Rat u Ukrajini / Uništen teren za trening Shaktara Darija Srne: Rusi pogodili kompleks tijekom granatiranja

Image
Foto: Profimedia

Šahtarov trening kamp u blizini Kijeva pogođen je tijekom granatiranja ruske vojske.

4.4.2022.
21:30
Profimedia
VOYO logo

Momčad Šahtara ne igra u Donjecku nakon eskalacije rusko-ukrajinskog rata 2014., a od 2020. preselili su se u Kijev. Naš Darijo Srna godinama je nosio kapetansku vrpcu na dresu Šahtara iz Donjecka, a loše vijesti za klub ne prestaju stizati.

Ukrajinsko nogometno prvenstvo prekinuto je 24. veljače, istoga dana kada je počela invazija ruske vojske na teritoriju Ukrajine. Shaktar je bio na prvom mjestu prvenstva ispred Dinamo Kijeva, a pitanje je hoće li se nastaviti ovogodišnje prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA je omogućila svim nogometašima koji igraju u ruskim, bjeloruskim i ukrajinskim klubovima da potpišu ugovore s drugim klubovima, a neki su i iskoristili tu mogućnost. 

Bombardiran trening kompleks Shaktara

Šahtarov trening kamp u blizini Kijeva pogođen je tijekom granatiranja ruske vojske. Jedna granata pogodila je teren za trening, a još jedna je pala na prostoriju s opremom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trenutku bombardiranja nije bilo prisutnih osoba, tako da nema ozljeđenih u incidentu. Stručnjaci za eksplozivne uređaje uklonili su nastalu štetu, a prostor za treniranje ponovno je osposobljen. Ipak, za očekivati je da još neko vrijeme neće biti u upotrebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo