UKRAJINCI RASTUŽILI SRNU I VIDU: / Hrvatska bez direktnog plasmana na Euro, slijedi obračun sa Slovenijom

Image

Hrvatska futsal reprezentacija nije uspjela izboriti direktan plasman na Europsko prvenstvo 2018.

11.4.2017.
20:03
VOYO logo

Hrvatskoj vrsti je za direktan plasman na četvrti uzastopni EURO trebao barem bod, a sada će vizu za Sloveniju morati potražiti u dodatnim kvalifikacijama.

'Mini vatreni' su poveli u 12. minuti golom Franka Jelovčića, no dvije minute kasnije izjednačio je Mikola Biloserkivec. Pobjednički pogodak, koji je Ukrajincima donio prvo mjesto u skupini i plasman na europsku smotru, zabio je Volodimir Razuvanom tri minute prije kraja susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je na otvaranju susreta zaigrala bez suviše rizika svjesna kako i remi donosi prvo mjesto. Domaćin je bio aktivniji i agresivniji i u prvih 10 minuta imao je nekoliko prilika.

Prvu pravu priliku Hrvatska je u 12. minuti pretvorila u vodstvo. Franko Jelovčić je sjajnim potezom 'slomio' svog čuvara i potom udarcem pod gredu svladao Jevgena Ivanjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Ukrajina je izjednačila dvije minute kasnije. Serhij Zhurba i Mikola Biloserkivec su dvostrukim proigravanjem izbacili cijelu našu obranu, a Biloserkivec je matirao Ivu Jukića. Domaćin je do kraja poluvremena mogao okrenuti rezultat, a najbolju priliku imao je Zhurba koji je 1:40 prije kraja izašao sam ispred Jukića, no hrvatski vratar je odlično reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku susreta stanje na terenu nije se bitnije promijenilo. Ukrajina je pritiskala i tražila pogodak koji bi je odveo u Sloveniju, dok je Hrvatska sigurno čuvala remi. Najbolju priliku naši igrači su imali deset minuta prije kraja susreta kada je Tihomir Novak uzdrmao okvir gola. Ipak, tri minute prije kraja susreta Ukrajina je izvela brzu akciju koju je lijepim pogotkom okončao Razuvanov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U preostalom vremenu hrvatski izbornik Mato Stanković je povukao vratara kako bi dobio igrača više u polju, međutim nismo uspjeli izjednačiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajina je na koncu osvojila prvo mjesto u skupini s devet bodova, Hrvatska je druga sa šest bodova, Belgija na trećem mjestu ima tri boda, a Crna Gora je posljednja bez bodova.

Hrvatska futsal reprezentacija je do sada nastupila na pet europskih prvenstava. Do sada najbolji rezultat ostvarila je 2012. godine osvojivši četvrto mjesto na turniru koji je organiziran u našoj domovini. Četiri godine kasnije ispali smo u četvrtfinalu, a u grupi smo zapeli na posljednjoj europskoj smotri u Srbiji 2016. godine, te u Španjolskoj 1999. i Rusiji 2001.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


REZULTATI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. kolo - utorak, 11. travnja Ukrajina - HRVATSKA 2-1 Crna Gora - Belgija 1-2

2. kolo - nedjelja, 9. travnja HRVATSKA - Belgija 6-1 Ukrajina - Crna Gora 4-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. kolo - subota, 8. travnja HRVATSKA - Crna Gora 4-0 Ukrajina - Belgija 1-0

LJESTVICA 1. Ukrajina 3 3 0 0 7-3 9 2. HRVATSKA 3 2 0 1 11-3 6 3. Belgija 3 1 0 2 3-8 3 4. Crna Gora 3 0 0 2 3-10 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo