Liga prvaka / Liga prvaka: Chesea golovima Pulisica i Havertza pobjedio Lille, remi Villareala i Juventusa

Image
Foto: profimedia.hr

Na RTL-u pratite tekstualni prijenos dvoboja Chelsea i Lilla

22.2.2022.
21:37
profimedia.hr
VOYO logo

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Chelsea je na Stamford Bridgeu pobijedio Lille sa 2-0, dok su u drugom susretu večeri Villarreal i Juventus odigrali 1-1.

Bila je to šesta uzastopna pobjeda europskog prvaka u svim natjecanjima čime se momčad Thomasa Tuchela učvrstila na trećem mjestu Premiershipa, napredovala u FA kupu, osvojila Svjetsko klupsko prvenstvo u Abu Dhabiju, te načinila veliki korak prema četvrtfinalu Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Pao rekord /

Pogledajte kakav je majstorski pogodak Dušan Vlahović zabio u 1. minuti utakmice protiv Villareala

Image
Pao rekord /

Pogledajte kakav je majstorski pogodak Dušan Vlahović zabio u 1. minuti utakmice protiv Villareala

Tuchelu su večer nažalost, pokvarile ozljede Matea Kovačića, koji izašao šepajući iz igre u 51. minuti, te Hakima Ziyecha koji je zamijenjen devet minuta kasnije. No, tek će se otkriti težina njihovih ozljeda.

Ozljede Ziyecha i Kovačića

Europski prvak je otvorio utakmicu bez Romelua Lukakua u početnom sastavu. "Bluesi" su započeli s napadačkom trojkom - Hakim Ziyech, Kai Havertz i Christian Pulisić. Od prve minute je zaigrao i Mateo Kovačić, dok je hrvatski dvojac u redovima Lillea Ivo Grbić i Domagoj Bradarić bio na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je već u 4. minuti zaprijetio, Kai Havertz je pucao iznad gola. Tri minute kasnije ponovo je pucao Havertz, no Leo Jardim je obranio. U osmoj minuti za Havertza je bila "treća sreća". Hakim Ziyech je ubacio iz kornera, a Havertz  glavom zabio za 1-0.

Lille se nakon početnog pritiska domaćina oslobodio "straha" i drugi dio prvog poluvremena su gosti bii bolji. Francuski prvak je u prvom poluvremenu uputio devet udaraca, Chelsea četiri, no nije uspio "probiti" Edouarda Mendyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pulisic podebljao vodstvo

Korak bliže plasmanu u četvrtfinale "Bluesi" su napravili u 63. minuti golom Christian Pulišića kojem je lijepo asistirao N'Golo Kante. Francuz je sjajno povukao, a potom u idealnom trenutku uposlio Pulišića za 2-0. Lille je u nastavku bio nemoćan u napadu i nije imao nekih izraženijih prilika.

Kovačić je u 51. minuti šepajući napustio teren, a umjesto njega je ušao Ruben Loftus-Cheek. Zanimljivo, bio je to jedini engleski igrač koji je večeras nastupio za Chelsea. Grbić i Bradarić nisu ulazili kod Lillea. Uzvratni susret je 16. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu večeri Villarreal i Juventus su odigrali 1-1.

Neumoljivi Vlahović

Juve je poveo nakon svega 32 sekunde utakmice, a pogodak je postigao Dušan Vlahović. Srpskom napadaču je ovo bila prva utakmica u Ligi prvaka nakon što je u siječnju stigao iz Fiorentine za 70 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbrži pogodak u Ligi prvaka i dalje je djelo Roya Makaaya koji je zabio nakon 10 sekundi za Bayern Munchen protiv Real Madrida 2007. godine.

No, Vlahović je sa 22 godine i 25 dana drugi najmlađi strijelac torinske "Stare dame" u debiju u Ligi prvaka. Rekorder je još uvijek Alessandro Del Piero koji je imao 20 godina i 308 dana kada je u prvom nastupu u Champions League zabio za Juve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je mogao izjednačiti u 13. minuti, no Giovani Lo Celso nije imao sreće, pogodio je lijevu stativu. U 17. minuti opasno je zaprijetio i Arnaut Danjuma, ali je Wojciech Szczesny bio spreman. "Žuta podmornica" je u prvom dijelu imala 63 posto posjeda lopte, već broj udaraca, stativu, no Juve je na odmor otišao s prednošću.

Parejo donio izjednačenje Villarealu

Juve je mogao do povećanja vodstva i na otvaranju drugog dijela. U 47. minuti je priliku imao Alvaro Morata, ali je pucao pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je zasluženo izjednačio u 66. minuti, a pogodak je postigao Dani Parejo na dodavanje Etiennea Capouea. Uzvrat je 16. ožujka u Torinu.

U srijedu su na rasporedu posljednje dvije utakmice prve runde osmine finala, a sastaju se Benfica - Ajax, te Atletico Madrid - Manchester United.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlog tjedna je PSG dobio Real Madrid sa 1-0, Manchester City je u Lisabonu deklasirao Sporting sa 5-0, RB Salzburg i Bayern su odigrali 1-1, dok je Liverpool na San Siru porazio Inter sa 2-0.

Uživo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea - Lille 2:0

Villareal - Juventus 1:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Gotovi su večerašnji dvoboji. Chelsea je pobjedio s 2:0, a Juventus i Villareal su odigrali miroljubivih 1:1

80' Definitivno je pao tempo u Londonu. Niz izmjena u posljednjih deset minuta umrtvilo je utakmicu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' Nakon drugog gola Chelsea, Englezi kontroliraju utakmicu

64' Sjajni Kante je odjurio u kontru i pronašao Pulusica koji iz teške pozicije prebacuje vratara gostiju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' Nova ozlijeda u redovima plavih. Izlazi Ziyech, ulazi Saul

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' Havertz opet u šansi. Od centra je krenuo u prodor i završio je šutom s 10 metara, ali je za malo promašio okvir gola.

54' Velika prilika za Chelsea! Ubacio je Kante, a na drugoj strani Alonso ostaje sam i volejom puca, ali Celik blokira. Izgleda da se defenzivac francuske momčadi pri ovoj intervenciji i ozlijedio

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' Kovačić izlazi iz igre zbog ozlijede

48' Nova lijepa situacija za Lille, ali udarac Sancheza odlazi pored vrata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Sjajan početak drugog dijela! Lille je preko Bambe krenuo u lijepu kontru, ali nakon pogrešnog pasa, Chelsea iz rekontre prijeti vratima Francuza

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Kraj prvog dijela

40' Opet Lille dolazi u solidnu situaciju preko desne strane napada, ali Rudiger na vrijeme čisti

36' Iza nas je period dominacije Lilla, ali bez izglednijih šanski. Tek je Andre uputio jedan udarac s ruba kaznenog prostora, ali pogađa direktno u ruke Mendyja

29' Nakon desetak minuta zatišja Chelsea je imao izglednu priliku. Kante je oduzeo loptu na sredini terena i uposlio Ziyecha ali Marokanac je imao potez previše te je propala prilika

26' Smirila se malo utakmica. Nakon sjajnih prvih 20 minuta malo su se pribrale obrane 

19' Nova sjajna prilika Chelsea! Kante našao dugom loptom Alonsa, a on iz voleja pogađa direktno u vratara

18' Mnoštvo žestokih dvoboja na sredini terena, Mateo Kovačić za sad nevidljiv

14' Lille se pribrao nakon uraganskog početka Chelsea. Već drugi udarac iz kuta za francuskog prvaka u svega par minuta

11' Igra se u visokom ritmu. Nakon kornera Lillea u dva navrata su nogometaši londonskog kluba blokirali udarce Francuza

8' Havertz napokon našao put do mreže! Ziyech je podignuo lijepi centaršut, a Havertz glavom sa 7 metara posprema loptu u gol. Pogledajte ovdje

7' Havertz je živa vatra. Sjurio se s desne strane, ali vratar brani i odbija u korner

4' Velika šansa za Chelsea. Nakon lijepe promjene strane, bek Engleza je zavrnuo opasnu loptu, a Havertz s tri metra promašio veliku priliku

1' Vlahović u odmah u prvoj minuti doveo Juventus u vodstvo protiv Villareala. Ubojit je ove sezone mladi Srbin. Gol pogledajte ovdje

0' Čeka se početak utakmica

Nogometaši Chelseaja s hrvatskim reprezentativcem Mateom Kovačićem u momčadi od 21 sat u Londonu kreću u obranu naslova Lige prvaka protiv francuskog prvaka Lillea, dok će Juventus u goste kod neugodnog Villarreala.

Chelsea je prošle sezone šokirao sve osvojivši Ligu prvaka, ali ove sezone se dosta muče u prvenstvu.

Ništa bolja situacija nije ni u Lilleu. Nakon sjajne prošle sezone ušli su u veliku krizu i sad je 11. u Ligue 1.

Na RTL-u pratite tekstualni prijenos dvoboja Chelsea i Lilla.

Sastavi:

CHELSEA: Mendy - Christensen, Thiago Silva, Rudiger - Azpilicueta, Kante, Kovačić, Alonso - Ziyech, Pulisic - Havertz.

LILLE: Leo Jardim - Celik, Fonte, Botman, Djalo - Onana, Xeka, Andre - Sanches, Bamba - David.

VILLARREAL: Rulli - Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza - Chukuweze, Capoue, Parejo, Moreno - Lo Celso, Danjuma.

JUVENTUS: Szczesny - De Sciglio, Danilo, De Ligt, Alex Sandro - Cuadrado, Locatelli, Rabiot, McKennie - Vlahović, Morata.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo