BARCELONI SAMO REMI PROTIV ATLETICA: / Messi zabio 700. gol, ali Madriđani su osvojili vrijedan bod i jako pomogli Realu

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Barcelona u ovom trenutku zaostaje jedan bod za prvoplasiranim Real Madridom koji ima i utakmicu više

30.6.2020.
23:58
Profimedia
VOYO logo

Barcelona je na Nou Campu odigrala 2-2 (1-1) s madridskim Atleticom i izgubila korak s Real Madridom u utrci za naslovom prvaka Španjolske, a tri od četiri pogotka pala su iz kaznenih udaraca, a jedini pogodak iz igre bio je autogol.

Image
STRAŠAN NASTUP NAJBOLJEG HRVATSKOG STRIJELCA U ŠPANJOLSKOJ LIGI: /

Zabio je svoj 11. i 12. pogodak u velikoj pobjedi

Real Madrid je tako ostao prvoplasirana momčad na tablici Primere, s jednim bodom više od Katalonaca, ali i utakmicom više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva puta vodili

Barcelona je prva povela protiv Atletica. U 11. minuti napadač madridske momčadi Diego Costa je skrenuo loptu u vlastitu mrežu nakon ubačaja Lionela Messija iz kornera. No, to vodstvo je stajalo na semaforu samo osam minuta.

U 19. je Atleticu dosuđen jedanaesterac nakon prekršaja Vidala na Carrascu. Najstrožu kaznu je izveo Diego Costa, ali golman Barce Ter Stegen mu je obranio. No, gosti su ponovno pucali taj jedanaesterac jer je VAR prosudio da je Ter Stegen prerano izašao s gola prilikom Costinog udarca. Taj je jedanaesterac izveo Saul i zabio za 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitiću sat vremena

S rezultatom 1:1 momčadi su otišle na odmor, a u nastavku je ponovno prva povela Barcelona.

Barcelona je do novog vodstva došla u 50. minuti, kad je dosuđen kazneni udarac za domaću momčad. Messi je 'panenkom' prevario Oblaka i postigao svoj 700. pogodak u karijeri, igrajući za Barcelonu i Argentinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico je i drugi put izjednačio iz kaznenog udarca u 62. minuti. Kao u prvom poluvremenu izborio ga je Carasco kojeg je nehotice srušio Semedo. Ter Stegen je pročitao udarac Saula, ali lopta mu je izmigoljila ispod ruke i završila u mreži.

Dokapetan hrvatske reprezentacije Ivan Rakitić počeo je utakmicu za Barcelonu, a na terenu je bio do 63. minute, kada je umjesto njega ušao Sergi Roberto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska prva liga, 33. kolo

Barcelona - Aletico Madrid 2:2 (11' Costa (a.g), Messi 49'; Saul 19', 63')

Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Pique, Lenglet, Alba, Busquets, Arturo Vidal, Rakitic, Riqui Puig, Messi, Luis SuarezAtletico Madrid: Oblak, Arias, Giménez, Felipe, Lodi, Llorente, Thomas, Saúl, Carrasco, Correa, Costa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 4' KRAJ UTAKMICE Barcelone je odigrala 2:2 s Atleticom na svom terenu i sada je u uistinu jako teškoj situaciji u borbi za naslov prvaka s Real Madridom.

90'+1' Mogli su gosti sada šokirati Barcelonu, ali Parteyjev udarac ide visoko iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

86' U igru je ušao Barcelonin vunderkind Ansu Fati, no pitanje hoće li imati dovoljno vremena da nešto uspije napraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' Barcelona ima 73% posjeda lopte u svojim nogama, a Atletico samo 27%, no ta prednost se ne manifestira pretjerano učinkovitim stvarima na travnjaku.

80' Messi je ubacio iz slobodnog udarca, Busquets pucao glavom, ali ne pogađa okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' Barcelona pokušava udarcima iz daljine. Opet je pucao Vidal, ali ponovno nije precizan.

73' Sada je Atletico zaprijetio preko Joaa Felixa, ali pucao je u Ter Stegena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' Prilika za Barcelonu. Vidal je pucao s ruba šesnaesterca nakon brze akcije, ali Čileanac nije bio precizan.

63' Gotova je utakmica za Rakitića. Setien ga je odlučio povući iz igre i umjesto njega uvesti Sergi Roberta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' Barcelona je imala vodstvo tek nešto manje od 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' GOL Atletico je izjednačio. Drugi gol je postigao Saul i to ponovno iz jedanaesterca.

55' Trener Barcelone Setien još nije napravio niti jednu zamjenu, no Antoine Griezmann i Ansu Fati se zagrijavaju pa uskoro možemo očekivati njihov ulazak u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' To je argentinskom čarobnjaku bio 700. gol u profesionalnoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' GOL Barcelona ponovno vodi. Messi je zabio za 2:1 iz jedanaesterca koji je dosuđen nakon Felipeovog faula na Suarezu.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Ovako izgleda dio tribina na stadionu u Barceloni

La Liga / Cordon Press Cordon Press,Image: 537708768, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

45' Gotovo je prvo poluvrijeme na Camp Nou.

45' Izgledna prilika za Atletico. Carrasco je izazvao kaos u šesnaestercu Barce nakon izvrsnog prodora, ali Pique je uspio bokirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' Sada je Oblak imao posla. Messi je pucao, Partey je skrenuo loptu, a Atleticov vratar krajnjim naporima izbio iznad prečke.

40' Barcelona izgleda bezidejno kad Messi nema loptu u svojim nogama, pogotovo je to vidljivo kad igraju protiv čvrste momčadi poput Atletica.

35' Sada je žuti karton dobio Saul. Suci su mu dodijelili javnu opomenu nakon čvršćeg starta na Messiju.

29' Novi pokušaj Messija, ali sada je bio puno neprecizniji.

22' Odlična prilika za Barcelonu, Messi je pucao nakon karakterističnog prodora, ali pogađa vratnicu.

19' O jedanaestercu iz kojega je Atletico izjednačio još će se puno pričati. Ter Stegen je izašao s linije, ali nije to bilo ništa pretjerano i sudac je neko vrijeme morao slušati prigovore Katalonaca.

19' GOL Atletico je izjednačio. Imali su gosti još jednu priliku iz penala jer je VAR prosudio da je Ter stegen prerano izašao s gola prilikom Costinog udarca. Sada je jedanaesterac izveo Saul i zabio za 1:1.

16' Luda utakmica u Barceloni. Atletico je sada mogao izjednačiti, imali su jedanaesterac nakon prekršaja Vidala na Carrascu. Najstrožu kaznu je izveo Diego Costa, ali Ter Stegen brani.

11' GOL Barcelona vodi! Diego Costa je skrenuo loptu u vlastitu mrežu nakon ubačaja Lionela Messija iz kornera.

8' Najopasniji pokušaj Barcelone. Rakitić je dobio duel s Parteyjem i opasno pucao s ruba šesnaesterca, ali Oblak brani.

5' Atletico je polagano počeo preuzimati kontrolu nad utakmicom. Simeonovi igrači čvrsto stoje na terenu i taktički se izvrsno postavljaju. Barca ne može razviti svoju igru.

1' Barcelona je odmah krenula svim snagama u napad, Suarez je pucao nakon Messijevog prodora, ali to Oblak zaustavlja.

1' Počela je utakmica u Barceloni.


21.55 Dokapetan Vatrenih Ivan Rakitić počet će utakmicu u prvih 11 Barcelone.


Nogometaše Barcelone u 33. kolu Prve šanjolske nogometne lige očekuje jako težak ispit, utakmica protiv Atletico Madrida u kojoj moraju pobijediti ako žele zadržati korak za Real Madridom u borbi za naslov prvaka.

Real u ovom trenutku ima dva boda prednosti na drugoplasiranom Barcelonom, koja je kiksala u prošlom kolu protiv Celte, ali i jednu utakmicu više.

Setien u nezahvalnoj poziciji

Utsakmica je to koja bi mogla odlučiti sudbinu trenera Barcelone Quiquea Setiena koji je s tom momčadi već dva puta kiksao otkako se nogomet vratio nakon stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Goal je u ponedjeljak objavio da ga jedino mogu spasiti osvajanje prvenstva i Lige prvaka, a prvo će biti gotovo nemoguće ako ne pobijedi večerašnjeg protivnika.

Atletico je trećeplasirana momčad u Španjolskoj, s velikih 11 bodova zaostatka za Barcom, ali i samo jednim bodom više od četvrte Seville tako da će momčad Diega Simeonea učiniti sve da Kataloncima pomrsi račune.

Rezultati by SofaScore

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo