VATRENI, OPREZ! / Protiv Islanda sudi sudac lak na kartonima s kojim Hrvatska još nikad nije pobijedila

Image

Utakmicu Hrvatske i Islanda u Reykjaviku u nedjelju sudit će iskusni Španjolac Alberto Undiano Mallenco.

9.6.2017.
11:10
VOYO logo

Prvi poraz upisali su "Bilić Boysi" 2009. na Wembleyu protiv Engleza 5:1, zatim je sudio protiv Štimčeve Hrvatske koja je u Bruxellesu 2012. protiv Belgije odigrala 1:1, da bi Niko Kovač vodio Vatrene u dodatnim kvalifikacijama za SP na Islandu, bilo je to njegov debi u studenom 2013.

Sudio i na Islandu 2013.

U Reykjaviku je ostalo 0:0, iako je Hrvatska imala igrača više od 50. minute kad je isključen Skulason.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mallenco je poznat kao sudac lak na kartonima. Samo ove sezone u Primeri je na 18 utakmica pokazao čak 93 žuta kartona, u prosjeku 5,1 karton po utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što Mallenco dosad nije usrećio Hrvate, Čačićevi igrači moraju se čuvati isključenja. Na dvije posljednje utakmice protiv Islanda, isključena su dvojica Hrvata.

U dvije zadnje utakmice s Islandom - dva crvena kartona

Mario Mandžukić zaradio je isključenje u uzvratnoj utakmici kvalifikacija koju je tadašnja Kovačeva momčad riješila s 2:0 i izborila plasman na SP u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu utakmicu nećemo pamtiti samo po pobjedi ili Kovačićevim fenomenalnim driblinzima i prodorima, već nažalost i po ispadu Joea Šimunića koji je nakon pobjede u Maksimiru uzeo mikrofon u ruke, a ostalo je, hm, povijest...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon animiranja gledatelja "opernim pokličima", Šimunića je FIFA kaznila s deset utakmica zabrane igranja, bio je to njegov oproštaj od dresa Vatrenih, ali HNS ga je odlučio rehabilitirati pa je Šimunić postao Čačićev pomoćnik.

Drugo isključenje protiv Islanda zaradio je Ivan Perišić, bilo je to u studenom prošle godine, kad je dobio crveni u sudačkoj nadoknadi pa je u ožujku 2017. morao preskočiti kvalifikacijski dvoboj s

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo