IZBORNIK PRELOMIO / Zlatko Dalić objavio konačan popis za završnicu Lige nacija, jedan igrač je otpao: 'On će se pridružiti mladoj reprezentaciji...'

Press konferenciju Zlatka Dalića mogli ste pratiti UŽIVO na portalu Net.hr

5.6.2023.
17:06
VOYO logo

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić objavio je u Rijeci konačni popis igrača za završni turnir Lige nacija, a među 23 prijavljena igrača igrača nema mladoga Diona Drene Belje.
  Dalić je morao do ponoći obznaniti sastav bez jednoga otprije pozvanog igrača, a odlučio se za napadača Augsburga Belju, koji će tako biti dostupan za završnicu EURA igrača do 21 godine.

Image
IGRAJ, MOJA HRVATSKA /

Započinje završna operacija 'Lige nacija': Zlatko Dalić ima dileme koje mora riješiti

Image
IGRAJ, MOJA HRVATSKA /

Započinje završna operacija 'Lige nacija': Zlatko Dalić ima dileme koje mora riješiti

"Sam plasman je uspjeh je fantastičan uspjeh. Pred nama je polufinale, težak posao protiv Nizozemske koja je domaćin. Očekujem veliku podršku navijača i da nam bude kao da igramo doma. Osmog lipnja ćemo na okupu biti svi osim Brozovića koji igra finale Liga prvaka. Pokušat ćemo osvojiti, ali nemamo nikakv pritisak", rekao je Dalić na početku konferencije pa otkrio da će s popisa za finalni turnir Lige nacija otpasti mladi napadač Dion Drena Beljo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stavili smo 24 igrača na popis da imamo kompletan kadar dok Brozović ne dođe. Pozvali smo Belju jer želimo da osjeti ambijent A-reprezentacije, jer računamo na njega u budućnosti, ali 12. lipnja kada idemo u Nizozemsku on će se pridružiti mladoj reprezetaciji. Želimo ga sedam dana imati u okruženju A-reprezentacije jer računamo na njega na jesen."

Potom je Dalić progovorio o ambicijama i istaknuo da će Vatreni u Rotterdamu ići bez kalkulacija i po prvi trofej u našoj povijesti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi zaista lijepo osvojiti prvi trofej u hrvatskoj povijesti. Dobro smo igrali grupu, ali to si ne možemo postaviti kao imperativ jer imamo protivnike velike kvalitete. Na svakom turniru smo bili na visokom novou i očekujem to i sada. Igrači su umorni i zraubani od sezone, ali siguran sam da ima motiva za još dvije utakmice.

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

'Kod pape ne idemo moliti, nego se samo zahvaliti'

U četvrtak će naši reprezentativci, zajedno s izbornikom Dalićem i stručnim stožerom, otputovati u Rim na audijenciju kod Pape Franje, a istog dana će se vratiti na Krk kako bi završili pripreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idemo kod pape, to je velika stvar, prvi put u povijesti hrvatske reprezentacije. To je nama velika stvar, ne idemo moliti, nego se samo zahvaliti za sve do sada. To je bila naša želja. Imali smo poziv nakon finala u Rusiji da odemo kod Svetog oca, tada se nije ostvarilo i od tada smo tražili pogodan datum", rekao je Dalić pa na kraju zaželio sreću Marcelu Brozoviću, koji će se pridružiti reprezentaciji nakon što sa svojim Interom odigra finale Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

"Sigurno je da će nam Brozović nedostajati na treningu, nedostajat će njegova energija i sve ono što radi za momčad, ali pridružit će nam se 12. lipnja. Nadam se da će osvojiti Ligu prvaka i doći veseo", poručio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalićev popis za Ligu nacija:

VRATARI: Dominik Livaković (Dinamo), Ivica Ivušić (Pafos), Nediljko Labrović (Rijeka)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OBRANA: Josip Juranović (Union Berlin), Domagoj Vida (AEK), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Josip Šutalo (Dinamo), Martin Erlić (Sassuolo), Borna Sosa (Stuttgart), Borna Barišić (Rangers), Josip Stanišić (Bayern)

VEZNI RED: Luka Modrić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Inter), Mateo Kovačić (Chelsea), Lovro Majer (Rennes), Nikola Vlašić (Torino), Mario Pašalić (Atalanta), Luka Ivanušec (Dinamo)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAPAD: Ivan Perišić (Tottenham), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Marko Livaja (Hajduk), Bruno Petković (Dinamo), Petar Musa (Benfica)

_______________________________________________________________________

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se u ponedjeljak u Zagrebu povodom priprema za nadolazeći Final Four turnir Lige nacija, koji je na rasporedu od 14. do 18. lipnja u Rotterdamu i Enschedeu.

U Sheratonu se, točnije, okupio dio reprezentativaca nakon čega su svi zajedno otputovali u Rijeku na jednotjedne pripreme, a na Kvarneru će biti smješteni u hotelu Hilton. Time započinje završna operacija Lige nacija...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Rijeci će u ponedjeljak s počtkom u 17.20 izbornik Vatrenih Zlatko Dalić održati i prvu konferenciju za medije. Na njoj će objaviti koji će igrač otpasti s popisa za završni turnir u Rotterdamu. Naime, Dalić je pozvao 24 igrača, no u Nizozemsku mož voditi 23, tako da je jedan prekobrojan.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo