HAJDUK PREDSTAVIO NOVOG TRENERA, PREDSJEDNIK KLUBA PRIZNAO / ‘Nadam se da se ovo više nikad neće ponoviti’

Image
Foto: HNK Hajduk

Šveđanin Jens Gustafsson stigao je na Poljud, a čekaju ga kvalifikacije za Konfederacijsku ligu ovog ljeta te slaganje momčadi za novu sezonu

28.5.2021.
14:28
HNK Hajduk
VOYO logo

Švedski nogometni stručnjak Jens Gustafsson novi je trener splitskog Hajduka s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor, objavio je u petak splitski prvoligaš na svom službenom internetskom portalu. Gustafsson se i predstavio na konferenciji za medije u petak.

“Sretan sam da sam postao dio ovog kluba i ovog grada. Bilo je nemoguće reći ne ovom klubu. Privilegija je biti dio ovoga. Osjećam se ponizno i motivirano da opet učinim ljude ponosnima na Hajduk”, rekao je Šveđanin pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nema puno vremena za prilagodbu, ali ja sam prilagodljiv čovjek. Moram brzo učiti. Adaptirat ću se kao osoba i krećemo. Moj je cilj ostati do kraja ugovora. Sad počinje proces razgovora oko dovođenja igrača. Nema puno vremena za izgradnju momčadi, a sad slijedi naporan rad. To je Nikina odgovornost.”

Image
HAJDUK OBJAVIO IME NOVOG TRENERA /

Splićani ekspresno pronašli zamjenu za Tramezzanija

Image
HAJDUK OBJAVIO IME NOVOG TRENERA /

Splićani ekspresno pronašli zamjenu za Tramezzanija

‘Nadamo se da se ovakva sezona neće ponoviti’

Bilo je i govora o bivšem treneru Paolu Tramezzaniju te rastanku s njim unatoč dobrim rezultatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Rastali smo se gospodski, čak i gosparski, raskidom ugovora. Nismo se bavili populizmom. Donijeli smo odluku iza koje stojimo. Nadamo se da se nećemo više boriti za 4. mjesto, da se ovakva sezona više neće ponoviti. Treba nam dva nastupa u Europi u bližoj budućnosti. Želimo se boriti za naslove. Želimo igrati u grupnoj fazi Europe, ne zbog novaca, nego da se igraju u Splitu Europske utakmice. Važno je to za status kluba, a onda kasnije donosi zaradu i tako dalje. Jedinstvo nam je ključno da bi klub bio uspješan. Nadam se da ćemo u tri godine ostvariti to jedinstvo i da će na tom putu i Jens biti s nama”, rekao je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O novom je treneru, odnosno kriteriju za dovođenje, progovorio i sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius.

“Bio je u Švedskoj u ulozi sportskog direktora i trenera. Kod njega nas je privuklo što odlično radi s mladim igračima. Prodao ih je za oko 30 milijuna eura kasnije. Tražili smo trenera koji ostaje dugo u klubovima. Imao je stabilne rezultate s Norrkopingom i borio se za vrh ljestvice. Hajduk nije mali klub i on se zna nositi s pritiskom. Ovo su bili kriteriji za njegovo dovođenje”, rekao je Nikoličius.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

14:18 – Nikoličius o novom treneru: “Bio je u Švedskoj u ulozi sportskog direktora i trenera. Kod njega nas je privuklo što odlično radi s mladim igračima. Prodao ih je za oko 30 milijuna eura kasnije. Tražili smo trenera koji ostaje dugo u klubovima. Imao je stabilne rezultate s Norrkopingom i borio se za vrh ljestvice. Hajduk nije mali klub i on se zna nositi s pritiskom. Ovo su bili kriteriji za njegovo dovođenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14:15 – Gustafsson: “Nema puno vremena. Moram brzo učiti. Adaptirat ću se kao osoba i krećemo. Moj je cilj ostati do kraja ugovora. Sad počinje proces razgovora oko dovođenja igrača. Nema puno vremena za izgradnju momčadi, a sad slijedi naporan rad. To je Nikina odgovornost.”

14:13 – Jakobušić eventualnom dolasku Nikole Kalinića i ostanku Lovre Kalinića i Marka Livaje: “Vidjeli ste kako radimo, kad imamo nešto i kad znamo, onda to objavimo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14:10 – Gustafsson: “Sretan sam da sam postao dio ovog kluba i ovog grada. Bilo je nemoguće reći ne ovom klubu. Privilegija je biti dio ovoga. Osjećam se ponizno i motivirano da opet učinim ljude ponosnima na Hajduk.”

14:05 – Jakobušić o Tramezzaniju: “Rastali smo se gospodski, čak i gosparski, raskidom ugovora. Nismo se bavili populizmom. Donijeli smo odluku iza koje stojimo. Nadamo se da se nećemo više boriti za 4. mjesto. Treba nam dva nastupa u Europi u bližoj budućnosti. Želimo se boriti za naslove. Želimo igrati u grupnoj fazi Europe, ne zbog novaca, nego da se igraju u Splitu Europske utakmice. Važno je to za status kluba, a onda kasnije donosi zaradu i tako dalje. Jedinstvo nam je ključno da bi klub bio uspješan. Nadam se da ćemo u tri godine ostvariti to jedinstvo i da će na tom putu i Jens biti s nama.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14:00 – Počela je konferencija za medije. Predsjednik LukšaJakobušić zahvalio je bivšem treneru Tramezzaniju. Osvrnuo se i na naslov prvaka juniora kojima je čestitao, kao i kadetima na osvajanju kupa. “Osim što razvijamo igrače, razvijamo i trenere i netko od njih će preuzeti A momčad u budućnosti.”

13:45 – Uskoro počinje konferencija za medije na kojoj će Hajduk predstaviti svog novog trenera pred kojim je težak zadatak plasirati se u Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13:30 – HNK Hajduk Jens Gustafsson dogovorili su dvogodišnju suradnju temeljem koje ovaj 42-godišnji švedski stručnjak preuzima funkciju trenera prve momčadi, objavio je splitski klub na svojim službenim stranicama.

Jens Gustafsson rođen je u Helsingborgu 15. listopada 1978. godine. Nogometnu karijeru započeo je u Helsingborgu, a igrao je još za švedske klubove Brage i Falkenberg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenersku karijeru započeo je u U-17 momčadi Halmstada gdje je vrlo brzo promoviran u trenera prve momčadi i tamo se zadržao tri i pol godine. Bio je izbornik U-21 reprezentacije Švedske, a zatim je angažiran i kao pomoćni trener u AIK-u. Posljednje četiri i pol godine bio je glavni trener Norrköpinga s kojim je ostvario jako dobre rezultate u Švedskoj ligi.

Za vrijeme svog posljednjeg angažmana kao trener Norrköpinga vodio je ukupno 166 utakmica, pri tom je upisao 91 pobjedu, 38 neriješenih rezultata te 37 poraza. Njegova momčad u prosjeku je osvajala 1.87 bodova te pri tom u prosjeku postizala 1.90, a primala 1.19 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo