GOROPADNI HAJDUK RAZBIO CIBALIJU U VINKOVCIMA: / Dvije golčine i dvije asistencije fantastičnog Ohandze, zabio i Caktaš

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Hajduk je u 21. kolu gostovao na stadionu u Vinkovcima kod Cibalije i pobijedio sa 5-0.

11.2.2018.
16:34
PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Hajduka pobjedom su ušli u nastavak prvenstva, a sa tri boda s gostovanju u Vinkovcima učvrstili su se na drugom mjestu Prve HNL.

U prvom poluvremenu Cibalia je bila u svemu ravnopravan suparnik Hajduku i mogli su povesti već u prvoj minuti utakmice kada je Kordić lobom već savladao vratara Leticu, ali je loptu na putu ka mreži ramenom zaustavio Lopez i poslao je u korner. Mogli su domaćini povesti i u 13. minuti kada je Letica glavom poslao loptu do Kordića koji je nije uspio poslati u nebranjenu mrežu. Imao je i Hajduk dvije izgledne prigode, ali je u 9. minuti udarac Ohandze sa 35 metara vrhovima prstiju uspio obraniti vratar Brkić, dok povratnik u redove Hajduka Mijo Caktaš u 13. minuti udarcem glavom loptu sa udaljenosti od dva metra šalje iznad grede. U 40. minuti Nižić upošljava Saida koji iz blizine dovodi goste u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ohandza obilježio utakmicu

Drugo poluvrijeme proteklo je u dominaciji Hajduka čiji su igrači na krilima najboljeg pojedinca susreta Franka Ohandze postigli još četiri gola od kojih je Ohandza kod dva bio asistent, a kod dva realizator. U 63. minuti Ohandza se probio po desnoj strani i nesebično uposlio Caktaša kojemu nije bilo teško iz blizine povećati vodstvo. I kod trećeg kola Andre Fomitschowa asistent je bio Ohandza koji je golovima u 76. i 80. minuti okrunio jednu od svojih najboljih igara u dresu Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 21. kola Hajduk sa 41. bodom je na drugom mjestu s tri boda prednosti pred drugoplasiranom Rijekom, ali i 12 boda manje od prvoplasiranog Dinama s kojim će se u nedjelju sastati u Maksimiru u najvećem derbiju hrvatskog prvenstva.

Cibaliju čeka borba s Istrom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč odličnoj utakmici odabranici trenera Mladena Bartolovića ostali su bez bodova na svom terenu i do kraja prvenstva Ciballiu očekuje grčevita borba sa Istrom 1961 za osmo mjesto koje i iduće sezone osigurana nastup u Prvoj HNL. Do sada su Cibalia i Istra 1961. osvojili po 17 bodova i imaju pet bodova više od posljednjeplasiranog Rudeša koji će u 17 sati igrati posljednju utakmicu ovog kola protiv Lokomotive.

Susret je igran na stadionu HNK Cibalie, a sudio je pred 2.000 gledatelja Mario Zebec iz Cestice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac: 0-1 Said (40), 0-2 Caktaš (61), 0-3 Fomitschow (69), 0-4 Ohandza (76), 0-5 Ohandza (80)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

CIBALIA - HAJDUK 0-5 (Said, Caktaš, Fomitschow, Ohandza x2)

Cibalia: Brkić - Karamarko, Ikić, Peričić, Rubić - Muženjak, Plum - Kordić, Vitaić, Tomašević - Dabro

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk: Letica - Juranović, Nižić, Lopez, Fomitschow - Hamza, Radošević, T. Bašić - Said, Ohandza, Caktaš


Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Ohandza je izašao iz igre, a ušao je mladi Michele Šego.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - GOOOOL! Lopez je nabacio na nekih 13 metara od gola gdje Ohandza krasno smiruje loptu prsima i volejem pogađa sam kut gola Brkića. Velikih 5-0 za Hajduk!

76' - GOOOOL! Sedmi gol Ohandze u prvenstvu! Nova sjajna kontra Kopićeve momčadi - Ohandza je dodao Saidu koji je vratio loptu Francku. Ovaj sa dva lažnjaka lomi protivničkog igrača i snažno loptu od prečke zakucava u mrežu Cibalije!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - GOOOOL! Treći gol u mreži Cibalije! Nisu Vinkovčani dobro reagirali u obrani i izbacili na vrijeme loptu iz svog kaznenog udarca te je na nju natrčao Fomitschow i ne prejakim udarce iskosa sa desetak metara matirao je Brkića koji je loše ragirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - Zapucali su opasnije i domaćini, ali Dabrin pokušaj lagano je uhvatio Karlo Letica.

60' - GOOOOL! Odličan kontranapad Hajduka. Ohandza je odradio največi dio posla, sjajno je pretrčao dvojicu igrača Cibalije i doveo loptu do kaznenog prostora Cibalije gdje je nesebično poslužio Caktaša koji je sigurno zabio za 2-0 Bilih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Radošević je sjajno nabacio i pronašao Caktaša, ali njegov je pokušaj sigurno uhvatio Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Dabro je ostao sam u kaznenom prostoru Hajduka i lagano poentirao, ali bio je u debelom zaleđu i njegov gol nije priznat.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na stadionu u Vinkovcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Mario Zebec označio je kraj prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' - Gotovo identična akcija kao kod gola. Bašić nabacuje, netko prenosi loptu na drugu stranu do Saida koji je promašio, ali je i bio u zaleđu.

40' - GOOOOL! Hajduk je poveo u Vinkovcima! Bašić je izveo slobodan udarac i nabacio na petarac Cibalije, a lopta je došla do kapetana Nižića koji je sjajno okrenuo svog čuvara i uposlio Saida koji nije imao težak zadatak te je s nekoliko metara od gola pogodio nečuvanu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35'- Igra se preselila uglavnom na sredinu terena i posljednjih desetak minuta nije bilo većih prilika ni na jednoj strani.

30'- Plum je grubo faulirao Fomitschowa te ga je Zebec za to nagradio žutim kartonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25' - Nova prilika za domaćine. Kordić je sjajno reagirao na jedan ubačaj, ali Letica je odlično reagirao i spasio Hajduk.

22' - Na polovici prvog poluvremena i dalje nema golova. Cibalia je bila blizu u dva navrata, a čini se kako se Hajdukovi napadači ne snalaze najbolje na teškom terenu u Vinkovcima.

15' - Nakon kornera Hajduka, Caktaš je ostao sam na drugoj vratnici, ali loše je pucao i njegov je pokušaj otišao preko gola.

13' - Letica je nepotrebno izašao s gola, a lopta je došla do Karamarka koji je sjajno probio lijevu stranu hajdukove obrane i uposlio Kordića koji je loše pucao i upropastio sjajnu priliku Vinkovčana.

9'- Sjajan potez Ohandze! Vidio je istrčalog Brkića te je iz voleja opalio s nekih 35 metara po golu Cibalije. Vratar Vinkovčana uspio se vratiti na gol i odbiti loptu u korner.

2' - Velika prilika za Cibaliju! Kordić se našao u sjajnoj prilici u kaznenom prostoru Hajduka te je prebacio Leticu, ali na gol crti se ukazao Lopez i odbio loptu u korner.

1' - Počela je utakmica u Vinkovcima!

Sve do 13 sati u Vinkovcima je padala susnježica koja bi itekako mogla utjecati na stanje travnjaka čim utakmica započne.

Momčad Mladena Bartolovića osjetila je i neke promjene u sastavu. Stigao je talentirani stoper Dinama (Lokomotive), Vinko Soldo, koji je došao na posudbu. Tomašević iz Dugopolja pojačat će konkurenciju na lijevoj strani. Štrkalj se vratio u Osijek (kasnije poslan na kaljenje u Italiju) sa posudbe, njihov najbolji asistent, a klub su napustili i Filipović i Zgrablić, dva uglavnom standardna prvotimca.

Splićani imaju 11 pobjeda u nizu protiv momčadi iz Vinkovaca koja ja protiv Bilih posljednji put slavila 30. travnja 2011. godine.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo