakšeg suparnika'

"Mogli smo dobiti i lakšeg suparnika. Portugal je vrlo kvalitetna momčad s izvanrednim pojedincima. Ipak, sve će ovisiti o nama i našoj igri", rekao je Nikola Kalinić na konferenciji za novinare u Deauvilleu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, LOIC VENANCE

Srna i Kalinić

Kalinić je protiv Španjolaca zaigrao od prve minute i odlično iskoristio priliku. U prvom je poluvremenu zabio gol za izjednačenje, a u nastavku i asistirao Ivanu Perišiću za pobjedu. U međuvremenu se od ozljede oporavio Mario Mandžukić, tako da su pred izbornikom Antom Čačićem sada slatke brige oko formiranja napada.

"Dobio sam šansu, dobro sam odigrao. Vidjet ćemo što će izbornik odlučiti, ali ja sam spreman. Mi napadači ovisimo o momčadi, prvo ću igrati za momčad, a onda sve ostalo. Jasno, ako dobijem šansu", poručio je Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Portugal ovisi o Ronaldu'

Na pitanje može li se Hrvatska nametnuti Portugalu, napadač Fiorentine nije imao nikakve dvojbe.

"Naravno. Pokazali smo možda i najbolji nogomet na Euru, sve će ovisiti o našem veznom redu, imat ćemo dominaciju i vjerujem da ćemo proći. Zaslužili smo da nas smatraju favoritima u ovoj utakmici, ali moramo zaboraviti što je bilo, pamtit će se jedino ako napravimo veliki iskorak na Euru. Ovo je prilika generacije iako smo mogli malo lakše proći. No drugi dio ždrijeba je iznimno jak. Vidjet ćemo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nema sumnje da je Ronaldo glavni igrač i prva zvijezda Portugala. Kako se postaviti protiv trostrukog osvajača Zlatne lopte?

"Ronaldo je jedan od najboljih na svijetu, Portugalci su ovisni o njemu. Nije ga lako čuvati, ali napravit ćemo analizu i vidjeti kako ćemo se postaviti. U prve dvije utakmice nije zabio gol, ali posljednju je odigrao na svojoj razini. Bit će ga teško držati, to svi znamo", zaključio je Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo