'RAT' NA TRIBINAMA / Boysi šokirali porukom Torcidi, pa pokazali novi udarni transparent; Naša reporterka se javila s lica mjesta

Image
Foto: Nika Aurora Ključarić/Net.hr

Atmosferu uoči Superkupa Dinama i Hajduka na Maksimiru u tekstualnom prijenosu UŽIVO pratili ste na portalu Net.hr. Naša reporteka Nika Aurora Ključarić bila je na licu mjesta

9.7.2022.
21:53
Nika Aurora Ključarić/Net.hr
VOYO logo

Pratili smo navijačku atmosferu uoči i za vrijeme Superkupa

82' - "Dinamo, Dinamo", ori se stadionom dok Dinamo napada.

74' - Počela je bakljada Boysa na Sjeveru. Također, i Torcida je počela paliti svoj pirotehnički arsenal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GORI SVE /

BBB-ovci i Torcida popalili sve živo, ljetno noćno nebo nad Maksimirom u jednom se trenutku užarilo

Image
GORI SVE /

BBB-ovci i Torcida popalili sve živo, ljetno noćno nebo nad Maksimirom u jednom se trenutku užarilo

70' - Nikola Kalinić izlazi iz igre uz salve zvižduka maksimirskih tribina odanih Dinamu. "Ubij tovara", grmi s tribina. Uzavrele su strasti.

53' - I dalje Boysi i Torcida vode rat glasnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - "Mrzim Dinamo, srpsko ime to", vrijeđaju torcidaši.

35' - "Zovi, samo zovi, svi će sokolovi, za te život dati", pjevaju navijači domoljubnu pjesmu, E, to je lijepo, tako treba!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28' -"Ubij tovara", jako sad odjekuje. Nisu ovo lijepe poruke.

22' - Boysi su uzvratili u svom stilu jako i glasno: "Volim Dinamo, volim ga jako".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18' - "Gazi, gazi, gazi Purgere", poruka je mržnja Torcide glasnicama.

15' - Ovako izgleda Sjever, Boysi se čuju, ali i Torcida na Jugu. "Volim te Hajduče", odjekuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Nika Aurora Ključarić

Boysi su predstavili novi udarni transparent grupe, nakon onog slučajno zapaljenog na zadnjem derbiju na Maksimiru, prilikom grandiozne bakljade.

7' - Grmi Volim te Dinamo, skandiraju i torcidaši. U tijeku je pravi rat na tribinama. Boysi su Torcidi podigli i poruku. Porukom Boysi aludiraju na to što su si sami, slučajno, u jeku velike bakljade, zapalili udarni transparent. Novi je predstavljen uz šokantnu poruku:

"Ako smo ovo napravili sebi, što ćemo tek vama". Nakon toga, izvjesili su novi udarni transparent grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Nika Aurora Ključarić(Net.hr)

Poruka Boysa Torcidi.

19.56 - Evo nam naše Nike, vrijedna kao i uvijek. Osjetite putem naše reporterke dašak atmosfere na stadionu. Imate i pogled na novi udarni transparent grupe Bad Blue Boys.

19.53 - Svira se himna Dinamo ja volim, BBB-ovci i svi ostali su na nogama na stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19.46 - Stadion se puni, navijači su nabrijani. Sjever je skoro pun, govorimo o donjoj etaži, a čini se kako će Bad Blue Boysi predstaviti novi veliki udarni transparent, nakon starog kojeg su slučajno zapalili u posljednjem derbiju, posljednjoj utakmici u prošloj sezoni.

19.44 - Naša reporterka Nika Aurora Ključarić javlja se ispred stadiona Maksimir. Ogromni su redovi pod zapadnom tribinom i helikopter konstantno nadlijeće stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18.30 - Bili vlak došao je u Zagreb. Navijači Hajduka su kompletni.

18.48 - Pojačano je osiguranje i u gradu, kontrole su i po par kilometara od stadiona te i iznad Maksimira kruže zračne policijske snage. Baš se ništa ne prepušta slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18.28 - Prema službenom priopćenju iz MUP-a, policija zasad nije imala postupanja na autocestama A1, A3 i A6, a niti na trasi kretanja vlaka.

17.28 - Torcidaši koji su krenuli s autima i kombijima dolaze polagano na naplatne kućice u Lučkom. Veliko je osiguranje, ništa se ne prepušta slučaju, helikopter iz zraka sve nadzire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16.00 - Problema prilikom ukrcaja na Bili vlak nije bilo, sve je teklo kao podmazano, pod budnom paskom vođe navijača Stipe Lekića. Nije doduše bio raspoložen za izjave, no doznaje se od navijača kako je cijena ovog puta do Zagreba 260 kuna, a zadnji put se ovako, Bilim vlakom putovalo na derbi prije sedam godine, one 2015. godine i to 12. srpnja, javlja Slobodna Dalmacija.

"Evo transparenta, no ne snimajte šta piše! Vidit ćete večeras na maksimirskim tribinama, na njihovom jugu kada ga razvijemo", dobacila je po ukrcaju grupa mladića koja su pred policijom trebali cjelokupan transparent razviti, pokazati tkaninu, natpis, držače transparenta, sve se moralo pregledati...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15.56 - Što se tiče Bilog vlaka, putovanja pripadnika Torcide i simpatizera Hajduka, koji su redom odjeveni u bijele majice s natpisom "Sloboda navijačima", uz obvezne šalove Hajduka, po planu će trajati osam sati, a put metropole idu u osam vagona.

15.49 - Malo kladioničarskih informacija. Na pobjedu Dinama koeficijent je 1.85, na remi 4.00, a na pobjedu Hajduka čak 5.00.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14.49 -  Iz Dinama su jučer rekli da se godišnje ulaznice i pojedinačne karte za utakmicu prodaju jako dobro i da očekuju ukupno oko 15.000 gledatelja.

14.00 - GNK Dinamo je objavio da su rasprodane sve ulaznice za zapad dolje i sjever dolje. Klub obavještava javnost da očekuje oko 17.000 gledatelja. U prodaji su i dalje pojedinačne ulaznice gornje tribine kao i godišnje ulaznice za sjever gore, zapad gore i zapad dolje. Veliki interes vlada za utakmice Dinama u Zagrebu, navijači Plavih su u ofenzivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12.41 - Došla je snimka s odmorišta Dobra na autocesti A1 u smjeru Zagreba. Na tom je odmorištu policija dala dopuštenje da se stane. Inače, sve su benzinske crpke pokrivene policijom, kao i odmorišta. Više se ništa ne prepušta slučaju, iako je takva procedura i prije bila.

12.32 - Dobar vam dan dragi naši čitatelji Net.hr-a, sportski zaljubljenici, navijači i svi ostali. Dan je velikog derbija hrvatskog nogometa. Prva natjecateljska utakmica u sezoni za trofej. Superkup donosi posebnu draž, a ovaj je poseban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 20.00 Dinamo i Hajduk na Maksimiru igraju Superkup, za koji vlada još neviđeni interes do sad. Definitivno, ovo je najveći Superkup dosad, jer oba kluba ulaze u natjecateljsku sezonu s ambicijama koje streme kao naslovu prvaka.

Procjenjuje se kako će stadion u Maksimiru biti jako dobro popunjen, a Bili vlak s navijačima Hajduka, njih do 700, upravo putuje za Zagreb. Naravno, dosta je automobila i kombija krenulo bodriti Bijele, pa se u Maksimiru očekuje oko 2000 navijača splitskog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom dana donosit ćemo vam navijačku atmosferu sa zagrebačkih ulica, prenositi sve što se događa na putu Torcide za Zagreb. Utakmica je proglašena visokorizičnom, policija je u punoj pripravnosti. Evo kako je to jutros izgledalo uoči polaska Bilog vlaka iz Splita.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo