GORAN TOMIĆ ZA NET.HR / 'Leko je iznenadio sastavom i pogodio taktikom, a Dinamo je momčadski podbacio'

Image
Foto: Pixsell

Goran Tomić komentira za Net.hr utakmicu Hajduka i Dinama

1.10.2023.
20:37
Pixsell
VOYO logo

Nogometaši Hajduka slavili su u najvećem hrvatskom derbiju, u 10. kolu HNL-a, ogledu na Poljudu pred 34.000 navijača, pobijedili su Dinamo 1-0 (0-0).

Junak splitske pobjede bio je Emir Sahiti koji je postigao jedini pogodak na susretu u 59. minuti. Time je Hajduk drugi put ove sezone pobijedio Dinamo u prvenstvu, ranije s 2-1 na maksimirskom stadionu te mu je ponovno pobjegao na ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HAJDUK - DINAMO 1-0 /

Sahiti zabio u grotlu Poljuda za prvo mjesto i plus pet u odnosu na Zagrepčane

Image
HAJDUK - DINAMO 1-0 /

Sahiti zabio u grotlu Poljuda za prvo mjesto i plus pet u odnosu na Zagrepčane

Hajduk ima utakmicu više, ali i pet bodova više od najvećeg rivala (21-16). Rijeka je dva boda iza Hajduka. Bio je ovo još jedan klasični derbi, tko prvi zabije gol - pobjeđuje.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Goran Tomić

Ipak, za dinamovce je poražavajuće što domaći vratar Lučić tijekom cijelog derbija nije imao niti jednu ozbiljniju obranu, a još jednom se pokazalo da posjed nije presudan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tipičan derbi s vrlo malo šansi. Leko je sigurno malo iznenadio i sa sastavom, jer se odlučio i za Benrahoua i Moufija. Odjidja je tu isto bio, igrali su svi zajedno. Čini se kako je s njima malo pokušao iznenaditi Dinamo, vjerojatno je Leki bio cilj da Hajduk bude jači na lopti. To su igrači koji su tehnički visoke kvalitete. Dinamo je izašao u očekivanoj formaciji i gledali smo rovosku bitku", kaže nam Goran Tomić i nastavlja:

"U prvom poluvremenu je bila bitka u kojoj su dinamovci imali dominaciju, a u drugom dijelu je Leko napravio dvije izmjene. Dočekali su jedan kontranapad preko Sahitija i zabili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupni dojam?

"Generalno gledajući, Dinamo je imao posjed većim dijelom susreta, ali posjed bez šansi. Ne znam jesu li Zagrepčani imali ozbiljnijih prilika. Hajduk ih je dobro iskontrolirao, čekao svoju šansu, čekao i dočekao. Hajduku za još jedan iskorak sigurno nedostaje još bržih igrača tipa Sahiti, kad Hajduk igra protiv Dinama, jačih ekipa, nedostaje mu brzine."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što nedostaje Dinamu?

"Dinamo je sigurno izlaskom Petkovića izgubio puno toga, ali generalno danas nisu bili zagrebački igrači na nivou. Niti su im krila stvarala razliku, a uz to imali su vrlo malo kreiranih šansi i srednjeg reda. Podbacili su kao momčad. Dinamo ima kvalitetu za bolju utakmicu, ali nisu pružili dovoljno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad podvućemo crtu derbija, on za pobjednika donosi?

"Tek sad vidimo koliko je Hajduk bodovno izgubio protiv Istre i Gorice, ali ovo im je jak impuls. Ovo će im sigurno puno pomoći u planu da budu jesenski prvaci. Hajduk će još ići u pojačavanje ekipe. Velika pobjeda za Hajduk".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularni KSW 87 ekskluzivno 14. listopada samo na stream platformi Voyo

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo