BORBA ZA EUROPU /

Osijek golom Pušića slavio i u Estoniji za potvrdu prolaska u treće pretkolo Konferencijske lige

Image
Foto: Profimedia

Tijek dvoboja između Levadije i Osijeka u drugom pretkolu Konferencijske lige pratili ste na portalu Net.hr

1.8.2024.
16:36
Profimedia
VOYO logo

Levadia - Osijek

0-1

Levadia: Ani - Tur, Heitor, Peetson, Schjonning-Larsen - Ainsolu, Musaba, Mavretič - Pedro, Kirss, Yakovlev

Osijek: Čavlina - Guedes, Jelenić, Duarte, Jurišić - Lima, Soldo, Nejašmić - Pušić, Mierez, Bukvić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je u Estoniji protiv Levadije u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige slavio rezultatom 1-0 te tako s ukupnih 6-1 prošao dalje.

Image
SLUŽBENO /

Dugo iščekivani potpis napokon je tu: Dinamo ima pojačanje

Image
SLUŽBENO /

Dugo iščekivani potpis napokon je tu: Dinamo ima pojačanje

Igrači Osijeka vrlo dobro su otvorili susret i u trećoj minuti opasno zaprijetili domaćinima. Pušić je s lijeve strane tražio Miereza u kaznenom prostoru, ali je obrana Levadije to u zadnji trenutak očistila. Uzvratili su domaćini u sedmoj minuti nakon kornera, ali udarac Kirssa je otišao pored gola. Nismo puno toga vodjeli do 19. minute kada je Levadia ponovno stvorila vrlo dobru priliku. Nakon ubačaja iz kornera lopta je pala na pet metara do Peetsona, ali je na kraju i njegov udarac blokiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mierez je u 29. iz voleja s ruba šesnaesterca pucao preko gola, ali sudac je dosudio prekršaj za Osijek na 17 metara od gola nakon što je ranije pustio prednost. Pušić je pokušao preko zida, ali slabo je to napravio i domaći golman ulovio je živu loptu. Bio je to prvi udarac Osijeka u okvir gola. Rezultat se do kraja prvog poluvremena nije mijenjao, a gosti su zadovoljno držali prednost iz prvog susreta.

Jugović je na poluvremenu ušao umjesto Nejašmića i upravo je on imao najveću priliku u nastavku. Mierez je u 52. na desnoj strani glavom dočekao jedan ubačaj i spustio na drugu stativu gdje je glavom pucao Jugović s četiri metra pod prečku, ali obranio je to Ani. U 55. je Soldo ukrao jednu loptu na sredini terena i odmah dao do Miereza koji se sjurio prema golu. Lijevom okrenuo čuvara, ušao u šesnaesterac i opalio desnom, ali pored gola.

Osijek je ipak uspio zabiti u 63. minuti. Mikolčić, koji je ušao dvije minute ranije umjesto Solde, lijepo je ukrao jednu loptu na sredini terena i dao naprijed prema Mierezu koji je zatim proslijedio desno do Pušića, a ovaj iskosa s nekih 15ak metara odlično pogodio donji suprotni kut. Estonci su pokušali u 73. minuti. Michael Schjonnin-Larsen probio je po lijevoj strani, ubacio u pet metara, ali riješila je to obrana Osijeka. Obje ekipe su se nakon toga pomirile s rezultatom i dočekale kraj susreta za uvjerljiv i zaslužen prolaz Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek će u trećem pretkolu trebao igrati Zire iz Azerbajdžana koja je dvije utakmice s ukupnih 6-1 izbacila Dunajsku Stredu 4-0.

NAJAVA UTAKMICE

Mierez obilježio prvi dvoboj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji pojedinac prvog dvoboja bio je Argentinac Ramon Mierez kojem je trebalo manje od uvodnih 30 minuta za čak tri gola. Strijelac je bio u 9., 18. i 27. minuti. Četvrti gola za Osijek je dao Renan Guedes, a peti u 68. minuti Domagoj Bukvić. Levadia je, inače, povela na Opus Areni, strijelac je bio Ioan Jakovlev.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo