HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 0-0 (4-5) / Neviđena drama na De Kuipu: La Roja osvojila trofej Lige nacija nakon raspucavanja penala

Image
Foto: Pixsell/Profimedia

Nogometna reprezentacija Španjolske u nedjelju je navečer osvojila trofej Lige nacija, a junak španjolskog trijumfa je golman Unai Simon. Bio je ovo festival dramaturgije ovog tjedna u izvedbi naših sjajnih nogometaša

18.6.2023.
17:50
Pixsell/Profimedia
VOYO logo

Finale Lige nacija

Mjesto održavanja utakmice: De Kuip (Rotterdam)

Početak: 20.45

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska - Španjolska 0-0 (penali - 4-5)

Hrvatska: Livaković - Juranović, Erlić, Šutalo, Perišić - Modrić, Brozović, Kovačić - Pašalić, Kramarić, Ivanušec

Španjolska: Simon - Carvajal, Le Normand, Laporte, Alba - Rodri, Ruiz - Asensio, Gavi, Pino - Morata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 90 minuta igre u dvoboju nogometnih reprezentacija Hrvatske i Španjolske u finalu Lige nacija koja se odigrala na stadionu Feijenoord 'De Kuip' u Rotterdamu nije bilo pogodaka, pristupilo se produžecima. No, niti nakon dva puta po 15 minuta nije bilo golova...

Image
PRAVI CROTTERDAM /

Pojavila se brojka, past ćete na stražnjicu kada doznate koliko je navijača bodrilo Vatrene u finalu Lige nacija

Image
PRAVI CROTTERDAM /

Pojavila se brojka, past ćete na stražnjicu kada doznate koliko je navijača bodrilo Vatrene u finalu Lige nacija

U neviđenoj drami u raspucavanju penala Majer i Petković promašili su za naše, odnosno Unai Simon im je odlično skinuo, a Laporte je promašio za La Roju kod 4-4. Da je Laporte pogodio, to bi bilo to. Time se nekako pojavila nada, hrvatski navijači su eruptirali na stadionu i tisuće i tisuće pred malim ekranima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Španjolci su samo za nijansu više imali sigurnost i bez obzira što smo mentalno jaki, sreća je ovog puta otišla na stranu La Roje.

Španjolska nogometna reprezentacija osvojila je tako treće izdanje Uefine Lige nacija pobjedom u finalu odigranom pred 40.000 gledatelja u Rotterdamu. Na stadionu je bilo oko 25 000 hrvatskih navijača koji su odlično navijali čitavu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je najbolju priliku za pogodak u osnovnom dijelu utakmice imala u 51. minuti, kad je Josip Juranović sa desetak metara iskosa desno poslao loptu pokraj suprotne vratnice, dok su Španjolci najbolju priliku imali u 84. minuti, kad je Fatijev udarac s osam metara na gol-crti blokirao Ivan Perišić.

U produžetku su Španjolci bili opasnija momčad, ali nijedan njihov udarac nije išao unutar okvira pa je odluka o pobjedniku ostavljena za raspucavanje udarcima s 11 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola Vlašić, Marcelo Brozović, Luka Modrić bili su precizni izvođači u prve tri serije, ali je udarac Lovre Majera u četvrtoj seriji obranio Simon. Ivan Perišić je pogodio u petoj seriji i ostavio Hrvatsku "na životu". Joselu, Rodri, Mikel Merino, Marco Asensio bili su precizni za Španjolce, ali je u petoj seriji Aymeric Laporte pogodio gredu.

U šestoj seriji Simon je obranio udarac Brune Petkovića, a drugu meč-loptu za Španjolsku iskoristio je Dani Carvajal i tako donio trofej Španjolcima koji su se pridružili Portugalu i Francuskoj kao osvajači Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PENALI:

Zabijaju Španjolci i gotovo je. 4-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promašuje Bruno Petković.

Trese se greda, jao, ajmo.... Vraćamo se u život, vraća nas Laport u život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perija zabija.

Majer je pogodio stativu. Ne, Unai Simon je obranio nogom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majer puca sljedeći.

Merino je pogodio za 3-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3-2. Luka je pogodio.

Sljedeći je Luka. Idemo kapetane!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rodri ima mirnoću - 2-2.

Bravo Marcelo - 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brozović je sljedeći.

Joselu je super siguran - 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bravo Niksi. Vodimo 1-0. Kakav udarac.

Nikola Vlašić otvara raspucavanje. Sretno Niksi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krećemo uz raspucavanje. Pet puta smo slavili u raspucavanju, samo jednom nismo dobili. To je bilo na EP-u 2008. protiv Turske.

120' - Gotova je utakmica. Nakon pauze od 6 mjeseci i one četvrtfinalne utakmice protiv Brazila na SP-u u Katru opet imamo penale. Znate svi procedutu. Naoružajte se strpljenjem i vjerom, izvadite krunicu ako već niste, može i pivica, rakija za smirenje i budite uz Vatrene. Mi vjerujemo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

120' - Novi korner za naše.

119' - Korner je za Hrvatsku. Kakva drama ljudi moji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

115' - Run and gun je sad, napadaju Španjolci, pa onda mi i tako u krug. A mi strepimo.

112' - Juranović izlazi van u svom 31 nastupu za Hrvatsku, na njegovo mjesto će Josip Stanišić. Pljesak za Juru.

110' - Tuče Bruno Petković, ali po sredini. Siguran je Simon. Ne, nije zaleđe. Hrvatski navijači su i dalje u formi, pojačavaju navijanje, pojačavaju podršku.

110' - Evo konačno smo na njihovoj polovici. Kombiniraju Kova i Perija, evo i Šutala. Tu je i Luka.

109' - Španjolci dominiraju, opsada hrvatskog gola. Ajmo izdržati dečki, možete vi to!

108' - Dani Olmo promašuje iz dobre situacije, iako s eto odbija od nekog. Korner za Španjolsku.

106' - Krasno se ubacio Marco Asensio u peterac, ali ne prima dobro loptu.

106' - Fati lomi Juranovića i Majera, ubacuje, ali hvata to Livaković.

105' - Počinje završnih 15 minuta. Jao, hoćemo li ovo izdržati? Za ovo trebaju apaurini, normabeli, a dobro bi došlo i jedno pivce za živce. Bože dragi, pomozi da ovo sve izdržimo, da ne puknemo kao kokice. Majke mi, za ovo treba benificirani radni staž.

105+2 - Gotov je prvi produžetak.

105'+2 - Tukao je iz okreta Marcelo Brozović, ali Unai Simon brani.

104' - Hvala Dani Olmo, hvala oko moje na ovom promašaju s ruba šesnaest metara. Olmo je bio nepokriven, ovo je bila najbolja šansa za Španjolsku nakon one Fatijeve.

103' - Zovi, samo zovi, svi će sokolovi, za te život dati. Impuls s tribina našima, tako treba!

102 - Nastavljena je utakmica.

100' - Jaooooo majko draga, kakvu smo sad priliku dobili, ali nismo ju iskoristili. Briljantno je potegao Mateo Kovačić, odlično uposlio Majera koji se sjurio prema golu, ali je na kraju pao, tj zaustavio ga je Nacho. Majer je ostao ležati na travi, ušla je i naša liječnička služba na teren.

97' - Španjolska je nastavila u istom ritmu u produžetku. Preuzela je posjed lopte i pokušavaju ubačajima pronaći stasitog Nacha. Posljednja promjena Španjolaca večeras. Ulazi Carvajal, umjesto Navasa.

96' - Nacho postaje drugi požutjeli Španjolac večeras. S leđa je srušio Petkovića.

96' - Vlašić i Olmo vode bitku na terenu.

93' -Našoj reprezentaciji treba jači impuls s tribina u produžecima. Evo sad pjesme, idemo Hrvati, idemo Vatreni!

90' - Počinje prvi produžetak. Neka nam još jednom budu sretni produžeci. Podsjetimo, produžetke smo protiv Španjolske igrali i prije dvije godine u osmini finala Eura. Tada je bilo 3-3, a u produžecima je La Roja slavila 5-3. To su i jedini produžeci koje je izgubio izbornik Dalić na klupi Hrvatske. Nadamo se kako sad to neće biti slučaj.

94' - Gotov je osnovni dio. Pa, niste valjda mislili da će utakmica trajati samo 90. minuta. Imat ćemo ponovno prekomjernu potrošnju živaca. Molimo dragog Boga da izdržimo.

94' - Korner za Hrvatsku.

90' - Igrat će se još 4 minute, pa slijede produžeci - ako ostane 0-0. Moramo biti oprezni, ne smijemo sad dobiti gol nikako.

90' - Asensio je u trku s desne strane tukao, pored gola. Namirišali su Španjolci krv, ali izbit ćemo im to iz glave. Pormjena - Krama van, Majer unutra.

83' - Čuvaju nas nebesa, Ansu Fati je promašio priliku utakmice. Kako smo ovdje opasno živjeli majko draga... Ulazak Ansu Fatija donijelo je više opasnosti Španjolcima u zadnjoj trećini. Bio je ovo čisti zicer, ali Ansu Fati nije srećom uspio zabiti. Kramarić je zaplivao na lijevoj strani šesnaesterca pa poslao Merinu koji je na sredini peterca proigrao Fatija koji je iz same blizine pucao, ali Perišić je skinuo loptu s gol-linije! Uspjeli smo preživjeti nemoguće, a znate što se kaže, koje je zlatno nogometno pravilo - tko ne zabije, taj dobije...

80 - Gavi je dobio žuti karton. Utakmica se pretvara u dramu, ulazimo u posljednjih 10 minuta i ako ne zabije nitko, slijede produžeci. A znamo svi da smo mi kraljevi produžetaka. Kako bi sad bilo dobro da zabijemo. Bio bi to čini se i pobjednički gol, preda dosad viđenom. Bože pomozi nam!

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

78' - I Zlatko Dalić je odlučio osvježiti momčad. Luku Ivanušeca zamijenio je Nikola Vlašić

78' - Izmjene u redovima Španjolskoj. Robin Le Normand izlazi, Merino je ušao umjesto Rodrija, a Nacho ide na poziciju Le Normanda. Četiri izmjene napravili su Španjolci.

75' - JAOOOO - Ovo je bilo blizu, ćupavo, ali na svu sreću sve je dobro.

75' - Bruno Petković jedini je hrvatski reprezentativac koji je zabio dva gola za Hrvatsku u produžecima.

72' - Pokušavamo nešto napraviti, ali Španjolci igraju dobru obranu. Opet je lopta u našim nogama. Dominiramo u posjedu većim dijelom drugog poluvremena, ali nemamo pritom konkretnosti u završnih 30 metara. Španjolci su nam prepustili inicijativu i čekaju priliku iz kontri i polukontri, a to je u potpunosti neuobičajeno za Španjolce jer oni teže posjedu i dominaciji. Zasad im to nije urodilo plodom, a niti nama ništa nije donio veći posjed pa je tu egal. Kružimo i kružimo loptom, pletemo mrežu, no zasad španjolska obrana sve pokriva. 

68' - Pao je ritam u nastavku drugog dijela. I jedni i drugi stali su na loptu, napadaju stihijski. Zasad nema prave prilike. 

66' - Dvostruka promjena u Španjolskoj. Joselu i Fati ušli su umjesto Pina i Morate

65 - Josip Šutalo je sprintom došao do lopte, spasio ju da ne ode u korner, a onda poslao po ćevape suparničkog napadača. Nakon toga, sijevnulo je pored gola. Rodri je potegnuo silovito s 25 metara punom nogom, lopta je otišla metar od stative. Jako, jako blizu. 

62' - Ulazi Bruno Petković, Krama ide sad desno. Mario Pašalić je izašao.

60' - Vezali smo sad dva obečavajuća napada. U jednom se nisu kod šuta dogovorili Luka i Krama, a drugi put je Pašalić tukao glavom pored gola. Bravo dečki, pljesak na otvorenoj sceni.

57' - Uf, ovo je bilo blizu. Izigrali su nas Španjolci po toj lijevoj strani, ali srećom Asensio je bio neprecizan. Livaković se ispružio koliko je dug i širok.

55' - Pokušavaju Španjolci dužim napadima primiriti naše.

53' - Fenomenalnu utakmicu igra Ivan Perišić i baš bi lijepo bilo da to nagradi golom ili da Vatreni zabiju. Luka Ivanušec pritom svako malo ulazi u sredinu i samim time se otvara veliki prostor Perišiću koji ostaje sam s Navasom koji ga jednostavno ne može pratiti. Perija je nekoliko puta prošao po lijevoj strani i ubacio, a posebno je opasan bio posljednji prodor u 51. Maksimalno je motiviran i inspiriran, a kada vidite da jedan 34-godišnjak neumorno šparta terenom, možete mu se samo nakloniti. 

51' - JAAAAAAAOOOOOOO... Perišić je na lijevoj strani slomio Navasa, unačena je lopta u peterac, a Juranović je tukao iz poluvoleja neprecizno. Je li to znak da su nebesa uz nas? Kako bilo, dominiramo.

50' - Centaršut Juranovića, ali boksa Unai Simon. Krenuli smo žestoko sad, idemo Vatreni!

49' - Mirni smo u zadnjoj liniji, gradimo napad, ali idemo od noge do noge.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u istim sastavima. Idemo Hrvatska, rajska djevo kraljice Hrvata budi uz nas. Jesu i Španjolci vjernici, ali molili bih te da ovog puta budeš više uz nas. Na kraju krajeva, nama bi više značio ovaj trofej jer su Španjolci bivši europski i svjetski prvaci i to ne jednom. A i dovoljno ti govori Mario broj hrvatskih navijača na stadionu, to je dovoljan dokaz koliko bi Hrvati htjeli osvojiti trofej Lige nacija.

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme. Hrvatska - Španjolska 0-0. Bilo je to poluvrijeme izjednačeno po posjedu lopte u kojem smo imali svoje šanse, kao i Španjolci. Na kraju balade nitko nije zabio. Tvrda je ovo borba. Hrvatska je bolja, ali nedostaje joj kvalitetnija i konkretnija igra u završnih tridesetak metara. Hrvatski navijači imaju svoj šou na tribinama De Kuipa. Nadamo se boljim vijestima u drugom tijelu što se tiče rezultata, jer što se tiče navijača, tu smo brutalno dobri i tu ide sve svojim tokom.

44' - Španjolci imaju slobodni udarac u opasnoj zoni, ali hvala Bogu ništa od toga.

37' - Minijatura Brozovića na malom prostoru lijevo uz korner liniju. Okrenuo je Broz čuvara, prebacio loptu na lijevu nogu, oštro ubacio na peterac, ali nema nikog. Ajmooo Hrvatskaaaa, idemo ih probiti, idemo srušiti stadion od veselja, od emocije, od navijanja.

34' - Izigrali su naši sad obranu, Brozović je u trku s loptom osvojio puno prostora. Lopta je nakon toga došla do Perišića na lijevoj strani, ubacio je loptu Pašaliću, ali prekratak je bio u skoku Mario...

32' - "Moja domovina, moja domovina"... Sad to pjevaju naši navijači. Inače, posjed lopte je sad izjednačen 50-50.

26' - Vruće je na travnjaku, sad smo mi u zagrljaju Španjolaca. Ne, to nije ljubav nego novi pritisak La Roje. Moramo se obraniti.... Dobar ubačaj Albe na Moratu, prethodno je Šutalo blokirao pokušaj Ruiza vanjskim felšom. Bit će sada korner za Španjolsku, Alba će pucati, a lopta odlazi preko gola. Može odahnuti obrana Vatrenih. Idemo kreirati dobar napad, idemo uzvratiti Španjolcima!

24' - Još jedna šansa... Mario Pašalić je blizu, ali nije stigao do lopte. Idemo, dižemo temperaturu u španjolskim redovima. Šteta što ovaj Kramarićev ubačaj nije prošao, stigla je lopta na pet metara, a Pašalić nije uspio zabiti. Blokirao ga je Le Normand.

23' - Kakva šansa... Andrej Kramarić je pobjegao visoko postavljenoj zadnjoj liniji Španjolaca na dodavanje Šutala iz zadnje naše linije, ali stigli su to Španjolci i prilikom udarca Krame blokirali i poslali u korner.

20' - Gore dvije baklje iza gola Španjolaca, svi hrvatski navijači na toj tribini skaču kao u transu. Predivna akustična i vizualna kulisa.

Image
Foto: Profimedia

16' - "I baš je dobro vidjeti te opet, staviti ruke na svoja ramena... "Ne prestaje pjesma hrvatskih navijača. Za to vrijeme, lopta je u zadnjoj liniji La Roje, nema problema naša postava s branjenjem prostora. Čekamo novi udar Dalićevih momaka. Veliki su ulozi večeras, trofej vrijedan povijest i svi su nabrijani, a posebno hrvatski navijači. Ovo je u potpunosti domaći teren.

11' - Bilo je ovo blizu. Španjolska je izigrala našu obranu i lopta je prošla uz stativu. Udarac Gavija prozujao je pored Livakovićeva gola. Jedno Erlićevo dodavanje prema Brozoviću bilo je presječeno, nije španjolski napad uspio kazniti to.

10' - Ostani tu, tu je tvoja mati... Ostani tu, još će sunce sjati... Navijači hrvatski pjevaju Luki Modriću posebnu pjesmu - Poljubi zemlju po kojoj hodaš. Kakav domoljubni zanos, koliko je tu emocije...

Image

10' - Uf kakva pogreška Livakovića, ali u zaleđu je Morata. Liviju je ispala lopta iz ruku.

8' - "Malo vas je malo vas je pi***ce", skandiraju naši. Nakon toga kreće "u boj, u boj, za narod svoj."

6' - Španjolci su visoko pritisnuli Talijane u polufinalu i tako si osigurali premoć nad loptom, ali večeras to ne mogu napraviti i protiv Hrvatske pa su postavili obranu čovjek na čovjeka. Čvrsto smo se postavili na terenu, pokušavamo uspostaviti kontrolu nad sredinom travnjaka i preuzeti loptu pod svoje, na taj način pokazati tko je gazda. Koliko god to bude moguće protiv Španjolske koja preferira pas igru. 

5' - Lijepi ubačaj Juranovića s desne strane, ali kupi to Unai Simon. Odmah i druga dobra defenzivna reakcija Juranovića, to je dobro.

4' - "Ooooo, volim te Hrvatskooooo", grmi li ga grmi s tribina.

2' - Jordi Alba je tukao, ali odbilo se to od blok naših do Livakovića. Martin Erlić treći put starta od prve minute uz Josipa Šutala. Debitirali su u Kopenhagenu kad smo dobili Dance 1-0. Stoper Dinama i Sasuola dobili su treći put priliku zajedno startati kao stoperi. Oni su tandem za velike utakmice.

1' - Odmah visoki presing naših.

1' - Počela je utakmica, sretno Vatreni, sretno jedina nam Hrvatska! U boj, u boj, za narod svoj... Bože pomozi!

20.40 - Ustanite dame i gospodo, svira se Lijepa naša. Jao ljudi kako grmi, jao... bolesno, ovo je čudo, naježili smo se...

20.39 - Prvo se svira himna Španjolske. Gromoglasni zvižduci hrvatskih navijača.

20.38 - Igrači izlaze na travnjak. 166 put kapetan Luka Modrić izlazi u najdražem dresu. Krasna kulisa na početku ovog finala.

20.35 - Upravo traje uvodni program zadnjeg dana trećeg izdanja Lige nacije.

20.31 - Na tribinama De Kuipa ima oko 25 000 navijača. HNS je dobio 17 000 zahtjeva sa hrvatskih brojeva telefona, a još je gro ljudi kupili ulaznice svojim kanalima i sa drugih brojeva, internacionalnih brojeva i na licu mjesta.

19.31 - Stigli sastavi - Zlatko Dalić napravio je jednu promjenu u sastavu u odnosu na polufinalni meč s Nizozemskom. Martin Erlić zamijenio je Domagoja Vidu. Dalić je s tim, pretpostavljamo, šansu htio dati igraču koji je dobro reagirao protiv Nizozemske nakon svog ulaska u igru, a uz to Erlić će donijeti dinamiku i brzinu više u odnosu na Vidu. Erlić je bio protiv Oranja u nekoliko navrata dobar u svojim ubacivanjima prema naprijed, a umalo je natjerao kod jednog ubacivanja da si Nizozemci sami zabiju gol. Nisu, lopta im se odbila tik uz vratnicu za korner naših.

19.00 - Dobro vam ova ljetna večer dragi čitatelji Net.hr-a, nogometni zaljubljenici, domoljubi i svi oni koji vole hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Od 20.45 Hrvatska lovi svoj3 prvo finale Lige nacija protiv Španjolaca. Ovo je treće izdanje ovog natjecanja koje uvelike zamjenjuje prijateljske utakmice, ali koje ima svoju natjecateljsku i bodovnu važnost.

Najava

Hrvatska nogometna reprezentacija od 20.45 na kultnom De Kuipu u Rotterdamu igra svoje prvo finale Lige nacija u trećem izdanju ovog natjecanja. Zanimljivo, ali naši nogometaši igrat će finale u plavoj, rezervoj garnituri dresova. To je odluka UEFA-e nakon analize garnitura s kojima raspolažu Vatreni i La Roja. I to je dobar znak za Hrvatsku...

Igramo u rezervnoj plavoj varijanti

Naime, kad bismo uzeli u obzir sve konačne utakmice za medalje ili trofeje koje je Hrvatska odigrala vidi se da smo više toga osvojili, važnije utakmice dobili, više pobjeda ostvarili u rezervnim garniturama dresova...

Image
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Robert Špehar na 9. je mjestu najboljih strijelaca HNL-a svih vremena. Ima na vječnom nogometnom kontu 86 golova.

U Francuskoj 1998. svladali smo tako Nizozemsku i osvojili broncu na Svjetskom prvenstvu u pričuvnoj, plavoj varijanti.

U Rusiji smo finale izgubili u prvoj garnituri jer plavi su bili Francuzi, ali smo u Kataru bili crveno-bijeli s Marokom i osvojili broncu.

Bez obzira na to, Zlatko Dalića koji pazi na to da se dobre stvari ponavljaju, a loše mijenjaju, ugodna je vijest da će dresovi biti drugačiji nego u gubitničkom moskovskom finalu na Svjetskom prvenstvu 2018. godine. Čarobiranje ili ne, praznovjerje ili ne, to je činjenica i tako joj pristupamo. Uoči finala javila nam se legenda HNL-a, ukupno 9. strijelac Hrvatske nogometne lige u povijesti sa 86 golova Robert Špehar i najavio dvoboj koji će na De Kuipu pratiti oko 25 000 navijača Hrvatske...

'Nadamo se da ovo neće biti posljednja utakmica Luke Modrića za Hrvatsku'

"Još jednom želim čestitati izborniku Zlatku Daliću, kapetanu Luki Modriću za kojeg se svi nadamo da mu ovo danas nije posljednja utakmica u dresu Hrvatske, na ovom još jednom ulasku u finale, ovog puta u Ligi nacija. Nakon svih uspjeha ovo je još jedan dodatni, makar svi želimo to zlato. Naravno, čestitke i navijačima koji su u srijedu bili spektakularni, a danas će sigurno biti još bolje. Ne mogu dočekati utakmicu", kazao nam je Robert Špehar i nastavio:

Image
Foto: Pixsell

'Španjolska je velika momčad s puno mladih novih igrača'

"Španjolska je velika momčad koja ima novog izbornika. Dosta su mladih igrača uveli u reprezentaciju, ali Španjolci su nogometna sila koja teži nogometu, teži igri, želi posjed lopte. Bit će nam uistinu teško. Ne kažem da bi bilo lakše s Italijom, ali Španjolci igraju sličnije nama. Očekujem obostranu dobru igru dvije reprezentacije željne igre. Neće to biti destruktivan nogomet, nego nogomet s puno posjeda za loptu sa puno tranzicije i pokušaja da se prebaci igra na dio travnjaka protivničke momčadi."

"Finale samo kao finale je uvijek neizvjesno. Naša želja, volja i prkos i naši navijači koji će sigurno biti puni brojčaniji od Španjolaca koji su isto temperamentni, ali pretpostavljam da ih neće biti ni blizu našima jer je Španjolska udaljenija od Hrvatske. Zaslužili su prije svih Luka Modrić i čitava reprezentacija prvo mjesto, zaslužili su zlato zbog svega što su prošli, zbog svega što je reprezentacija prošla, ali i čitav naš hrvatski narod u konačnici, u prošlosti".

Robert Špehar nam je izdvojio slabosti La Roje...

"Čim vršiš visoki presing otvara se dosta prostora i negdje si tanak. Otvara se dosta prostora iza leđa im ofenzivaca i ako se prođe ta njihova visoka linija presinga, onda može biti velikih problema za tu momčad koja radi presing. Kod prvog gola protiv Italije vidimo da im je taj visoki presing uspio da uzmu loptu i zabiju rani gol. Naravno, ekipa koja igra takav visoki presing želi uzeti i oteti loptu na tom dijelu terena gdje si odmah blizu gola i koji je nekako najopasniji. No, otvara im se pritom puno prostora iza leđa, a znamo da Hrvatska ima dovoljno tehničkih igrača da uspijemo brzom loptom, tranzicijom okrenemo i probijemo stranu, prvu liniju presinga i zaprijetimo. To može biti jedan veliki rizik kod Španjolaca i naša prednost. No, pitanje je kako će Španjolska igrati, kako će se postaviti, možda i promjene taktiku jer su svjesni tko je i što je Hrvatska i da imamo jedan pd najboljih veznih redova na svijetu. Kad radiš taj visoki presing, računaš da suparnik nema tako dobar vezni red, a Hrvatska ga itekako ima".

I za kraj Špehar nam naglašava:

"Kako bilo, vjerujem da će Hrvatska osvojiti Ligu nacija. Trebamo samo igrati svoj nogomet, ne trebamo izmišljati nikakvu toplu vodu. Imali smo dan više odmora u odnosu na Španjolsku, ali i odigrali 120 minuta protiv Nizozemske. Sve ima svoje, pa smo tu izjednačeni. Očekujem od utakmice dvije tehničko-taktičke dobre ekipe, otvoreni nogomet. Očekujem da će dobiti Hrvatska i da ćemo svi slaviti, da dočekamo Vatrene i zahvalimo im se ponovno na svemu. Idemo Hrvatska!"

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo