[FOTO] AZERBAJDŽAN - HRVATSKA 1: / 1; Vatreni nisu uspjeli uzeti bodove u Bakuu; Azeri su nam zabili neshvatljiv gol

Image
Foto: PIXSELL

Vatreni u Bakuu ipak nisu uspjeli uzeti bodove protiv Azerbajdžana, iako su nakon prvih 45 minuta imali vodstvo 1:0

9.9.2019.
19:52
PIXSELL
VOYO logo

Kvalifikacije za Euro 2020.; 5. kolo skupine E; Baku, Bakcell Arena

AZERBAJDŽAN - HRVATSKA 1:1

Strijelci: 0:1 Luka Modrić (11'), 1:1 Kalilzade (72.)

AZERBAJDŽAN (4-2-3-1): Balajev - Pašajev, Medvedev (c), Mustafazade, Krivotsjuk - Garajev, Hüsejnov - Emreli, Nazarov, Rahimov - Šejdajev

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA (4-2-3-1): Livaković - Barišić, Vida, Lovren, Bartolec - Modrić, Brozović - Perišić, Vlašić, Rebić - Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska nogometna reprezentacija u svom je petom nastupu u skupini E kvalifikacija za EURO 2020. na gostovanju kod Azerbajdžana u Bakuu odigrala samo 1-1 (1-0).

Image
NA STRANU REMI PROTIV AZERBAJDŽANA, VIŠE OD TOGA BOLI JEDNA DRUGA STVAR: /

'Tako nešto se više ne smije događati'

Image
NA STRANU REMI PROTIV AZERBAJDŽANA, VIŠE OD TOGA BOLI JEDNA DRUGA STVAR: /

'Tako nešto se više ne smije događati'

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni odlično započeli utakmicu, međutim...

Svjetski doprvaci odlično su započeli susret i poveli u 11. minuti iz kaznenog udarca kojega je realizirao kapetan i slavljenik Luka Modrić. Švicarski sudac Schaerer dosudio je kazneni udarac za Hrvatsku nakon što je domaćeg braniča Krivocjuka, u želji da odbije loptu ispred Petkovića, lopta pogodila u nadlakticu. Hrvatski kapetan, koji je u ponedjeljak proslavio 34. rođendan, bio je siguran izvođač s bijele točke.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Azeri zabili zbunjenoj obrani Hrvatske

Međutim, Azeri su uspjeli poravnati u 72. minuti preko Tamila Kalilzadea. Prošetao se Jurčevićev jocker s klupe Kalilzade kroz obranu Vatrenih, Lovren je loše reagirao, kao i ostali. Kalilzade je bio uzeo loptu na lijevoj strani, prošao kraj Brozovića, Bartoleca i Lovrena te hladno poslao loptu kraj Livakovića za delirij na polupraznom stadionu u Bakuu. Nevjerojatno kako su Vatreni ispali smiješni prilikom izjednačujućeg gola, poput kakvih amatera...

Balajev je odlično branio za Azerbajdžan

Odmah nakon pogotka Hrvatska je preko Rebića imala dvije sjajne prilike za povećanje vodstva, ali se azerbajdžanski vratar Balajev istaknuo s dvije vrhunske obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imali smo svoje prilike, ali...

Nakon vrlo dobrih prvih pola sata, igra Hrvatske je pala, a domaći su osjetili kako im se pruža prilika za pozitivan rezultat. U drugom poluvremenu Azeri su bili aktivniji, a prijetnje izjednačenjem ispunili su u 72. minuti.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasjeli smo na prvu poziciju, ali Mađari večeras igraju sa Slovačkom

Hrvatska je i ovim bodom zasjela na vrh ljestvice sa 10 bodova iz pet susreta, slijede Mađarska s devet te Wales i Slovačka sa po šest bodova, a sve te tri reprezentacije odigrale su po četiri susreta. Azerbajdžanu je ovo prvi osvojeni bod u ovim kvalifikacijama te je i dalje uvjerljivo posljednji.

Od 20.45 sati u ovoj skupini će u Budimpešti igrati Mađarska i Slovačka. Plasman na EURO izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeću utakmicu Hrvatska će igrati 10. listopada protiv Mađarske u Splitu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOTOVA JE UTAKMICA

90' - Sudačka nadoknada je 4 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Vatreni su ostali bez energije, imaju sad loptu u svojim nogama, ali sve su to jalovi pokušaji.

86' - Rebić je izašao, Oršić je ušao u debiju za Vatrene, u drugoj utakmici nakon poziva u reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - Zaplivao je sada Balajev i nokautirao Rahimova, a naši nogometaši nisu uspjeli iskoristiti neopreznost u domaćim redovima i Vida škaricama nije zabio. Napad je za Azere.

76' - Zamjena u momčadi Hrvatske! Prisiljen je raditi zamjenu Zlatko Dalić, pa će tako nakon primljenog gola u igru ući Josip Brekalo na desnu stranu umjesto Karla Bartoleca. Vatreni imaju još petnaestak minuta da vrate vodstvo i osiguraju pobjedu u Bakuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - Kakav gol za Azerbajdžan. Prošetao se Jurčevićev jocker s klupe Kalilzade kroz obranu Vatrenih, Lovren je loše reagirao, kao i ostali i evo 1:1. Kalilzade je uzeo loptu na lijevoj strani, prošao kraj Brozovića i Lovrena te hladno poslao loptu kraj Livakovića za delirij na polupraznom stadionu u Bakuu. Moramo pritisnuti jer ćemo 'loviti' taj bod. Ovo nije dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Borna Barišić je opravdano dobio žuti karton nakon grubog starta nad nogometašem Nikole Jurčevića.

67' - Nema gola, zaleđe je suđeno. Vidjelo se to iz aviona. Igrač Azerbajdžana je bio nekih dva, tri metra u zaleđu iza Barišića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Otvoreni gard momčadi Nikole Jurčevića u nastavku susreta. Nemaju straha nogometaši Azerbajdžana, pakleno su opasni. Moramo zabiti taj drugi gol da smirimo situaciju.

61' - Potpuno drugačija atmosfera u nastavku susreta, Azerbajdžan je opasniji, konkretniji. Evo sad i pokušaja Petkovića, blizu je to otišlo vratnice, po podu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Prvi korner za Hrvatsku u nastavku. Ništa o toga, samo novi korner. Brozović je ubacio u gužvu, ali najbliži je Medvedev koji to čisti.

53' - Evo sad Azera u napadu, prohujala je ta lopta uz gol Livakovića ali je otišla u korner za Nazarova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' - Hrvatska ima napad, ide ta lopta od noge do noge.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME: Vatreni su dominirali u prvom dijelu, u prvih 15 minuta prikazali su jedan atomski, brz nogomet, s posjedom i visokim pritiskom prema naprijed. No, nakon toga Azeri su se sve više i više opuštali i imali nekoliko dobrih prilika, isto kao i Hrvatska nakon gola. Nadamo se kako ćemo u drugom poluvremenu Vatreni zabiti taj još jedan gol za mirnih 2:0.

45' - Ipak je pucao Ivan Perišić lijevom nogom, ali otišlo je to daleko iznad gola.

44' - Evo prekršaja u dobroj poziciji za Hrvatsku. Izborio je to Luka Modrić na dvadesetak metara od gola, malo s desne strane. Petković to nije iskoristio.

42' - Opalio je prekrasno Nikola Vlašić, a golman domaćih još je jednom bravurozno obranio dobar šut. Perišić je išao prema lopti i malo 'vratio' Balajevu za izlazak na Vidu te napravio faul.

40' - Nazarov je ispremiješao našu desnu stranu, a Husejnov je opalio snažno, ali bez uspjeha.

38' - Pogodio je sada Balajev rukama Domagoja Vidu, ali išao je na loptu golman Azerbajdžana i nije tu bilo nikakve namjere za avantualni kazneni udarac za Azere. Vida će samo nakratko napustiti teren da liječnici provjere je li lakat domaćeg golmana preživio sudar, ali nema nikakvog straha da nije. Čista mjera predostrožnosti.

Galerija

36' - Bartolec je sad bio na Šejdajevu na lijevoj strani kaznenog prostora, ali obranila se Hrvatska. Ne uljeva ovih 1:0 baš povjerenje.

33' - Šejdajev je sad pokazao koliko je opasan i pakleni igrač, sletio se sad s desne strane u kontru i tukao iz kosa s nekih 13 metara, odlično je to obranio Livaković. Šejdajev je na sličan način zabio u onoj prvoj utakmici u Zagrebu na otvaranju kvalifikacija za Euro.

26' - Azerbajdžan nema ideju kako organizirati napad. Uglavnom se to svodi na pokušaje ubacivanja lopte naprijed, pa ako Emreli i Šejdajev stignu. No, oni ne stižu, brži su od njih igrači Hrvatske.

22' - Mirno Vatreni igraju od noge do noge. Barišić se ubacuje po toj lijevoj strani, evo sad udarca Nikole Vlašića s nekih 17 metara. Dobro je to bilo. Bravo Niksi... Išla je lopta u same rašlje, ali odlično je još jednom obranio azerbajdžanski golman koji je danas u odličnom izdanju. Hrvatska napada, Hrvatska ima dominaciju i inicijativu. Žele naši junaci što prije završiti ovaj dvoboj.

18' - Livaković je sad obranio pokušaj Azerbajdžana. Zaleđe je ipak, ali opasno je ovo bilo. Opasni su Azeri u tim ubacivanjima prema naprijed.

13' - Hrvatska ne staje, Vatreni su se bacili na glavu! Imao je Rebić 1 na 1 situaciju, ali opet je Balayjev izašao kao pobjednik. Odlično igraju 'vatreni', Azerbajdžan nije prešao centar u nastavku. I opet Rebić napada, neumorni Rebić... Imao je novu 1 na 1 situaciju, ali ovaj Balajev je zasad apsolutni heroj Azera.

Galerija

11' - GOOOL: Luka Modrić mirno je uzeo loptu i tukao u desni kut golmana Balajeva, svoju lijevu stranu. Balajev je pročitao Lukinu namjeru, ali nije imao nikakve šanse za obranu.

10' - Penal za Vatrene. Bruno Petković je pokušao prebaciti loptu preko Krivotsjuka koji je na kraju igrao rukom, a sudac je sudio penal. Evo šanse za 1:0.

8' - Vatreni su uzeli loptu u svoje noge i pletu mrežu oko zida Azerbajdžanaca. Perišić se sad ubacio tamo u sredinu na 16 metara. Dodao je na lijevu stranu, ali čisto to obrana Azera.

5' - Bruno Petković je sad na travnjaku, Azeri su agresivno otvorili utakmicu, prvo je nastradao Vida, a nakon njega dva puta je već na travnjaku bio Petković. Sudac upozorava Azerbajdžance da se smire, da im se takva agresija neće isplatiti.

5' - Kakav udarac Luke Modrića! Tukao je kapetan Hrvatske s nekih 20 metara negdje po sredini, nije bilo lako obraniti to Balajevu s obzirom da je lopta mijenjala smjer, ali nekako ju je uspio ukrotiti.

4' - Nakon jedne gužve u kaznenom prostoru Domagoj Vida je dobio jedan nezgodni udarac u glavu. Ukazuje mu se pomoć, bit će to sve u redu. Doktor Vatrenih Baktijarević mu pomaže, gleda situaciju s njegovom glavom.

3' - Visoki pritisak Vatrenih odmah na otvaranju utakmice.

1' - Počela je utakmica. Hrvatska se mirno dodaje u zadnjem redu. Od noge do noge. Inače, Dalić je pripremu ovog dvoboja iskoristio za razgovor s igračima, kako bi ih psihički još bolje spremio za Azere. "Nema opuštanja", bila je poruka izbornika Dalića svojim igračima.

17.59 - Večerašnji dvoboj igra se na Bakcell Areni, stadionu izgrađenom 2012. godine. Kapacitet mu je 11.000 gledatelja, a osim što ovdje igra azerbajdžanska reprezentacija, Bakcell Arena je ujedno i dom Neftchija.

17.57 - Stadion je na nogama, svi su se ustali na himnu Azerbajdžana.

17.56 - Na redu su himne. Prva se svira "Lijepa naša". Ustanite dame i gospodo i zapjevajte s našim igračima.

17.30 - Mate Bilić, također sukomentator na NOVA TV, rekao je za Brunu Petkovića "kako je to igrač kojeg smo čekali".

17.28 - Trener Dinama Nenad Bjelica sukomentator je na NOVA TV uoči dvoboja: "Brozović i Modrić bi se trebali nadopunjavati i čuvati si leđa u tim izlascima. I ostali igrači poput Vlašića i Barišića, kao i ostali mladi igrači, idealni su za ovu formaciju Zlatka Dalića 4-2-3-1.

17.24 - "Moramo zaboraviti Trnavu jer nas čeka nova utakmica. Naš cilj se zna, a to su tri boda. U Bakuu smo prije par godina odigrali s Azerima 0:0, pa moramo biti oprezni. Respektiramo ih, ali puno se više u ovom dvoboju pita nas. Moramo krenuti isto kao u Trnavi, agresivno. Trebamo maksimalno shvatiti ozbiljno ovaj dvoboj i vratiti se u domovinu s punim plijenom", kazao je stoper Domagoj Vida za Novu TV uoči Azerbajdžana.

Bliži se trenutak utakmice u Bakuu između Azerbajdžana i Hrvatske. Sve je već rečeno o ovoj utakmici. Vatreni su favoriti, iako sastav Nikole Jurčevića nije za podcijenjivanje. Bitno za naglasiti da sudbinu odlaska na Euro držimo u svojim rukama. Pobjeda protiv Azerbajdžana bila bi golemi korak prema Euru, iako ni bod ne bi bio tragičan.

Galerija

Čak i u slučaju poraza Hrvatska bi i dalje sve imala u svojim rukama, no o takvom raspletu nitko ni ne razmišlja, pogotovo ne nakon veličanstvenog izdanja prošloga petka u Trnavi protiv Slovačke. U slučaju pobjede, Hrvatska bi napravila veliki korak prema plasmanu na Euro i susret s Mađarima na Poljudu 10. listopada bio bi odlučujući za prvu poziciju, naravno pod uvjetom da danas Mađari pobijede Slovake na svom travnjaku.

U slučaju današnjeg poraza Mađarske a pobjede Hrvatske, naša bi se reprezentacija s 12 bodova instalirala na prvu poziciju u skupini E i kao vodeća u grupi dočekala Mađarsku u Splitu, a eventualnom pobjedom u tom dvoboju, u takvoj situaciji, praktički bi izborila plasman na Euro, dva kola prije kraja kvalifikacija.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo