KORONA POHARALA TOTTENHAM / Upitno održavanje ključne utakmice s Rennesom; Hoće li Majer u Londonu prezentirati genijalnost?

Image
Foto: Profimedia

Najmanje šest igrača i dva trenera Tottenhama pozitivni su na koronavirus. To su Son Heung-min, Lucas Moura, Bryan Gil, Ben Davies, Emerson Royal i Cristian Romero te članovi stožera Cristian Stellini i Ryan Mason. Hoće li Lovro Majer imati priliku pokazati genijalnost i londonskim nogometnim zaljubljenicima? Trebao bi, ali nitko to ne jamči

7.12.2021.
14:40
Profimedia
VOYO logo

Večeras se nastavljaju uzbuđenja u Ligi prvaka koja će trajati do sutra navečer, a nakon toga slijede uzbuđenja u Europskoj ligi, kao i u Konferencijskoj.

Image
PRED SUSRET S REALOM /

Predsjednik Intera otkrio što će biti s Perišićem i Brozovićem

Image
PRED SUSRET S REALOM /

Predsjednik Intera otkrio što će biti s Perišićem i Brozovićem

Derbi u Londonu s Majerom na terenu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo u potonjoj bi se trebao igrati derbi, utakmica Tottenham Hotspura i Rennesa Lovre Majera. Međutim, pitanje je hoće li se taj dvoboj uopće i odigrati. Naime, koronavirus je izazvao kaos u Tottenhamu, i to dva dana pred ključni meč, pišu engleski mediji. Lovro Majer, genijalac koji je oduševio čitavu Francusku, pod povećalom je engleskih ljubitelja nogometa. No, upitno je sad hoće li Englezi imati priliku vidjeti na djelu mladića koji igra nogomet karijere u ovim trenucima...

Intenzivno razdoblje za Spurse

"Tottenhamove planove za intenzivno razdoblje utakmica povrijedila je epidemija koronavirusa u klubu. Brojni igrači prve momčadi i dva člana stručnog stožera bili su pozitivni prije daljnjih PCR testova u utorak", javlja novinska agencija PA, a prenosi BreakingNews.ie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S utakmicom Europske konferencijske lige protiv Rennesa u četvrtak, a zatim utakmicama Premier lige u Brightonu i Leicesteru, pripreme Spursa će izgleda biti ozbiljno pogođene i pitanje je mogu li se problemi svi zaobići, pišu strani mediji.

Spursi moraju dobiti Rennes

Spursi, naime, u četvrtak dočekuju Rennes u zadnjem kolu skupine Konferencijske lige i moraju pobijediti rasterećenu te sigurno prvoplasiranu momčad senzacionalnog Lovre Majera ako žele dočekati proljeće u Europi. Tottenham ne može uloviti Rennes, ali da bi prošao dalje u natjecanju, nije mu dovoljna samo pobjeda protiv francuske momčadi. Vitesse u isto vrijeme na svom terenu ne smije pobijediti Muru...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epidemija potisnula kalkulacije

Međutim, epidemija korone u Tottenhamu potisnula je kalkulacije oko preživljavanja u Europi. Najmanje šest igrača i dva trenera Tottenhama pozitivni su na koronavirus. To su Son Heung-min, Lucas Moura, Bryan Gil, Ben Davies, Emerson Royal i Cristian Romero te članovi stožera Cristian Stellini i Ryan Mason. U klubu će danas obaviti dodatna testiranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Propisi su jasni, Tottenham još ima 18 zdravih, ali...

Prema propisima krovne organizacije nogometa u Europi, UEFA-e, ako nogometni klub ima 13 nezaraženih igrača, uključujući i golmana, na A popisu koji su prijavili uoči sezone, tada mora odigrati utakmica. Tottenham na spomenutom popisu ima 24 igrača, dakle, trenutno ih je ostalo 18 zdravih, pa je utakmica na rasporedu i dalje. No, pitanje je kako će se situacija odvijati u narednim danima, pa se spominje kako si Tottenham mogao tražiti i odgodu ligaškog gostovanja kod Brightona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidjeli su u Tottenhamu i sami kako su utakmice protiv Aston Ville i Fulhama otkazane prošle sezone zbog Covid-19, dok su dva igrača objavila lažno pozitivne rezultate na testu bočnog protoka ranije ovog termina, ali su kasnije odobreni za igranje negativnim PCR testom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef prve momčadi Antonio Conte nadat će se da će se nešto slično ponoviti i da nema više pozitivnih testova pred kriznim razdobljem. No, želje su jedno, a realnost sasvim drugačija.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo