Povratak u Split /

Kalinić na službenom predstavljanju: 'Igrao sam protiv Juventusa, a mislio na Slaven Belupo na Poljudu'

Image
Foto: Pixssel

Nakon trinaest godina i bogate međunarodne karijere, Nikola Kalinić vraća se tamo gdje je sve počelo. u Hajduk.

8.2.2022.
11:41
Pixssel
VOYO logo

Nikola Kalinić službeno se vratio u redove Hajduka. Priča se kotrlja već godinu dana, a glasine o povratku rasnog centarfora u redove svog matičnog kluba aktualizirala se ove zime. U nedjelju kasno navečer splitski je klub putem društvenih mreža obznanio da će navijači ovog proljeća Kalinića gledati u bijelom dresu nakon više od 12 godina.

On će sada u Hajduku činiti ubojiti tandem s Markom Livajom i Hajduk, ako dobije od Kalinića ono što se od njega očekuje splitski klub može očekivati velike stvari. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinić je iz Hajduka otišao 2009. godine u engleski Blackburn Rovers za nešto više od sedam milijuna eura. To je do Nikole Vlašića bio najveći transfer Hajduka. Kalinić je u Blackburnu odigrao 44 utakmice u dvije godine i postigao sedam golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Engleske odlazi u ukrajinski Dnjipro u kojem je proveo četiri godine. U 86 nastupa u Ukrajini postigao je 37 golova te se 2015. godine otisnuo u Italiju gdje je igrao najbolji nogomet svoje karijere u Fiorentini, a neko je vrijeme proveo u Milanu i u madridskom Atleticu.

Danas je nogometaš i službeno predstavljen, a nakon što je predsjednik Lukša Jakobušić odradio uvodni dio novinari su imali mogućnost postavljati pitanja Kaliniću, Jakobušiću i sportskom direktoru Nikoličiusu.

Jakobušić o financijama: 'Sve zanima odakle novci'

Ne radimo ništa stihijski. Nismo morali mijenjati financijski plan. Stiglo je 17 igrača, a vrijednost smo ekipe digli s 19 na 40 milijuna eura. Nemamo novaca, ali imamo vrijednosti. Ako potenciramo priču o novcu to nam otežava dovođenje i prodaju igrača, a sve svoje podmirujemo.

Sve zanima, odakle novci. Mi ne krademo. Svi misle da posuđujemo, ali ljudima je teško vjerovati da smo ovo napravili. Danas su stvari nakaradno da neko u kafiću kaže nešto pa se to ponovi 100 puta. Mi smo dioničko društvo i izuzetno smo transparentni. Nisam zabrinut, a navijačima mogu reći da nećemo u stečaj poći jer imamo veliku vrijednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Pojačanje na Poljudu /

Kalinić otkrio da ga je zvao Perišić uoči predstavljanja u Hajduku: Evo što mu je rekao

Image
Pojačanje na Poljudu /

Kalinić otkrio da ga je zvao Perišić uoči predstavljanja u Hajduku: Evo što mu je rekao

Mi ne pričamo o novcima. Jesmo li se zadužili - nismo, jesmo li uzeli kredit - nismo. Uduplali smo cijenu momčadi u zadnjih godinu dana. Nikola se morao puno toga odreći za ovo, a sve ostalo neka ostane u zraku

Predsjednik Hajduka o ambicijama: 'Četiri kluba, četiri filozofije, netko će na kraju biti u pravu'

Ovo nije biznis, ovo je sport. Ako idemo na rezultat onda ne gledamo novce. Teško je postići rezultat ako ste dugo neuspješni bez da nešto uložite. Svako bi bilo lakše s novcima. Cijelo vrijeme žongliramo. Četiri različita kluba u borbi za naslov, četiri različita stila vođenja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitali ste me koliko nas košta Kalinić, sramota me reći kakva mu je plaća. Morao se puno toga odreći. Ako se mi ne znamo ponašati kad smo prvi, ne znaju ni naši konkurenti kako je to. Volio bih reći da smo moćni, ali to netko drugi mora reći. 

Mi smo u proteklih 13 mjeseci smo doveli veliki broj igrača. Sve je počelo od Lovre Kalinića, pa je došao i ostao Marko Livaja, a sad je kao šlag na torti stigao Nikola Kalinić. Kalinić je sve ono što je za mene Hajduk i on je ono što predstavlja ovaj klub.

Ne bih htio komentirati reprezentaciju, moje misli su samo u Hajduku. Reprezentacija igra dobro, plasirali su se na Svjetsko prvenstvo. Želim svu sreću reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinić o Marku Livaji: 'Neće nam trebati dva baluna'

Neće nam trebati dva baluna, trebat će malo vremena da se uigramo, ali sve će to štimati. Znam koliko je on bitan za Hajduk i on je veliki igrač, a ja se nadam da ću mu pomoći. 

Ja sam odavno odlučio doći natrag. Sve je bilo dogovoreno za ljeto, ali smo sve to ubrzali. Drago mi je to da sam dio Hajduka kojem i bez mene ide dobro, a nadam se da će mu sa mnom ići i bolje. Vidim se kao dio ekipe i mislim da mogu pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad sam gostovao s Dnjiprom ovdje bilo mi je jako čudno da igram protiv svog Hajduka odnosno svog kluba. Otkad sam otišao iz Hajduka, mnogo se toga promijenilo. Jedino ste vi novinari malo ostarili skupa sa mnom.

'Bez Igora Tudora ne bih bio danas ovdje'

S Igorom Tudorom sam imao prijateljski odnos. Družili smo se na terenu i izvan terena. On je puno pomogao, da je rekao da ne mogu ići ne bi bio danas ovdje. Rekao mi je da će poštovati moju odluku i hvala mu na tome. 

Stvorila se dobra ekipa koja igra dobar nogomet. S Lovrom se čujem često i on zna moju želju. Želim biti dio ekipe i pomoći ostvarivanju ciljeva. Podrazumjeva se borba za trofeja. 

Vjerujem da sam danas puno bolji igrač danas nego kad sam odlazio iz Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne želim skupljati poene na priči o novcu'

Baš me sinoć zvao Ivan Perišić i ja san mu rekao da je sve na njemu kao što je bilo i na meni.

Ne bih kupio poene na financijskim detaljima već ih želim skupljati na terenu. Što se tiče titule nitko vam ne može obećati. Sigurno da ćemo se boriti i nitko sretniji od mene i nas. Rijeka, Osijek i Dinamo su ozbiljne ekipe, ali i mi ćemo dati sve od sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrao sam za vikend protiv Juventusa, ali sam mislio na Slaven Belupo. Možda je vama to malo čudno, meni nije. Drugačije je igrati pred svojom rodbinom i prijateljima.

Slabo spavam zadnjih dana jer su mi misli stalno vezane za Hajduk. Jako sam sretan što sam ovdje i potpuno sam fokusiran na Hajduk i na utakmicu protiv Slaven Belupa.

Nikoličius o prijelaznom roku: 'Ne mogu reći da je ovo zadnji dolazak'

Prijelazni rok je još uvijek aktivan tako da neću reći da je Nikola posljednje pojačanje. Doveli smo puno igrača, ali nikad ne znate što se još može dogoditi.

Hvala Veroni i pogotovo treneru Igoru Tudoru koji je odigrao veliku ulogu u Nikolinom povratku u Hajduk 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo