MAN CITY SE VRATIO SE IZ PONORA I OBRANIO NASLOV PRVAKA ENGLESKE: / Liverpool nije mogao do novog čuda

Image
Foto: Profimedia

Laporte je svojim golom u 38. minuti feštu na Anfieldu pretvorio u "tihu misu".

12.5.2019.
17:50
Profimedia
VOYO logo

Posljednje 38. kolo Premiershipa

BRIGTON - MAN CITY 1:4

BRIGHTON: Ryan, Saltor, Duffy, Dunk, Bernardo, Knockaert, Kayal, Bissouma, Jahanbakhsh, Gross, Murray

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MANCHESTER CITY: Ederson, Walker, Kompany, Laporte, Zinchenko, Bernardo Silva, Gundogan, Silva, Mahrez, Aguero, Sterling

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LIVERPOOL - WOLVERHAMPTON 2:0

LIVERPOOL: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson, Henderson, Fabinho, Wijnaldum, Salah, Origi, Mane​

WOLVERAMPTON: Rui Patricio, Bennett, Coady, Boly, Doherty, Dendoncker, Neves, Joao Moutinho, Jonny, Jimenez, Jota

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čudo se nije dogodilo. Manchester City obranio je pobjedom na gostovanju u Brightonu naslov prvaka Engleske, dok se Liverpool na svom Anfieldu Pirovom pobjedom oprostio od domaćih navijača.

Image
ENGLESKA BRUJI O DRAMATIČNOM RASPLETU SEZONE: /

'Bila je to epska utrka za naslov'

Image
ENGLESKA BRUJI O DRAMATIČNOM RASPLETU SEZONE: /

'Bila je to epska utrka za naslov'

Počela je utakmica tako liepo za Liverpool. Sadio Mane već je u 17. minuti okrunio puno bolju igru Redsa. Trent Alexander-Arnold uputio je odličnu loptu u sredinu, a Senegalac ju pospremio u mrežu za delirij na tribinama Anfielda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NEVJEROJATNI PRIZORI IZ LIVERPOOLA I MANCHESTERA: Dame i gospodo, ovo je čista emocija

Povećavao se broj decibela na stadionu u Liverpoolu kako se kretao rezultat u Brightonu, gdje se City na početku mučio s domačinima. Brighton je neočekivano poveo u 27. minuti nakon kornera pogotkom Murraya, ali kratko je Liverpool bio na vrhu ljestvice Premier lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TO SE ZOVE PEH: Liverpool je prvi klub u povijesti Premier lige kojem se ovo dogodilo

Pogodak kao da je probudio Građane, a brzi odgovor spremio je Argentinac Sergio Aguero kojem je čitava jedna minuta trebala da poravna rezultat. David Silva pronašao ga je u šesnaestercu, a ovaj iz okreta pogodio iz dosta teškog kuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAKON SEDAM GODINA STOPER JE OPET NAJBOLJI IGRAČ SEZONE: Ovo dovoljno govori koliko je moćno igrao sjajni Liverpoolov Nizozemac

A za deset minuta uslijedio je potpuni preokret. Laporte je svojim golom u 38. minuti feštu na Anfieldu pretvorio u "tihu misu". Uslijedili su u drugom poluvremenu sjajni pogoci Riyada Mahreza i Ilkaya Gundogana koji kao da su se natjecali tko će zabiti ljepši pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alžirac je naprije u 63. minuti "zavaljao" jednog braniča lijevom nogom, a desnom poslao loptu u rašlje Brightonovog gola. Gundogan je na njegov potez odgovorio u 72. minuti sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca i utrka za naslov prvaka Engleske tu je završila.

Sadio Mane na Andieldu je zabio još jedan. počasni pogodak za 2.0, ali tako blizu, a tako daleko ostao je Liverpool od titule prvaka Engleske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premier liga, 38. kolo, rezultati

Brighton - Manchester City 1:4 Burnley - Arsenal 1:3 Crystal Palace - Bournemouth 5:3 Fulham . Newcastle 0:4 Leicester - Chelsea 0:0 Liverpool - Wolverhampton 2:0 Manchester United - Cardiff 0:2 Southampton - Huddersfield 1:1 Tottenham - Everton 2:2 Watford - West Ham 1:4

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90+' Posljednji su trenutci susreta i sve je jasno. Liverpool je drugi na tablici, a City je novi-stari prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' Još jedna šansa za Liverpool! Van Dijk bio je najviši u skoku i tresao gredu.

82' Evo novog gola na Anfieldu! Sadio Mane zabio je svoj drugi pogodak na susretu. Liverpool vodi 2:0!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' Manchester je danas plav. Pogledajte kako slave navijači Cityja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' Može se slobodno reći da je City obranio naslov prvaka Engleske. Gundogan je zabio za 4:1 i vjerojatno kraj priče u Brightonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' A nije još ni sigurno da će Liverpool do pobjede Jota je bio oči u oči s Alissonom, ali Brazilac brani njegov pokušaj.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Manchester City zabio je još jedan pogodak. Riyad Mahrez je strijelac i jako daleko je sada Liverpool od naslova prvaka. I to kakav pogodak. "Zavaljao" je Mahrez jednog braniča lijevom nogom, a desnom poslao loptu u rašlje Brightonovog gola. Uistinu sjajan potez Alžirca.

63' Odlična šansa za Liverpool iz kontre. Origi je iz voleja pucao nakon asistencije Manea, ali preko gola je otišla ta lopta. Belgijanac će napustiti igru, a umjesto njega ulazi James Milner.


57' Aubameyang je zabio svoj 21. gol u sezoni i sad ima jedan gol manje od Mohameda Salaha u borbi za najboljeg strijelca u Premier ligi.


55' Odlična prilika za Wolvese. Otto je pucao, a Alexander-Arnold blokirao njegov pokušaj iz dobre pozicije.


51' Festival žutih kartona sada na Anfieldu. Bennett i Jota dobili su kartone u boji svojih dresova u razmaku od samo dvije minute.


48' Zanimljiv rekord Davida Silve. ovo je samo potvrda kakav je sjajan kreator igre Španjolac.

46' Krenulo je i drugo poluvrijeme. Još nas 45 minuta dijeli od raspleta engleske Premier lige.


HT Dok čekamo da krene drugo poluvrijeme Premier lige, pročitajte najnovije vijesti iz sporta na postalu Net.hr:

SLAVNI NJEMAČKI KLUB I SLUŽBENO POTVRDIO: Hrvatska je dobila još jednog trenera u Bundesligi

UNDERDOG ŠOKIRAO BOKSAČKI SVIJET: Ušao u ring i u ‘ratu’ dugom 12 rundi isprebijao prvaka; ‘ja sam s ulice, svi su sumnjali u mene…’


HT Evo i rezultata ostalih utakmica na poluvremenu:

Burnley - Arsenal 0:0 Crystal Palace - Bournemouth 3:1 Fulham - Newcastle 0:2 Leicester - Chelsea 0:0 Manchester United - Cardiff 0:1 Southampton - Huddersfield 1:0 Tottenham - Everton 1:0 Watford - West Ham 0:2

HT Gotovo je prvo poluvrijeme na Anfieldu, ali i u Brightonu. Liverpool vodi 1:0, a Manchester City ima prednost od 2:1 protiv Brightona. Manchester City trenutno je na vrhu ljestvice Premier lige s jednim bodom više od Liverpoola.


43' Kakva prilika za Wolerhampton krajem prvog dijela! Doherty je pogodio gredu snažnim udarcem. Liverpool je imao sreće.


38' Manchester City preokrenuo je utakmicu u Brightonu. Laporte je strijelac za 1:2 i povratak Građana na vrh ljestvice.

35' Navijači Manchester Cityja ovako su na trgu proslavili povratnički pogodak Sergia Aguera.

31' A na Old Traffordu Manchester United ne završava sezonu na jako lijep način. Cardiff ih vodi 1:0.


30' Buka na tribinama Anfielda brzo je utihnula. Aguero je ekspresno izjednačio rezultat za Manchester City. No, Livepool je još uvijek na vrhu tablice.


27' Brighton je poveo 1:0 protiv Cityja! Liverpool je na putu do još jednog čuda. Murray je zabio!


20' Fantastična je atmosfera na Anfieldu. Ovakva galama na tribinama ne čuje se svaki dan, a Liverpool nastavlja s napadima. Andrew Robertson je pucao, a Rui Patricio bio koncentriran i obranio mu udarac.


15' Liverpool vodi! Sadio Mane je strijelaci Liverpool je u ovom trenutku na čelu ljestvice Premier lige!


13' A tko bi rekao da će najraspucaniji u početnim minutama posljednjeg kola biti Newcastle? Momčad Rafe Beniteza u gostima kod Fulhama već vodi 2:0 pogotcima Shelveya i Ayozea Pereza.


10' Manchester City također je krenuo jako u susret. Aguero je upravo zaprijetio golu Brightona. Želi Pep Guardiola u ovoj utakmici pitanje pobjednika riješiti što prije je moguće.


8' Na Anfieldu Liverpool je u totalnoj ofenzivi, no nisu stvorili još pravu priliku. Povratnik Mohamed Salah stvara najviše problema u obrani Wolverhamptona.


6' U Londonu Tottenham vodi protiv Evertona 1:0. Pogodak je zabio Eric Dier, a bitna je ovo utakmica za Spurse koji love treće mjesto i ovom pobjedom mogu preskočiti Chelsea.


1' Inače, čuda nisu stran pojam momčadi Jurgena Kloppa. U utorak smo vidjeli kakve sve senzacije može donijeti nogomet, a najbolje to znaju igrači i navijači Barcelone.


1' Počele su utakmice. Vežite pojaseve!


15:55 - Sve je spremno za rasplet Premier lige. Manchester City mora po pobjedu u Brightonu, a u Liverpoolu se trenutno na stadionu pjeva "You'll never walk alone". Navijači vjeruju da danas mogu do toliko željenog naslova prvaka Engleske.


15.35 - Osim borbe za titulu, pratit ćemo i borbu za Zlatnu kopačku. Četiri igrača imaju realnu šansu doći do priznanja iako je egipatski topnik Mohamed Salah s 22 gola u najizglednijoj situaciji. Iza njega Mane, Aguero i Aubameyang imaju po 20 golova.


Popularni engleski Premiership ulazi u posljednju ovosezonsku etapu. Još uvijek se ne zna tko će osvojiti naslov. Ono što se zna je to da Liverpool mora osvojiti više bodova nego Man City, jer u slučaju da oboje završe natjecanje s po 95 bodova građani bi bili prvaci zbog bolje ukupne gol-razlike (trenutno 91-22 naspram 87-22).

Redsima se vraća najjači adut Mohamed Salah nakon potresa mozga, ali ne i Firmino, no Origi u špici ono je što veseli sve pristalice Liverpoola. Upitan za nastup u Brightonu je De Bruyne u redovima Cityja. U svakom slučaju, i City i Liverpool u svojim utakmicama idu na pobjedu. Ako građani pobjede, onda će osvojiti naslov prvaka, bez obzira na ishod utakmice na Anfieldu. U slučaju remija ili poraza, a pobjede Liverpoola, titula bi otišla u Liverpool, prvi put nakon dugih 29 godina posta...

U slučaju remija u oba susreta, City će obraniti naslov. Znači, drama je na vrhuncu. Najčitaniji britanski tabloid The Sun piše kako je Pep Guardiola, strateg Cityja, zabranio svom stručnom stožeru i igračima da prate zbivanja na Anfieldu...

"Ne spominjite rezultat: Guardiola je zabranio svojim pomoćnicima praćenje rezultata suparnika Liverpoola posljednjeg dana. Jer, City će osigurati naslov prvaka ako pobjedi, bez obzira što se dogodilo na Anfieldu", stoji u pisanju britanskog medija.

Image

Britanci pišu kako je Pep tim potezom u stvari htio da se fokusiraju samo i isključivo na vlastitu utakmicu u lovu za naslovom. Izvor The Suna spomenutom mediju izjavio je:

“On samo želi da se svi usredotoče na vlastitu izvedbu i pobijede u susretu koji je ispred njih. Bio je vrlo strog i rekao je: "Nećemo govoriti o njima, oni nas ne zanimaju!", govori izvor i nastavlja:

“On poštuje Liverpool jako, ali naslov je u rukama Cityja, samo ga treba zgrabiti. Ako svatko radi svoj posao, onda je rezultat u Liverpoolu nevažan. Vrlo je usredotočen i očekuje isto od svih svojih igrača i osoblja. Znači, neće biti provjere mobilnih telefona kako bi se saznalo za rezultat. Misli kako bi jedan pogodak bio dovoljan jer jako vjeruje svom golmanu Edersonu".

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo