JAKIROVIĆ UOČI DERBIJA / 'Moramo zaustaviti Livaju, sve se vrti u Hajduku oko njega, a Ademi je spreman i u fantastičnoj formi'

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sergej Jakirović izašao je pred novinare uoči derbija Hajduka i Dinama na Poljudu

30.9.2023.
11:58
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Najveći hrvatski derbi igra se u nedjelju s početkom u 18 sati, a oba kluba žele uzeti bodove i trijumfirati u prvoj dionici utrke za naslov. Hajduk će dočekati listopad kao prvoplasirana momčad HNL-a, s dva boda prednosti, ali i utakmicom više od Dinama. Stoga, nije čudo što je Poljud rasprodan do posljednjeg mjesta i što se sprema navijački okršaj Torcide i Boysa na tribinama...

Image
GOSTOVANJE U STUDIJU NET.HR /

Slavni kapetan o Jakirovićevom otkriću: 'Taj mali ima nešto Bobanovsko u sebi, vidi se da je šmeker'

Image
GOSTOVANJE U STUDIJU NET.HR /

Slavni kapetan o Jakirovićevom otkriću: 'Taj mali ima nešto Bobanovsko u sebi, vidi se da je šmeker'

'Poljud je uvijek rasprodan za derbi'

"Dobro! Uvijek je rasprodan stadion. Očekuje se spektakl. U takvim utakmicama treba uživati, privilegija je voditi i igrati derbi. To je najveća hrvatska utakmica. Želimo uživati u utakmici, ali svjesni smo odgovornost koju nosi ova utakmica. Sve što je bilo, ne mora biti u idućoj utakmici", rekao je Sergej Jakirović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Leko u petak je najavio susret, a trener Plavih Sergej Jakirović obratio se javnosti u subotu prijepodne prije puta za Split.

"Očekuje nas dobra utakmica, nadam se u predivnoj atmosferi. Nadam se da ćemo biti na visokoj razini, treba nam odličan rezultat kako bi zaustavili Hajduk. Svi su mi igrači na raspolaganju umjesto Špikića i Ristovskog. Možda smo mogli riskirati, ali smatramo da to nije imalo smisla jer bi ih mogli izgubiti na duže vrijeme", kazao je strateg Dinama Sergej Jakirović i naglasio kako je fokusiran samo na Dinamo i kako žele u Splitu odigrati hrabro, s gardom. Inače, bit će ovo prvi najveći hrvatski nogometni derbi za Jakirovića kao trenera Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U Hajduku se sve vrti oko Marka Livaje'

"Znamo da je Marko Livaja najveća prijetnja, sve se vrti oko njega. Ove utakmice samo dokazuju da je liga konkurentna i da se lako možete poskliznuti u bilo kojoj utakmici. Imamo Perića, Sosu, Šutala i Bernauera. Livaja je 'target man' u Hajdukovoj igri i moramo ga zaustaviti, kao i igrače oko njega. Očekujem živu i dinamičnu utakmicu jer se traži impuls publike. Želim da igramo svoju igru i da predstavimo ono što smo radili na treningu ovaj tjedan", dodao je Jakirović i istaknuo kako se sa njegovog stajališta trenera Dinama, traži pobjeda u svakoj utakmici.

"Ovo je prekretnica sezone, ali smatram da je ovo maraton, igra se tek 10. kolo, ali naravno, želimo biti i najbrži u sprintu. Petković je spreman. Emreli, Kaneko, Marin, Vidović... ima nas...Ademi je spreman i u jako dobrom stanju. 'Došao je k sebi', u Kini je imao određenu pauzu, pa još dok se rješavao taj transfer... Ademi je maksimalno spreman za utakmicu. To je jako dobro i pozitivno za mene. Ja sam pozitivna i optimistična osoba, to sam i rekao momcima kada sam došao. Svjestan sam da još nismo na vrhuncu, treba vremena da se momčad prilagodi nekim mojim mehanizmima, kao i ja na njih."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li ovo najveća utakmica za Jakirovića u karijeri?

"Ako gledamo s pozicije derbija, da. Ali i u prijašnjim derbijima sam imao velike utakmice, recimo jadranski derbi dok sam bio trener Rijeke. A nadam se još velikim utakmicama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularni KSW 87 ekskluzivno 14. listopada samo na stream platformi Voyo

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo