ŽESTOK DERBI NA RUJEVICI / Rijeka i Osijek podijelili bodove nakon velikog rata na travnjaku, Tomić i društvo zadržali vrh

Image

U zaostaloj utakmici 14. kola nismo vidjeli pogotke

8.12.2021.
18:50
VOYO logo

U odgođenoj utakmici 14. kola Prve HNL Rijeka i Osijek odigrali su bez pogodaka pa su Riječani s bodom prednosti pred Osječanima i dalje zadržali vodeću poziciju u hrvatskom nogometnom prvenstvu.

Dvoboj najboljeg napada i najbolje obrane, nije do kraja ispunio očekivanja ljubitelja nogometa. Nijedna od momčadi nije pokazala spremnost izložiti se nekom većem riziku kako bi došla do pobjede, prilike su se vrebale iz suparničkih pogrešaka, kontranapada ili prekida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije velike prilike

Iz prve ozbiljnije akcije Riječana, najbolji strijelac hrvatskog prvenstva Josip Drmić zaprijetio je gostujućem vrataru Malenici koji je njegov udarac iz okreta u 27. minuti uspio obraniti.

Tek u drugoj polovici prvog poluvremena bilo je nekoliko ozbiljnijih situacija pred jednim i drugim golom. Osijek je veliku priliku imao u 32. minuti, kad se Ramon Mierez sjurio prema vratima, oslobodio se svog čuvara i odlučio pucati s ruba kaznenog prostora, ali to nije učinio dovoljno precizno pa je domaći vratar Nediljko Labrović bez poteškoća obranio taj udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razmaku od jedne minute Riječani su dvaput došli u kazneni prostor Osijeka. U 35. minuti je udarac Roberta Murića s desne strane završio u bloku, a u 36. minuti se po istom boku u šesnaesterac sjurio Ivan Tomečak, ali njegov udarac nije bio precizan.

Image
Image

U 42. minuti su Riječani izveli lijepu akciju. Kombinirali su Abass i Pavičić, ali su u završnici zasmetali jedan drugome pa je Abassov udarac pogodio upravo Pavičića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu su vratari ostali bez posla, iako je bilo nekoliko obećavajućih situacija. Riječani su najbliže pogotku bili u 73. minuti, kad je Slovenac Adam Gnezda Čerin pucao s ruba kaznenog prostora, a lopta je prohujala pokraj lijevog gornjeg kuta osječkih vrata.

Tek treća utakmica bez golova

Osječani su imali dvije prilike unutar 85. minute. Prvo je Fiolić ušao s desne strane u kazneni prostor i pucao snažno, ali je na vrijeme u blok ušao Smolčić. Nakon udarca iz kuta Škorić je glavom vratio loptu na peterac, gdje je usamljen u skoku bio Bralić, ali je njegov udarac bio neprecizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je tek treći put u ovoj sezoni utakmica Prve HNL završila bez pogodaka. Zahvaljujući ovom rezultatu Rijeka je ostala na vrhu ljestvice sa 37 bodova, jednim više od Osijeka. Hajduk je treći sa 33 boda i utakmicom manje od vodećeg dvojca, dok je Dinamo četvrti sa 31 bodom i dvije utakmice manje.  

Utakmicu na stadionu HNK Rijeka na Rujevici sudio je Dario Kulušić iz Šibenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

Prva hrvatska nogometna liga, 14. kolo

Rijeka, stadion Rujevica

Rijeka - Osijek 0:0

Rijeka: Labrović – Velkovski, H. Smolčić, Galović – Tomečak, Abass, Selahi, Prince Ampem – Pavičić – Murić, Drmić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek: Malenica - Bralić, Škorić, Cheberko - Bočkaj, Miloš - Nejašmić, Brlek - Fiolić, Topčagić - Mierez

______________________________________________________________________________________

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj

85' Fiolić je imao sjanu priliku, tukao je s par metara, ali je u zadnju trenutak blokirao Smolčić. Nako toga Bralić je tukao glavom poslije ubačaja iz kuta, velika je to bila prilika, ali je lopta otišla preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' Bočkaj je tukao preko gola iz slobodnog udarca.

73' Evo malo uzbuđenja. Čerin je tukao s vrha 16-erca, lopta je sjevnula malo pokraj gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' Rovovska bitka je u tijeku. Kako stvari stoje an travnjaku teško da ćemo vidjeti golove. Puno je poluprilika, ali za sada nema niti jedne konkretne.

65' Mierez je pao u kaznenom prostoru, no sudac je pustio da se igra nastavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' Sijevaju šanse s obje strane, razigrale su se momčadi, još samo golovi nedostaju...

53' Osijek drži loptu u svom posjedu, dok domaća momčad čeka svoju priliku iz kontranapada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

46' Počelo je drugo poluvrijeme. U riječkim redovima Abassa je zamijenio Čerin. Odmah na početku Murić je opasno tukao s ruba kaznenog prostora. Lopta je prozujala pokraj gola.

Drugo poluvrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog poluvremena

39' Bjelica se sad hvatao za glavu, Fiolić je ubacio, a Topčagić je sa šest metara glavom loše tukao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' Tomečaku se otvorila prilika, ali je na koncu odlučio sam pucati s desne strane, no promašio je okvir gola.

Image
Image

32' Lijepa prilika za Miereza. Proigrao ga je Cheberko nakon čega se namjestio na udarac desnom nogom, ali je tukao ravno u Labrovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27' Prva prilika. Drmić je primio loptu u kazenenom prostoru, lijepo se oreknuo i tukao, ali Malenica je lijepo oranio.

26' Već su tri žuta kartona zaradili gosti. Kod Rijeke je samo Drmić za sada ima karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

23' Osijek djeluje nešto opasnije i konkretnije, ali za sada nema velikih šansi i golova.

18' Mierez nije uspio uputiti udarac iz dobre situacije. Obrana RIjeke ga je zustavila. Nakon toga je zaiskrilo pa su Škorić i Drmić zbog međusobnog naguravanja zaradili žute kartone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

12' Velika gužva u kaznenom prostoru Rijeke nastala je nakon ubačaja Miloša iz prekida, ali ipak nakon toga nije došlo do udarca prema vratima Labrovića.

10' Igra se dosta intenzivnim ritmom, ali za sada nema prave opasnosti.

5' Rijeka stišće od prve minute. Murić je dva puta posijao paniku u redovima gostiju.

1' Počela je utakmica.

16:00 - Nogometaši Rijeke i Osijeka odigrat će u srijedu na Rujevici zaostalu utakmicu 14. kola Prve HNL. Susret je trebao biti odigran početkom prošlog mjeseca, ali je ona odgođena jer je koronavirus prodro u svlačionicu Osijeka i napao vratare te nekolicinu igrača.

Image
SPREMA LI SE TRANSFER? /

Bit će to senzacija godine. Bjelica zove legendarnog Vatrenog da dođe igrati u Osijek: 'Čeka ga bilo koja funkcija'

Nažalost po Nenada Bjelicu niti trenutna situacija mu nije idealna. Požalio se kako mu nedostaje osam važnih igrača, ali trener vodeće momčadi lige, Goran Tomić, tvrdi da to Osijeku neće biti problem.

"Nastavljamo ovaj zahtjevni niz utakmica. Dolazi nam kvalitetni Osijek s odličnim trenerom. Osijek igra dobar nogomet, ima širok kadar igrača koji mogu nadomjestiti onih kojih nema, a i mi smo spremni, znamo što moramo raditi, imamo jasnu ideju kako igrati i očekuje nas zahtjevan susret. Očekujem da uz pomoć naše publike dođemo do pobjede", poručio je Tomić.

Ovo je dvoboj dvije najbolje plasirane momčadi na tablici 1. HNL. Rijeka vodi 33 boda, a drugolasirani Osijek ima bod manje.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo