NAJBOLJI JE, NEMA ŠTO / Senzacionalni Joško Gvardiol proglašen najskupljim mladim braničem na svijetu. Evo koga je sve ostavio za sobom

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Najbolje i najvrijednije nogometaše podijelili su po pozicijama

8.12.2021.
14:02
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nezavisna institucija koja se bavi statističkim podacima i proučavanjem nogometnog tržišta, kao i određivanjima vrijednosti nogometaša, CIES Football Observatory, objavio popis najvrjednijih nogometaša do 23 godine starosti. Na tom su se popisu našla dvojica mladih Hrvata, a jedan je dospio čak na prvo mjesto.

Najbolje i najvrijednije nogometaše podijelili su po pozicijama, pa se tako među najskupljim vratarima našao Ivor Pandur, koji je na 10. mjestu s cijenom od sedam milijuna eura. Na prvom mjestu kada su u pitanju vratari, našao se PSG-ov Gianluigi Donnarumma, koji vrijedi 80 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, najveće iznenađenje je elitni plasman hrvatskog reprezentativca i braniča Leipziga, Joška Gvardiola. Gvardiol je uz Barcelonina Erica Garciju proglašen najskupljim mladim braničem svijeta i vrijedi prema CIES-u čak 80 milijuna eura. A iza sebe je ostavio neka vrlo zvučna imena poput Matthijsa De Ligta iz Juventusa i Alessandra Bastonija iz Intera.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Najskuplji po ostalim pozicijama

Što se ostalih pozicija tiče, najskuplji lijevi bek je Alphonso Davies iz Bayerna koji vrijedi 120 milijuna eura, dok je s desne strane to Sergino Dest iz Barcelone, a on pak vrijedi sto milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najskuplji veznjaci su Jude Bellingham i Curtis Jones, BVB-ov igrač vrijedi 120 milijuna eura, dok je Liverpoolov procijenjen na 70 milijuna eura, baš kao i Eljif Elmas iz Napolija i Declan Rice iz West Hama.

Ofenzivne vezne predvode Leverkusenov Florian Wirtz s golemih 140 milijuna eura, a istu vrijednost ima i Pedri iz Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najskuplji napadač je Erling Haaland koji stoji čak 150 milijuna eura, dok je najskuplje lijevo krilo Vinicius Junior iz Reala također sa 150 milijuna eura. Najvrijednije desno krilo je Mason Greenwood koji stoji 140 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo