IGRAJ, MOJA HRVATSKA / Započinje završna operacija 'Lige nacija': Zlatko Dalić ima dileme koje mora riješiti

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Danas se u Zagrebu od 12.30 okuplja dio nogometne reprezentacije Hrvatske

5.6.2023.
9:41
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija danas se od 12.30 u Zagrebu okuplja povodom priprema za nadolazeći Final Four turnir Lige nacija, koji je na rasporedu od 14. do 18. lipnja u Rotterdamu i Enschedeu.

Image
FRAPANTNI NAPADAČ /

Gleda li Zlatko Dalić ovo? Novi Vatreni za tri minute u igri zabio dva pogotka

Image
FRAPANTNI NAPADAČ /

Gleda li Zlatko Dalić ovo? Novi Vatreni za tri minute u igri zabio dva pogotka

Jednotjedne pripreme u Rijeci

U Sheratonu će se, točnije, okupiti dio reprezentativaca nakon čega svi zajedno putuju u Rijeku na jednotjedne pripreme, a na Kverneru će biti smješteni u hotelu Hilton. Time započinje završna operacija Lige nacija...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak će naši reprezentativci, zajedno s izbornikom Zlatkom Dalićem i stručnim stožerom, otputovati u Rim na audijenciju kod Pape Franje, a istog dana će se vratiti na Krk kako bi završili pripreme. Dana 12. lipnja s Krka će hrvatska nogometna reprezentacija odletjeti prema Rotterdamu.

Vatreni žele osvojiti Ligu nacija

Hrvatski reprezentativci žele osvojiti Ligu nacija, natjecanje koje im u početku nije ležalo, ali u međuvremenu je postalo ono u kojem su pokazali kvalitetu i postali sudionici završnog turnira. Imaju, stoga, jak motiv podebljan osvajanjem trećeg mjesta na SP-u u Katru i pobjedom nad Turskom u drugoj utakmici kvalifikacija za Euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić treba riješiti neke dileme

Zlatko Dalić zna pitanja na neke odgovore, ne na sve doduše, jer četiri su glavne nepoznanice. Koga od 24 pozvana igrača u A vrstu neće prijaviti za Rotterdam, hoće li startna postava biti ista kao u Bursi s Turskom u pobjedi 2:0 ili će odabrati neka druga rješenja, te u kakvom će mu stanju doći Borna Sosa i Marcelo Brozović nakon završetka klupskih obveza?

Juranović ili Stanišić?

Isto tako, zanimljivo će biti vidjeti hoće li Dalić u obrani započeti sa Stanišićem i Barišićem ili će od prve minute staviti Juranovića desno i Vidu na mjestu centralnog stopera. Za pretpostaviti kako bi Jura mogao zaigrati desno umjesto Stanišića jer je iskusniji i standardniji na toj poziciji u reprezentaciji, ali pričekajmo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Sastav iz Burse

Inače, u Bursi su utakmicu započeli - Livaković – Stanišić, J. Šutalo, Gvardiol, Barišić – Modrić, Brozović, Kovačić – Pašalić, Kramarić, Perišić.

Treba, stoga, vidjeti hoće li Dalić krenuti s istom postavom u osvajanje Lige nacija ili će nešto mijenjati...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što se otprije znalo i što nije nikakve nepoznanica je da Marcelo Brozović neće doći u Rijeku jer s Interom ima finale Lige prvaka 10. lipnja, kao ni Borna Sosa koji danas ima sa svojim Stuttgartom i drugu utakmicu doigravanja za ostanak u Bundesligi.

Dion Drena Beljo po prvi put pozvan

Od novih igrača, Dion Drena Beljo prvi je put pozvan, ali pitanje je hoće li on završiti na onom završnom popisu izbornika za Final Four. Jer, očekuje se ipak da će u napadu poziv dobiti Perišić Kramarić, te Marko Livaja, a tu su još Ivanušec, Petković i Musa. U napadu je, stoga, višak...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golmani će sigurno biti, ako se što dogodi neplanirano ne dao Bog - LivakovićIvušić Labrović. Za obranu je Zlatko Dalić pozvao po dvojicu za svaku poziciju. Tu su, dakle, desni bekovi Stanišić Juranović, lijevi Barišić i Sosa, te stoperi Josip ŠutaloGvardiolVida Erlić.

Sredina je najjači dio, tu konkuriraju 6 igrača za tri pozicije

U sredini terena, što je najjači dio hrvatske nogometne reprezentacije, konkuriraju šest imena za tri mjesta. Klasični veznjaci su samo ModrićBrozovićKovačić Majer, dok Vlašić i Pašalić mogu igrati i ofenzivnije, tj na poziciji povučenije špice. Pašalić je pritom Dalićev specijalist za ubacivanje u napad iz tog ofenzivnog dijela, u čemu je on najopasniji...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, na trećem izdanju završnog turnira ovog natjecanja osim Hrvatske nastupit će još Nizozemska, Španjolska i Italija.

Nizozemska i Hrvatska otvaraju završni turnir Lige nacija

U prvom polufinalnom srazu 14. lipnja na stadionu De Kuip u Rotterdamu snage će odmjeriti Nizozemska i Hrvatska, dok će dan kasnije na De Grolsch Vesteu u Enschedeu igrati Italija i Španjolska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale je 18. lipnja u Rotterdamu, a istoga dana u Enschedeu će biti odigran susret za treće mjesto.

Popis reprezentativaca:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DOMINIK LIVAKOVIĆ
IVICA IVUŠIĆ
NEDILJKO LABROVIĆ
DOMAGOJ VIDA
BORNA BARIŠIĆ
JOSIP JURANOVIĆ
JOŠKO GVARDIOL
BORNA SOSA
JOSIP STANIŠIĆ
JOSIP ŠUTALO
MARTIN ERLIĆ
LUKA MODRIĆ
MATEO KOVAČIĆ
MARCELO BROZOVIĆ
MARIO PAŠALIĆ
NIKOLA VLAŠIĆ
LOVRO MAJER
LUKA IVANUŠEC
IVAN PERIŠIĆ
ANDREJ KRAMARIĆ
BRUNO PETKOVIĆ
MARKO LIVAJA
PETAR MUSA
DION DRENA BELJO
PRETPOZIVI
JOSIP BREKALO
MISLAV ORŠIĆ
DUJE ĆALETA-CAR
FILIP UREMOVIĆ
IVO GRBIĆ
NIKOLA MORO
MATIJA FRIGAN

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo