URUŠAVA LI SE PROJEKT ŠAMPIONSKE RIJEKE? / 'Živimo od prodaje igrača. Ako dođu nemoralne ponude...'

Image

Predsjednik Rijeke Damir Mišković nakon nedavne je utakmice protiv Dinama (1-1) zbog nezadovoljstva suđenjem podnio ostavku na sve funkcije u Hrvatskom nogometnom savezu (HNS).

21.12.2016.
16:41
VOYO logo

U razgovoru za Goal.com još je jednom pojasnio svoj manevar, odnosno podnošenje pa povlačenje ostavke.

Image
ŠAMPIONSKA RIJEKA U DRUŠTVU REALA: /

Izabranici Matjaža Keka obaraju rekorde i izluđuju dinamovce

Image
ŠAMPIONSKA RIJEKA U DRUŠTVU REALA: /

Izabranici Matjaža Keka obaraju rekorde i izluđuju dinamovce

'Suci moraju imati veće plaće'

"To je bio moj signal da na neke stvari počenom gledati drugačijim očima, da neke stvari probamo učiniti još boljima u hrvatskom nogometu. To nije imalo veze s derbijem, pa ni s Rijekom, te stvari već dugo predlažem. Nama treba reorganizacija svih komisija, sudačke organizacije, a trebamo i pomladiti kadar unutar HNS-a. Također, svi skupa moramo privući još više sponzora. Već dugo priželjkujem ozbiljniju reorganizaciju sudačke komisije, naši suci moraju biti na većoj platežnoj moći. Oni ne smiju ovisiti o tome hoće li suditi jednu ili dvije utakmice mjesečno. Za tako ozbiljnu i odgovornu funkciju suci moraju biti bolje plaćeni. Pa ako nogometaši zarađuju tako velik novac, onda bi više trebali zaraditi i suci", iznio je mišljenje Mišković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka je jesenski dio prvenstva završila na prvom mjestu sa šest bodova prednosti ispred Dinama. No, unatoč lovu na prvo mjesto, trener Matjaž Kek bi tijekom zime mogao ostati bez nekoliko važnih karika.

"Mi živimo od prodaje igrača, drugih prihoda nemamo. Iskreno se nadam da neće biti puno prodaje, ali ako bude nemoralnih ponuda, zašto ti igrači ne bi otišli? Mi nemamo druge izvore novca, praktički ništa ne dobivamo od TV prava, pa ni od kladionica. Tako da nam je ovo jedini način za zaradu. Dobro se predstaviti, još bolje igrati, a onda prodavati igrače. Ja bih volio da igrači u klubovima ostanu po 3-4 godine, ali takve su stvari u Hrvatskoj praktički nemoguće", istaknuo je prvi čovjek Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kantrida? Tek ćemo vidjeti'

Još jednom je objasnio i zašto je zapela izgradnja nove Kantride.

"Prvo se mora napraviti Gradski urbanistički plan, pa tek kada to bude gotovo, moramo vidjeti što se na Kantridi može još izgraditi uz stadion. Jasno je da uz novi stadion moramo imati i druge sadržaje. Kada saznamo što se sve od drugih sadržaja smije graditi tamo, onda ćemo krenuti i potragu za investitorima. Ako će se uz stadion moći graditi još nešto, onda neće biti nikakvih problema, ali prvo se mora napraviti GUP, tek onda ćemo vidjeti što i kako dalje", rekao je Mišković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo