HAJDUK - DINAMO 1-0 / Sahiti zabio za prvo mjesto i plus pet u odnosu na Zagrepčane

Image
Foto: Pixsell

Hajduk u derbiju pobijedio Dinamo 1-0. Sahiti je junak zbog gola, a Petković je morao napustiti igru krajem prvog djela zbog ozljede. 'Bijeli' su se vratili na prvo mjesto i sad imaju +5 u odnosu na Zagrepčane na trećem mjestu. Bila je ovo 30. pobjeda Hajduka u 'Vječnom derbiju' u 105. susretu

1.10.2023.
19:57
Pixsell
VOYO logo

10. kolo HNL-a

Mjesto održavanja utakmice: Poljud (Split)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk - Dinamo 1-0

Hajduk: Lučić - Moufi, Šarlija, Uremović, Melnjak - Sigur, Krovinović- Benrahou, Odjidja, Sahiti - Livaja

Dinamo: Nevistić - Moharrami, Šutalo, Perić, Ljubičić - Bulat, Mišić - Emreli, Baturina, Vidović - Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je uspio! Bijeli su u nedjelju u 30. kolu po drugi put ove sezone dobili Dinamo, ovog puta 1-0. Splićani su sad opet skočili na prvo mjesto. Hajduk još od 4. kola stoluje na prvom mjestu HNL-a. U ogledu pred 34.000 navijača junak je bio Sahiti, koji je postigao jedini pogodak na susretu u 59. minuti. Hajduk ima utakmicu više, ali i pet bodova više od najvećeg rivala (21-16). Rijeka je dva boda iza Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazitih prilika u prvom poluvremenu nije bilo, a kako je odmicao susret tako je rasla i nervoza s obje strane. Iz prvih 45 minuta treba izdvojiti i izlazak iz igre napadača Dinama Brune Petkovića koji je obnovio ozljedu zbog koje je bio i dvojben za ovaj derbi.

Image
NIJE MOGLO BEZ TOGA /

Jeste li vidjeli što je Torcida napravila usred utakmice s Dinamom? Zbog ovoga će Hajduk sigurno biti kažnjen

Image
NIJE MOGLO BEZ TOGA /

Jeste li vidjeli što je Torcida napravila usred utakmice s Dinamom? Zbog ovoga će Hajduk sigurno biti kažnjen

Hajduk je jedini gol postigao u 59. minuti i to na najjednostavniji mogući način. Vratar Hajduka Lučić je ispucao loptu, Trajkovski je glavom proslijedio za Sahitija, a ovaj je pobjegao obrani Dinama i vrlo spretno poslao loptu u mrežu za 1-0. Do kraja je Dinamo bio aktivniji i tražio je izjednačenje, no Splićani su relativno lako odbili sve napade i osvojili velika tri boda u derbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije tijekom nedjelje nogometaši Rijeke ostvarili su novu prvenstvenu pobjedu, u 10. kolu Rijeka je na gostovanju u Zagrebu svladala Rudeš 2-1 (1-0).

Posljednju utakmicu kola u ponedjeljak će odigrati Istra 1961 i Lokomotiva, a susret u Puli počinje u 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

96'- Gotova je utakmica. Hajduk je pobijedio 1-0.

90' - Igrat će se još 6 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Hajduk je propustio matirati Dinamo, zakomplicirali su si Bijeli život.

83' - Sahiti izlazi, pljesak za Sahitija. Dolček ulazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - Jako je slaba vidljivost na Poljudu, narančasti dim je posvuda, Torcida je popalila sve živo.

74' - Žaper je dobio žuti, ide dvostruka zamjena kod Dinama. Bulat ide van, Kulenović unutra. Ljubičić ide van, Mihailičenko unutra. Kulenović i Drmić su dvije čiste devetke Dinama sad na travnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - Dinamo ima loptu u nogama dominaciju na terenu, ali i gol u mreži.

67' - Prekid utakmice zbog bakljade Torcide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Ulaze Ademi i Kaneko. Dvije promjene kod crnih iz Zagreba. Odmah reagira Sergej Jakirović. Izašli su Vidović i Emreli.

59' - GOOOL - Hajduk vodi 1-0. Sahiti je zabio u drugoj utakmici zaredom, eruptirale su poljudske tribine. U tri kontakta je Sahiti izbo pred Nevestića i zabio. Jakirović je ljut na klupi Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Dinamo igra agresivnije nego u prvom dijelu. Imamo i bolnu situaciju. Uremović je dobio nezgodan udarac u najbolnije mjesto, Bulat dolazi da vidi jel' Ok.

48' - Udarac Marka Bulata, nije to bilo daleko od okvira gola Hajduka. Tik uz vratnicu po travi. Nastavlja Dinamo s pritiskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počinje drugi dio. Ima promjena. Izašao je Niko Sigur, a ući će Mihael Žaper.

45'+1 - Gotovo je prvo poluvrijeme. Crni iz Zagreba su ostali bez Brune Petkovića, a golova nema. Bijeli su na početku bili bolji, ali kasnije su dečki koji večeras igraju u crnim dresovima sakrili loptu i preuzeli inicijativu. 64% je lopta u nogama Dinama, a obje momčadi imaju po 4 udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45'+1 - Jaooooo, skoro je Hajduk zabio, ali nema gola.

45' - Igrat će se još minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' - Petković izlazi, Drmić ulazi.

43' - Bruno Petković drži u ruci kapetansku traku i hoda prema aut liniji, ne može nastaviti. Dinamo igra sa desetoricom. Drmić se presvukao nabrzinu i trči poput vjetra do linije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' - Problemi za Dinamo! Čini se da je Bruno Petković ozlijeđen. Ne može, ne, jao... Nije ovo dobro za Jakirovića, a niti za Dalića i reprezentaciju. Nadamo se kako nije ništa ozbiljno.

40' - Dinamo je smirio igru, igraju od noge do noge. I sad gube loptu, sjurili su se igrači Hajduka, ali uzima posjed Mišić. Na kraju sviran prekršaj za Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' - Uzavrele strasti nakon nekoliko duela izvan opasne zone, atmosfera je nabrijana, ali to je dobro za derbi. Marko Livaja zaradio je žuti karton, očito je nešto prigovorio sucu nakon što nije dosuđen prekršaj u korist Hajduka u duelu Moufija i Vidovića.

33' - Kako se prvi dio bliži kraju, Dinamo sve više gospodari terenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27' - Dinamo je sad sakrio loptu Hajduku, preuzmaju inicijativu crni.

20' - Opet je opasno pred Nevistićem, Poljud je u iščekivanju vodećeg gola Bijelih. Odjidja je u dva navrata niskom loptom pokušao odigrati suigrače pred petercem, u oba navrata spriječio ga je Mišić. Na kraju krajeva, nije ni pretjerano važno, jer podignuta je zastavica budući da se Odjidja nalazio u nedozvoljenoj poziciji u trenutku primanja lopte.

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Perić i Livaja vode veliku bitku.

15' - Prvi pokušaj Dinama na utakmici, Petković iznad gola iz slobodnjaka.

8' - Prva zanimljiva situacija, zakompliciralo se u šesnaestercu Dinama. Velika opasnost za Dinamo, da je udarac bio jači, teško bi se obranili. Stadion je proključao... Livaja je ubacio s lijeve strane, Nevistić je loše reagirao u skoku, lopta mu se odbila od ruke i stigla do Odjidje, koji je preslabo opucao prema vratima. Lopta je imala nisku putanju i išla poprilično sporo, pa je netko od Dinamovih igrača, čini se Perić, zaustavio udarac nadomak gol-linije. Evo nam prve prave šanse na utakmici.

5' - Opasno je ubacio Moharrami na pet metara, ali uspješno je to otklonila obrana Bijelih, pjesak Poljuda. U nastavku akcije lopta je stigla do Gabrijela Vidovića, koji je pao u kaznenom prostoru, no glavni sudac Pajač nije se oglasio.

3' - Hajduk stvara pritisak, visoko su Splićanima postavljene linije, jako ofenzivno za sad... Melnjak je pokušao ubaciti, nakon odbijanja lopta je stigla do Odjidje, koji nije pronašao rješenje pored dvojice čuvara. Nema opasnosti za Nevistića.

2' - Hajduk pokušava pritiskom i visokim presingom šokirati crne u startu. Dinamovci, naime, igraju crnim dresovima.

1' - Počela je utakmica u Splitu. Koreografijom se Poljud poklonio svojim junacima. HNK Hajduk ima 100 000 članova.

17.38 - "Derbi odlučuju detalji", rekao je za kaameru Max tv-a Čustović iz Hajduka.

16.56 - Što se tiče zagrebačkog Dinama, trener prve momčadi Sergej Jakirović napravio je četiri promjene u odnosu na prošlo kolo s Rudešom. Umjesto Bernauera na stoperskoj poziciji je Perić, a nema ni Ukrajinca Mihajličenka, nego će Bulat zauzeti veznu poziciju, a Ljubičić se vratiti iz vezng reda na lijevog beka. Treća promjena je Sučić na klupi, odnosno Mišić na travnjaku, a u vrhu napada nije Drmić, nego Bruno Petković. Podsjetimo, Špikić i Ristovski su ozlijeđeni, pa ih nema u rosteru. Arijan Ademi bi mogao ući s klupe.

16.47 - Stigli su i službeni sastavi za utakmicu! Ivan Leko napravio je tri promjene u odnosu na prošlu ligašku utakmicu s Lokomotivom. Od toga su dvije u obrani - stoper je Šarlija, a ne Elez, a na desnom beku je Mouffi umjesto Mikanovića. Dajaku također nije u prvoj, nego Odjidja-Ofoe, koji će vjerojatno igrati ofenzivnog veznog, a Benrahou će na lijevo krilo. Livaja i Sahiti činit će udarni napadački dvojac. Sahiti je spasio Hajduk protiv Lokomotive u posljednjem kolu pogotkom u posljednjih 14 minuta susreta za minimalnih 1-0.

16.36 - Evo malo informacija iz kladioničarskog svijeta. Dinamo je veliki favorit da obrani naslov prvaka. Koeficijent da će momčad Sergeja Jakirovića biti prvak je samo 1.40. Slijedi Hajduk s koeficijentom 3.50, zatim Rijeka sa 8.00, a koeficijent na Osijek je čak 25.00.

15.00 - Tri sata prije dvoboja sastavi se još ne znaju. No, izvjesno je da će obje momčadi zaigrati u identičnoj formaciji: 4-2-3-1. Domaćin bi u spomenutom rasporedu trebao posložiti sljedeće igrače: Lučić – Moufi, Šarlija, Uremović, Melnjak – Sigur, Žaper – Benrahou, Krovinović, Sahiti – Livaja.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Dinamo bi mogao zaigrati u sastavu: Nevistić – Moharrami, Šutalo, Perić, Ljubičić – Mišić, Bulat (Ademi) – Emreli, Baturina, Vidović – Petković. Ristovski i Špikić su out zbog ozljeda. Arijan Ademi mogao bi se pojaviti u prvih 11, ali nekako više očekujemo kako će to biti Bulat. No, vidjet ćemo, možda nas Jakirović iznenadi. Rekao je za Ademija da je spreman i u fantastičnoj formi.

14.53 - Sve je spremno za treći obračun sezone dva najveća hrvatska nogometna kluba, a treći čin najvažniji je i najiščekivaniji dosad. Hajduk u 10. kolu od 18.00 dočekuje Dinamo na Poljudu. Bijeli imaju 18 bodova i utakmicu više u odnosu na Dinamo koji ima 16 na trećoj poziciji. Rijeka je trenutno vodeća.

Spektakularni KSW 87 ekskluzivno 14. listopada samo na stream platformi Voyo

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo