utakmica protiv mađarske / Sve je spremno za spektakl na Poljudu: Split pod blokadom policije, evo nekoliko važnih uputa za navijače

Navijačima se savjetuje da na utakmicu ne dolaze svojim vozilima jer neće imati gdje parkirati

10.10.2019.
9:34
VOYO logo

 U Splitu se u četvrtak očekuje veliki broj navijača za kvalifikacijsku utakmicu nogometnih reprezentacija Hrvatske i Mađarske u 21 sat na Poljudu, a splitska policija je jutros dala upute onima koji se zateknu u gradu i izvijestila o regulaciji prometa.

Kako se navodi u priopćenju - osim za vozila policije, vozila s propusnicom i za stanare - od jutros u 7 sati uspostavljena je blokada prometa u ulici VIII. mediteranskih igara i to kod ulaza na parkiralište bazena Poljud, kod ugostiteljskog objekta "Hemingway" te na raskrižju ulice VIII. mediteranskih igara i ulice Sedam Kaštela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 7.45 sati u ulici Put Lore su uspostavljeni blokadni punktovi, te je od rotora do TC Lidl u cijelosti onemogućen promet. Blokada prometa bit će uspostavljena sve do završetka osiguranja.

Osim za vozila HV-a, policije, stanara i javnog prijevoza od 16,30 sati će se uspostaviti blokada prometa u ulici Zrinsko-Frankopanskoj - od raskrižja s ulicom Hrvatske mornarice do ulaza u Loru, te u ulici Put Supavla - od raskrižja s ulicom Put Brodarice, navedeno je u priopćenju policije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još jednom upozoravamo vozače da svoja vozila ne ostavljaju na mjestima gdje je zabranjeno zaustavljanje i pakiranje. Prometni redari će, zajedno s policijskim službenicima danas sankcionirati vozače nepropisno parkiranih vozila posebno u ulicama Zrinsko-Frankopanska, Hrvatske mornarice, Sedam Kaštela i Put Supavla, te će vozila za koja budu postojali uvjeti za premještanje, biti premještena. Ovo se ujedno odnosi i na nepropisno parkirana vozila po sredini kolnika naprijed navedenih cesta", naveli su iz splitske policije.

S obzirom da je u poslijepodnevnim satima na gradskim prometnicama i inače pojačan promet i dolazi do gužvi, a danas se očekuju dodatne gužve u prometu, policija Splićanima i gostima savjetuje da ako planiraju doći na utakmicu, na vrijeme krenu prema stadionu Poljud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preporučuje i da, ako su u mogućnosti, koriste javni prijevoz, kako bi izbjegli stvaranje većih gužvi i zastoja u prometu.

Splitska policija također upozorava posjetitelje da svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona Poljud i u široj zoni oko stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato im savjetuju da ukoliko na utakmicu dolaze osobnim vozilom, parkiraju ga na parkiralištima u drugim dijelovima grada, te pješke ili javnim prijevozom dođu do stadiona. 

Sve sudionike u prometu mole za dodatno strpljene i oprez ukoliko dođe do stvaranja većih gužvi i zastoja, posebno ako bude postojala potreba za zatvaranjem određenih dijelova prometnica na području Grada Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molimo građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu, kako bi javno okupljanje proteklo  bez izgreda", poruka je iz splitske policije.

Božinović: ''Policija učinila sve da utakmica Hrvatska-Mađarska protekne u redu''

Policija je učinila sve što je potrebno da večerašnja kvalifikacijska nogometna utakmica UEFA EURO 2020 između reprezentacija Hrvatske i Mađarske na splitskom Poljudu protekne u redu, izjavio je u četvrtak u Splitu potpredsjednik  Vlade ministar unutarnjih poslova  Davor Božinović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Imam puno povjerenje u naše policijske snage, u iskustvo naših rukovoditelja i siguran sam da će se sve napraviti, i do sada se napravilo sve, kako bi i ovaj sportski događaj prošao u redu", izjavio je novinarima Božinović, koji je u Splitu bio na potpisivanju Ugovora o nabavi vatrogasnih vozila za gradove i općine Splitsko-dalmatinske županije, u ukupnoj vrijednosti oko 37 milijun kuna.

Dodao je kako policija sve ove dane, ali i godine, pokazuje da je vrlo učinkovita u rješavanju svih situacija koje se tiču javnog reda, mira i sigurnosti građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitska je policija ranije danas izvjestila da je jučer, dan prije utakmice na  Poljudu, ukupno privedeno 24 osobe, među kojima su 23 hrvatska državljanina i jedan mađarski državljanin, uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Od toga tri osobe su uz optužni prijedlog privedene na nadležni prekršajni sud.

Među privedenima sedam osoba je kriminalistički obrađeno i prekršajno prijavljeno zbog postojanja sumnje u preprodaju ulaznica, a od tih osoba oduzeto je 11 ulaznica, rekli su iz splitske policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući to ministar Božinović je kazao da je policija djelovala promptno.

"Mogu zaključiti da je policija djelovala vrlo promptno i da je riješila sve te slučajeve i u tom se ogleda efikasnost i visok stupanj profesionalnosti  hrvatske policije.  Ne možete predvidjeti svaku situaciju, pogotovu kada se radi o nekakvim individualnim interakcijama između ljudi, ali je bitno da postoji služba koja je u stanju odmah uočiti, po dojavi izaći na intervenciju i riješiti je na zadovoljstvo svih odnosno, u cilju zaštite javnog reda i mira", dodao  je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit je li među sedam osoba koje su prekršajno prijavljeno zbog preprodaje ulaznica za utakmicu Hrvatska-Mađarska nalazi i osoba koja je prodavala MUP-ovu ulaznicu, Božinović je kazao da o tomu traju izvidi.

"Koliko sam informiran traju ti izvidi i o tomu sam nešto jučer govorio; i kad budu privedeni, odnosno kada se bude moglo nešto više o tomu iskomunicirati, budite sigurni  da ćete dobiti informaciju," naglasio je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan ima li novih saznanja o istrazi u vezi s počiniteljima crtanja svastike na travnjaku Poljuda prije četiri godine, kada je Hrvatska nogometna reprezentacija u lipnju 2015. igrala protiv Italije, kratko je rekao da je obrada u tijeku.

"Koliko je meni poznato obrada je u tijeku, ja više od toga niti mogu niti smijem znati a kada bude nekih novih momenata i o tome će se javnost izvijestiti", rekao je ministar Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za problem huliganstva na sportskim događanjima Božinović je rekao da je to "kompleksna tema koja iziskuje sistematski pristup, i o tomu se ozbiljno razgovara i razmatramo."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo