NISMO NI SVJESNI KAKAV JE / Vatreni na meti europskih velikana. Kažu da je baš on 'novi Van Dijk', a pogledajte što je ugledni BBC objavio o novom lideru obrane Hrvatske

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon gotovo godinu dana provedenih u reprezentaciji i mnogih sjajnih utakmica mnogi u njemu vide novog vođu obrane Vatrenih

29.3.2022.
15:06
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni reprezentativac i član njemačkog Leipziga, Joško Gvardiol, našao se u novom podcastu BBC-a, posvećenom najjačim europskim "wunderkindovima". Podcast ima logičan naziv "Wonderkinds", a prikazivat će se u 11 nastavaka i predstavljat će se najuzbudljivija mlada postava svijeta.

U prvih šest epizoda predstavljeni su novi napadač Manchester Cityja Julian Alvarez, krilni napadač Bayer Leverkusena, Florian Wirtz, veznjak Ajaxa, Ryan Gravenberch, branič Santosa, Kaiky, Barcelonin veznjak, Gavi te Rennesov krilni napadač, Kamaldeen Sulemana. Sedma epizoda rezervirana je baš za našeg Joška Gvardiola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Joška Gvardiola je u dobi od osam godina primijetio najuspješniji hrvatski klub Dinamo Zagreb, te se priključio istoj akademiji koja je predstavljala završnu školu za Luku Modrića i Matea Kovačića. Nakon što je igrao kao lijevi bočni ili središnji veznjak, trener u akademiji ga je pomaknuo u središte obrane. I tako se Gvardiol razvio u jednu od najtraženijih roba u modernoj igri, stopera koji igra na lijevoj strani i koji je jak na lopti'', navodi BBC.

Image
NAJBOLJI JE, NEMA ŠTO /

Senzacionalni Joško Gvardiol proglašen najskupljim mladim braničem na svijetu. Evo koga je sve ostavio za sobom

Image
NAJBOLJI JE, NEMA ŠTO /

Senzacionalni Joško Gvardiol proglašen najskupljim mladim braničem na svijetu. Evo koga je sve ostavio za sobom

Hrvatski Van Dijk

Joško je debitirao za Dinamo sa samo 17 godina, a zabio je već u drugom nastupu za klub. Istaknuo se dobrim igrama u Europi, osvojio je naslov prvaka s Dinamom 2020. godine, a u trenucima kada je napuštao klub birao je između Leedsa i Leipziga. Odabrao je, možemo sada reći srećom, Leipzig i otišao tamo za 16 milijuna eura plus bonuse, a kako je tamo brzo postao vođa obrane odmah je dospio na radare najvećih europskih klubova. Isto tako, Joško je izvrstan u reprezentaciji, za koju je debitirao s 19 godina i postao je najmlađi hrvatski nogometaš s nastupom na nekom velikom natjecanju. Danas, nakon gotovo godinu dana provedenih u reprezentaciji i mnogih sjajnih utakmica mnogi u njemu vide novog vođu obrane Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za BBC ga je nahvalio i hrvatski novinar s Ižak Ante Sučić s Germanije.

''U Hrvatskoj ga volimo uspoređivati s Virgilom van Dijkom, jer je slične građe. On mu je jedan od nogometnih uzora, kao i Thiago Silva i Sergio Ramos. Smatram da Gvardiol jednog dana može biti dobar kao Virgil van Dijk. Prema načinu na koji se ponaša na terenu i izvan njega, on je jedan od onih momaka za koje bi rekao da će uspjeti'', rekao je za BBC naš novinar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnik navijača Leipziga imenom Tobias, također je kazao kako je Gvardiol jedan od najboljih stopera Bundeslige.

''Ima visoku točnost dodavanja, osvaja puno duela, osobito zračnih, i ima puno presijecanja u svakoj utakmici. Dok je još bio u Dinamu, dobio je neke taktike iz RB Leipziga i naučio ih je. Kad je prošlog ljeta stigao u naš klub, već je znao što mora raditi kad je krenula Bundesliga, i mislim da je to jedan od razloga zašto je sad tako dobar. Jako nam je drago što igra za nas'', rekao je navijač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo