DALIĆ U PROBLEMIMA: / 'Ta će pozicija biti upitna. Modrić? Kada Real izgubi uvijek je Luka kriv'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Izbornik Zlatko Dalić najavio je utakmicu sa Španjolskom.

12.11.2018.
10:01
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom slijedi rasplet u Ligi nacija. Vatreni u četvrtak igraju sa Španjolskom na Maksimiru, a tri dana kasnije gostuju na Wembleyju.

Image
DALIĆ OBJAVIO POPIS ZA UTAKMICE S GIGANTIMA: /

Pozvan Nikola Vlašić, a tu su još i dvije mlade nade

Image
DALIĆ OBJAVIO POPIS ZA UTAKMICE S GIGANTIMA: /

Pozvan Nikola Vlašić, a tu su još i dvije mlade nade

"Čekaju nas dvije teške utakmice. Posebno me veseli ova sa Španjolskom. To je prva službena nakon SP-a na našem terenu. Očekujem pun Maksimir i tri boda koja će nas održati među nositeljima na ždrijebu za Euro. Imamo nekih sitnih problema s ozljedama", kazao je Dalić, nedavno okrunjen najboljim trenerom Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije samo meni nagrada nego i hrvatskom nogometu. To je rezultat onoga u Rusiji“, poručio je Dalić te otkrio što se promijenilo od prve utakmice sa Španjolskom.

''U mnogo smo boljem raspoloženju i formi nego u onoj prvoj utakmici. Španjolci su izgubili od Engleske, ne odlučuju sami o sebi. Mislim da je gro igrača u formi, jako me veseli utakmica", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvali Luku

"Modrić? Jučer je namjesito gol. Svjestan je da je to nogomet i da ima oscilacija. Zna da ne može biti uvijek u sjajnoj formi. Nikada nisam sumnjao u njega, pogotovo kad je u reprezentaciji. Znam da će biti pravi i da će biti vođa naše ekipe. Mi mnogo ovisimo o svakom igraču, a pogotovo o njemu. Jučer je namjestio gol... Sigurno da ima posljedica nakon SP-a, da nije lako biti u formi i uvijek najbolji. Real kada izgubi utakmicu uvijek traži izliku u strancima, krivi su Luka ili Kroos. Luka je najbolji na svijetu", kazao je Dalić.

Image
Foto: AFP

Croatia's midfielder Luka Modric shakes hands with Croatia's midfielder Marcelo Brozovic (R) during a training session at the Luzhniki trining field in Moscow on July 14, 2018 on the eve of the Russia 2018 World Cup final football match between France and Croatia. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP)

"Poraz u Španjolskoj trebamo zaboraviti, bio je težak i neću se vraćati na njega. Novi Španjolski izbornik promijenio je njihov način igre. Promijenio je stil i bit će nam teško. Mi smo tamo igrali dobro 20 minuta, ali smo se raspali kad smo primili gol. Očekujem mnogo bolje izdanje od nas", istaknuo je izbornik. U reprezentaciju je za ovu priliku pozvao Vlašića i Brekala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova energija

''Stalno govorim da nam treba nova energija, nova snaga. Mladi igrači dolaze. Brekalo i Vlašić pokazuju formu kroz svoje igre i da zaslužuju da budu s nama. Trebaju nam radi svoje brzine i energije', istaknuo je. Zatim se osvrnuo na problematičnu poziciju lijevog beka.

''Pivarić, Leovac i Sosa su ozlijeđeni. Nadam se da će Vrsaljko biti u dobrom stanju. Lijeva strana će biti upitna. Nema ni Strinića. Svi su lijevi bočni na ovaj ili onaj način izvan stroja. Tu je Milić, tu je Jedvaj. Žao mi je Vidu trošiti na lijevom beku, razdvajati stoperski par", kazao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će na vrata?

"Lovren? Bio je ozlijeđen, sad nije igrao, ali nije upitan. Pun je samopouzdanja. Liverpool ima puno igrača na njegovoj poziciji, svima daje šanse, tako da nema problema", otkrio je. Postavilo se i pitanje vratara.

''Nije ih dobro rotirati. Kalinić se vratio, Livaković je dobro branio protiv Engleza. Vidjet ćemo, Kalinić je zaslužio svoju šansu. Ne bih htio izgubiti obojicu vratara", rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je kako će na utakmicu protiv Španjolske stići i Mandžukić, Subašić i Ćorluka, koji su se oprostili od reprezentacije.

"Oni dolaze, HNS ih je pozvao, dio su naše obitelji, a to želimo čuvati. Sada je prigoda da se okupimo, budemo zajedno. Ne smijemo ih zaboraviti, niti ono što su dali našem nogometu. Bit će s nama protiv Španjolske, htio sam ponovno da budemo skupa, obnovimo to zajedništvo. Dobit će svoja priznanja i biti na utakmici sa Španjolskom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo