PRVI IZAZOV ZA MODRE / Iznenađenje na Maksimiru: Dinamo nije uspio pobjediti prvaka Makedonije, čeka ih težak posao u uzvratu

Image

U Prvoj utakmici 2. pretkola nogometne Lige prvaka Dinamo je protiv prvaka Sjeverne Makedonije Škupija u Maksimiru odigrao 2-2 (1-1).

19.7.2022.
21:57
VOYO logo

Bila je to siromašna utakmica u kojoj Dinamo nije uspijevao probiti čvrstu obranu Škupija. Protok lopte kod momčadi Ante Čačića bio je vrlo spor, pa su gosti lakoćom zatvarali sve prilaze svom golu. S druge strane, Škupi se orijentirao na pokušaje iz protunapada, a jedan takav je sredinom prvog poluvremena donio i rezultat.

Alvarez je poslao dugu loptu sa svoje polovice prema Dinamovom kaznenom prostoru, Mišić se u pokušaju raščišćavanja situacije sudario s Teophile-Catherineom, a tu pomutnju u obrani domaćih iskoristio je Queven koji je utrčao iz drugog plana te prebacio Livakovića.

Ademi izjednačio krajem poluvremena

Dinamo je do poravnanja stigao u samoj završnici prvog poluvremena i to uz veliku dozu sreće. Moharrami je uputio centaršut s desne strane, Petković je bio kratak, ali iza njegovih leđa skočio je Ademi i udario glavom loptu u tlo. Ona se odbila u čudnom luku te postala neuhvatljiva za Naumovskog završivši u samom gornjem lijevom kutu njegovih vrata.

U drugom poluvremenu trener Dinama Ante Čačić pokušao je razbuditi momčad uvođenjem Oršića i Baturine, no Dinamo je tek sporadično prijetio gostujućem golu.

Kada je Petković u 86. minuti ipak zatresao mrežu Škupija i doveo Dinamo u vodstvo činilo se kako će hrvatski prvak s prednosti na uzvrat u Skoplje, no ta je prednost trajala samo tri minute.

Dinamo poveo, Shkupi odmah izjednačio

Do vodećeg pogotka Dinamo je stigao slučajno, Oršić je glavom spustio loptu za udarac Ademija sa 13-14 metara, no ovaj je vrlo loše zahvatio loptu, pa je ona završila u nogama Petkovića koji se nalazio na šest metara od gola. Napadač modrih smirio je loptu i pogodio nebranjeni dio vrata jer je Naumovski bio izvan pozicije očekujući opasniji udarac Ademija.

Samo tri minute nakon postignutog pogotka Dinamo je primio gol nakon serije obrambenih grešaka. Gjorgiev je nadskočio Perića na 30-ak metara od Dinamovog gola, na loptu je krenuo Cephas koji je do nje stigao prije istrčalog Livakovića i pogodio nebranjenu mrežu za konačnih 2-2.

Uzvrat je za tjedan dana u Skoplju.

UŽIVO

DINAMO-SHKUPI 2:2

90+5' KRAAAAJ, gotova je utakmica na Maksimiru. Shkupi je u posljednjim trenutcima izjednačio i odnio veliki pljen s Maksimira. Dinamo je odigrao razočaravajuće i Makedonci su to iskoristili.

90' GOOOOOL na drugoj strani. Livaković je nepotrebno izašao, a Cephas rutinski lobao i zabio za ponovni šok na Maksimiru

87' GOOOOOOOL, Petković se najbolje snašao u šesnaestercu Shkupija i zabio za vodstvo Dinama.

77' Ristovski ulazi umjesto Moharramija, posljednja je to izmjena večeras Ante Čačića.

71' Velika prilika za Dinamo. Petković je lukavo nabacio na Perića koji je pucao ali vratar je sjajno obranio.

63' Dvije promjene u redovima Dinama. Oršić je ušao umjesto Drmića, a Baturina umjesto Mišića

61' Sjajna akcija Dinama. Ivanušec je uputio loptu prema Drmiću, no napadač Dinama je zakasnio na loptu.

49' Odlična akcija domaćih nogometaša. Ljubičić je pokušao lukavo završiti i prebaciti vratara, otišlo je to ipak pored gola.

46' Počelo je drugo poluvrijeme na Maksimiru

45' Uzbudljivo poluvrijeme gledali smo na Maksimiru. Shkupi je poveo nakon sjajne akcije i šokirao Modre. Queven je protrčao iza leđa Dinamove obrane i svladao Livakovića. Dinamo je izjednačio preko Ademija koji je bio najviši u skoku nakon ubačaja Moharramija.

45' GOOOOOOL, Sjajno je skočio Ademi nakon ubačaja Moharramija i i sada je rezultat 1:1

41' Moharrami je požutio zbog prekršaja na Alvarezu.

27' GOOOOOL, kakav šok na Maksimiru. Shkupi je poveo 1:0. Strijelac je Queven. Alvarez je dugom loptom prebacio cijelu Dinamovu obranu, Queven se ubacio iz drugog plana i šutirao. Livaković je dirao loptu, ali je ona ipak ušla u gol.

17' Prva izmjena u redovima Dinama, Josip Šutalo je napustio igru, a ušao je Theophile-Catherine.

10' Velika prilika za Dinamo. Perić je sjajno nabacio na Petkovića koji je podvalio loptu za Ademija. Kapetan Dinama je pucao s pet metara i prebacio cijeli gol.

5' Mišić je uputio udarac prema vratima Shkupija, nije bilo daleko od vratnice

1' Počela je utakmica na Maksimiru. Dinamo ima prvi napad

SASTAVI:


Dinamo: Livaković - Moharrami, J. Šutalo, Perić, Ljubičić - Mišić, Ademi - Špikić, Petković, Ivanušec - Drmić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić je prelomio i odlučio postaviti Brunu Petkovića i Josipa Drmića zajedno na teren, a ponovno je izvisio Mislav Oršić. Od tri službene utakmice ove sezone, Oršiću će ova biti druga u kojoj neće zaigrati od prve minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shkupi: Naumovski - Brdarovski, Dzelil, Margvelašvili, Sheji - Putita, Faustin, Alvarez - Hamidi, Danfa, Adetunji

Hrvatski prvak Dinamo večeras u 21 sat započinje svoju europsku kampanju protiv najbolje momčadi Makedonije, KF Škupija. Utakmica se igra na Maksimiru, a Modri su ogromni favoriti te bi sve osim laganog prolaska Zagrepčana bilo golemo iznenađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treneri obje momčadi su svjesni kako su Zagrepčani favoriti i to jasno pokazuju i njihove izjave. S jedne strane Ante Čačić prihvaća ulogu favorita, a s druge Goce Sedloski sugerira kako je mu je jasno da je Dinamo kvalitetniji.

Image
LAK POSAO ZA MODRE /

Dinamo odavno nije bio ovako veliki favorit: Škupi jeftiniji od Belupa, a najopasniji čovjek im je trener

Image
LAK POSAO ZA MODRE /

Dinamo odavno nije bio ovako veliki favorit: Škupi jeftiniji od Belupa, a najopasniji čovjek im je trener

'Bili su vrlo efikasni, ali ipak je to makedonska liga'

Radi se o ekipi koja je suvereno osvojila prvenstvo Makedonije. Bili su vrlo efikasni, dali su dosta golova i imali su jako malo poraza. Mislim da su upisali svega tri poraza, ali ipak je to makedonska liga. Držim da je Dinamo, a s tim se slaže i gostujući trener koji nas jako dobro poznaje, favorit. Ja prihvaćam tu ulogu međutim trebat ćemo to potvrditi na terenu u 180 minuta. Morat ćemo ozbiljno tome pristupiti i kroz dvije utakmice napraviti iskorak i podići formu', kazao je Čačić na konferenciji za medije.
Goce Sedloski je se nada da njegova momčad neće podleći pritisku te vjeruje da će pružiti dostojnu predstavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjesni smo protiv koga igramo, protiv jedne od najboljih momčadi na ovim prostorima. Znamo po što smo došli, neće biti lako. Znamo kako igra Dinamo, pratili smo ga i analizirali. Želimo se predstaviti u dobrom izdanju, a koliko će nam to suparnik dozvoliti, vidjet ćemo. Dinamo igra dosta ofenzivan nogomet pod vodstvom novog trenera Ante Čačića. Spremni smo na sve. Mislim da će dečki odraditi posao kako treba i da ćemo se dobro predstaviti", zaključio je.

Dinamo je veliki favorit

Dinamu je ovo prva utakmica u Europi ove sezone, a Škupi je, pak, već prošao jednu stepenicu. Pobijedili su kod kuće 3:0 gibraltarskog prvaka Lincoln Red Imps no ono što pokazuje njihove slabosti je poraz u uzvratu od čak 2:0. Nejaki Gibraltarci su zamalo anulirali prednost momčadi koju vodi bivši Dinamov nogometaš.
Modri već dugo nisu igrali europsku utakmicu u kojoj su bili veći favoriti nego što su ovog puta, a koliko se Čačićeva ekipa dobro nosi s takvim statusom vidjet ćemo večeras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu u tekstualnom prijenosu pratite na RTL.hr.

Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo